BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım
Yatırım - Pay Senetleri
​Bankamızda bir yatırım hesabı olan, yatırım hesabına ilişkin sözleşmeleri imzalamış ya da İşCep veya İnternet Şubemizden elektronik ortamda onaylamış, yine bu kanallarımızda yatırım menüsü altında bulunan uygunluk testini tamamlamış tüm müşterilerimiz Borsa İstanbul’a pay, varant, borsa yatırım fonu ve gayrimenkul sertifikası alış/satış talimatlarını Bankamız aracılığıyla kolayca iletebilirler.  Pay (Hisse Senedi) talimatlarınızı İşCep, İnternet Şubesi, telefon şubemiz, yaygın şube ve bankamatik ağımız üzerinden Borsa İstanbul’a  kolayca iletebilirsiniz. Varant talimatlarınız için ise İşCep ve İnternet Şubemizi kullanabilirsiniz.
​Borsa İşlem Platformu ve İşCep’teki Mobil Borsa menülerimiz üzerinden BİST verilerini anlık ve ücretsiz olarak takip edebilir; bu uygulamalar üzerinden doğrudan işlem talimatları verebilirsiniz.  Dilerseniz internet şubemizden satın alabileceğiniz Pay Düzey 1 + veri lisansıyla hacim ve bir kademe derinlik verilerini ya da Pay Düzey 2 veri lisansıyla bunlara ek olarak 10 kademeye kadar derinlikli verileri görüntüleyebilirsiniz.
Pay (hisse senedi) satış bedelleri Takasbank A.Ş. tarafından 2. iş günü aracı kurumların hesaplarına aktarılmakta ve aracı kurumlar da müşterilerine, pay senedi satış işlemi gerçekleştikten sonraki 2. işgünü ödeme yapabilmektedir. Bu nedenle takas alacağının daha önce ödenmesi mümkün olmamaktadır.
​Bankamızın “Teminatlı Hesaplar” uygulaması aracılığı ile, müşterilerimiz yatırım hesabında bulunan ve teminat olarak kabul edilen kıymetler karşılığında pay senedi alış talimatı verebilmektedirler. Bu konuyla ilgili olarak yatırım hesabınızın bulunduğu Şube Müdüriyeti ile görüşmeniz gerekmektedir.
​Telefon Bankacılığı kanalıyla pay senedi alım/satım talimatı verirken gerekli olannümerik kodlara ulaşmak ​için tıklayınız.
Komisyon uygulamalarımız hakkında detaylı bilgiyewww.isbank.com.tr'​ de yer alanYatırım İşlemleri İçin Alınan Ücret ve Komisyonlar​​ sayfasından ulaşabilirsiniz.
Borsaya iletilen pay senedi alım satım emirlerinin gerçekleşme durumunu, emrin borsada gerçekleştiği anda eş zamanlı olarak hesaplarınızda görebilirsiniz.​
​Pay senedi emir iyileştirme işlemi ile sadece fiyat değişikliği yapılabilmektedir.
Pay (hisse senedi)  satışı gerçekleştikten sonra takasta görülen satış tutarı karşılığında pay senedi alış talimatı verilebilmektedir. Buradaki tek şart, alış yapmak istediğiniz kıymete Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Brüt Takas tedbiri uygulanmıyor olmasıdır.
​Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında bir pay için belirli bir süre ya da süresiz olarak brüt takas uygulanmasına karar verilebilir. Bu paylar alım satıma açık olmakla birlikte tedbirin doğası gereği brüt takasa tabi bir kıymeti takas alacağınız ile alamazsınız. Bu kıymetleri almak için hesabınızdaki serbest bakiyeyi kullanabilirsiniz. Brüt takasa tabi kıymetlerin satışı için de işlem kuralları farklılık arz etmektedir. Bu tedbirin uygulandığı bir payı en erken izleyen iş günü satabilirsiniz.
​Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında bir pay için belirli bir süre ya da süresiz olarak internetten emir kabulünün yasaklanması yönünde bir karar alınabilir. Bu paylar için alış/satış talimatları yalnızca şubelerimiz ve telefon bankacılığı müşteri temsilcilerimiz tarafından kabul edilebilmektedir. Telefon Bankacılığı müşteri temsilcilerimiz yalnızca internetten emir kabulü yasaklanan paylar için talimat kabul etmektedir.
Borsa İstanbul’da gerçekleşmemiş pay (hisse senedi) alım satım talimatlarınızı iptal etme taleplerinizi tüm kanallarımızdan iletebilirsiniz. Gerçekleşmiş bir emrin iptali ise söz konusu olmamaktadır.
​Varantlar, belirli bir vadede, belirli bir dayanak varlığın belirli bir fiyattan alım ya da satım opsiyonlarının menkul kıymetleştirilmiş halidir. Dayanak varlık endeks, pay, parite, altın, gümüş, petrol gibi kıymetler olabilir. Varantlar ihraçları sırasında ilan edilen son işlem tarihine dek Borsa İstanbul’da pay gibi alış satışa konu edilebilirler. Vade tarihi geldiğinde itfa olan varantlar karda kapatmışlarsa piyasa koşulları tarafından belirlenen dayanak varlığın son fiyatına göre ihraççı tarafından hesaplanan itfa tutarları yatırımcılara ödenir. Ancak zararda kapatan bir varant için herhangi bir ödeme yapılmaksızın kıymetler hesaptan çıkılır. Böyle bir durumda varantları satın almak için ödediğiniz tutarın tümü kaybedilmiş olur.
Ayrıca pay alım satımlarında günlük %20 marj uygulanmaktadır. Yani bir pay önceki günkü kapanış fiyatına göre en fazla %20 değer kazanabilir veya kaybedebilir. Varantlarda ise böyle bir marj söz konusu değildir. Dayanak varlığın fiyatına bağlı olarak bir varant gün içerisinde herhangi bir sınır olmaksızın değer kazanabilir ya da değer kaybedebilir. Getiri olasılığı kadar risk faktörü de oldukça yüksek olan bu kıymetlerde işlem yaparken kıymete ilişkin dayanak varlık, vade, işleme koyma fiyatı, varantın türü (alım varantı-satım varantı) gibi varant bilgilerine azami dikkat edilmesi ve bu yatırımın tümünün kaybedilebileceği riskinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
​Borsa İstanbul’da işlemler fiyat ve zaman önceliğine göre gerçekleştirilir. Farklı fiyat kademelerinden girilen emirler, BİST’e iletiliş zaman önceliğine göre ilgili fiyat kademelerinde sıraya yazılır. Kıymet ilgili fiyattan işlem görmeye başladığında emirler zaman önceliğine göre BİST tarafından gerçekleştirilir. Ancak bir fiyattan işlem olması bu fiyat kademesindeki tüm emirlerin gerçekleşeceği anlamına gelmez. Bu durumu bir örnekle açıklamamız gerekirse, ABCDE kodlu bir pay (veya varant) için  saat 10:05’te 10,00 TL’den 100 adetlik alış emri girdiğinizi düşünelim. Sizin emrinizden önce BİST’e iletilen 10,00 fiyatlı alış emirlerinin toplamı da 5000 adet olsun. Kıymet, 10,00 TL’den işlem görmeye başladığında önce 5000 adetlik bloktaki talepler karşılanmaya başlanacak, ardından yeterli satıcı olursa sıra sızın emrinize gelecektir. Bu durumda emriniz kısmen ya da tamamen gerçekleşebileceği gibi yeterli satıcı olmaması halinde hiç gerçekleşmeyebilir.
​Sürekli müzayede saatleri dışında iken sisteme kaydedilen serbest fiyatlı emirler izleyen ilk tek fiyat seansına gönderilir. Tek fiyat seansında gerçekleşmeyen bu emirler Borsa İstanbul tarafından iptal edilerek sürekli müzayedeye gönderilmez. Bu aşamada yalnızca bir limit fiyat ile girilmiş emirler tek fiyat seansında gerçekleşmeseler dahi o işlem günündeki sürekli müzayede seansına aktarılırlar.
​İşCep Yurt Dışı Piyasalar ile Avrupa, Amerika ve Asya’da faaliyet gösteren yirmiyi aşkın borsada Pay (Hisse Senedi) ve Futures işlemleri yapabilirsiniz. Detaylı bilgiye isbank.com.tr'de yatırım menüsünün altından İşCep Yurtdışı Piyasalar'ı seçerek ulaşabilirsiniz.
Yatırım - Yatırım Fonları
Yatırım Fonu, tasarrufların sermaye piyasası araçlarında değerlendirilebilmesi ihtiyacını karşılamak amacıyla, tasarruf sahiplerinden katılma payı karşılığında toplanan para ya da diğer varlıkların bir havuz içerisinde,  profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesi esasına dayalı kolektif bir yatırım kuruluşudur.
Yatırım fonu çeşitleri, fon portföyünde bulunan kıymetlerin ağırlıklarına göre belirlenir. İş Portföy Yönetimi A.Ş.nin kurucusu olduğu fon çeşitleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için isbank.com.tr'deki "Yatırım Fonu" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İş Bankası aracılığıyla alabileceğiniz İş Portföy Yönetimi A.Ş. yatırım fonları ve bu fonların genel özelliklerinewww.isbank.com.tr > Bireysel > Yatırım Ürünleri > Yatırım Fonu​ sayfasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Türkiye Elektronik Fon Alım Satım (TEFAS) platformunda işlem gören tüm yatırım fonlarını İnternet Şube, İşCep ve Şubelerimiz aracılığıyla alıp satabilir, TEFAS fonları ile ilgili detaylı bilgiyehttp://fonturkey.com.tr bağlantısından ulaşabilirsiniz.
İş Portföy Yönetimi A.Ş.nin kurucusu olduğu yatırım fonları ile diğer kurum yatırım fonları Şubelerimiz, İşCep ve İnternet Şubemiz aracılığıyla alınıp satılabilmektedir.​
Yatırım fonu alış satış talimatlarınızı 7/24 iletebilirsiniz. Alım satım esaslarıyla ilgili detaylı bilgiye İş Portföy Yönetimi A.Ş.nin kurucusu olduğu yatırım fonları içinwww.isbank.com.tr > Bireysel > Yatırım Ürünleri > Yatırım Fonu​ sayfasından, diğer kurumların  Türkiye Elektronik Fon Alım Satım (TEFAS) platformunda işlem gören fonları için dehttp://fonturkey.com.tr bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Ana sayfamızda yer alan  “Fiyatlar ve Oranlar | Yatırım Fonu ve Altın” sayfasından İş Portföy fonlarının günlük fiyat bilgilerini; “Fiyatlar ve Oranlar | Menkul Kıymetler | İki Tarih Aralığı MK Fiyat Değişimleri” sayfasından ise geçmiş günlere ilişkin fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. İş Portföy A.Ş.nin kurucusu olduğu yatırım fonları ile ilgiliwww.isportfoy.com.tr, diğer kurum yatırım fonlarının getirilerine isehttp://fonturkey.com.tr​ bağlantısından ulaşabilirsiniz.
İş Portföy yatırım fonlarının portföy yapısı ve dönemsel getirilerinewww.isportfoy.com.tr​ adresli web sitesinde yer alan "Fon Bülteni" başlığından ulaşacağınız Aylık Fon Bültenlerinden ulaşabilirsiniz . Diğer kurum yatırım fonlarının dönemsel getirilerine ve portföy yapılarına isehttp://fonturkey.com.tr bağlantısından ulaşabilirsiniz.
İlgili Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği yatırım fonlarının getirileri hakkında ileriye dönük tahminde bulunmak mümkün değildir.​ Ancak geçmiş dönemlerdeki getiriler tarih belirtilmek suretiyle müşterilerimize açıklanabilir.​ Yatırım fonu sayfalarındaki Aylık Fon Bültenleri bağlantısı takip edilerek geçmiş getiri oranları incelenebilir.
Yatırım fonlarına ilişkin güncel vergilendirme esaslarınawww.isbank.com.tr’de yer alan “Vergi Kılavuzu”ndan ulaşabilirsiniz.
Vergi matrahı hesaplanıyorsa, Gelir Vergisi Kanunu geçici 67. maddesine uygun olarak İlk Giren İlk Çıkar yöntemiyle müşteri bazında hesaplanmaktadır. Birden fazla hesapta aynı kıymet bulunuyorsa, satış yapılan hesap farklı da olsa en eski tarihli alış işleminin maliyetiyle matrah hesaplanır.
İnternet Şube aracılığıyla Yatırım Hesap Bilgilerim (Portföyüm > Vergi İşlemleri > Maliyet Tablosu veya Portföyüm > Vergi İşlemleri > Vergi Hareketleri) sayfasından işlem ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.
Yatırım fonları iş günlerinde 16.00 sonrasında fiyat hesaplanması için alıma kapatılmaktadır ve stoktaki fon katılma payı bitince yatırımcılar portföylerindeki anlık fiyatlı fon katılma payını satarlarsa diğer yatırımcılar fon alabilmektedir. Pazartesi - Perşembe günleri arasında 17.30 sonrasındaki anlık fiyatlı fon alış işlemleri daha sonra gerçekleştirilmek üzere talimat olarak alınmaktayken; Cuma 17.30 sonrasında, hafta sonlarında ve resmi tatil günlerinde yalnızca başka müşterilerin sattığı kıymetler stokta mevcutsa yeni alış işlemleri gerçekleştirilmekte, alış talimatı yaratılmamaktadır.
Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde (resmi tatil günleri hariç), fon stok bakiyeleri yetersizken yapılan anlık fiyatlı fon alış işleminde onay vermeniz istenen ekranda üst kısımda "Sistemde şu anda istediğiniz yatırım fonu bulunmamaktadır" yazısı yer almaktadır. Aynı ekranın en alt kısmında da "Talimatım, stoklar uygun olunca bugün veya takip eden ilk iş günü geçerli fiyat üzerinden gerçekleştirilsin." cümlesi bulunmaktadır.
Söz konusu alış talimatları İnternet Şubede "Yatırım - Yatırım Fonu - Talimatlar ve İptal - Anlık Fiyatlı Fonlar" menüsünden iptal edilebilmektedir.
İş günlerinde 17.00'da fiyat hesaplamalarına başlanmakta, 19.00 civarında yeni fiyat açıklanmaktadır. Yeni fiyat sisteme girildikten sonra gerçekleşen tüm alış işlemleri bu yeni fiyattan gerçekleşmektedir.
İlgili uygulama Sermaye Piyasası Kurulu'nca onaylanmış yatırım fonu izahnamesinin Katılma Payı Alım Satım Esasları başlığında açıklanmaktadır. Yatırım fonu izahnamelerine Kamuyu Aydınlatma Platformu ve fon kurucusunun internet sayfaları aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

​Üstü Kalsın talimatı ile yatırım hesabınıza alınan 824 kodlu İş Portföy Maximum Kart Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu en az alım miktarı 100 adettir. Kredi kartınızın son ödeme tarihinde fonun en az alış miktarını karşılamayan tutarlar kredi kartına iade edilmemekte, sonraki ay son ödeme tarihinde 824 alışında kullanılmak üzere yatırım hesabında blokelenmektedir.
İlgili bloke hiç bir işlemi engellememektedir. Üstü Kalsın talimatı iptal edildiğinde bloke de kaldırılmaktadır.
Bloke işlemini, İnternet Şube aracılığıyla ulaşabileceğiniz yatırım hesap özetinizden takip edebilirsiniz. Bireysel İnternet Şubeye giriş yaparak “Hesaplarım” – “Hesap Bilgilerim” menüsünden solunda “Yatırım” yazan ilgili hesap seçilince görünen “Hesap Hareketleri”ne tıklayarak yatırım hesap özetinize ulaşabilirsiniz. Üstü Kalsın talimatında değişiklik yapmak için İnternet Şube aracılığıyla "Kartlarım - Üstü Kalsın" menüsüne erişebilirsiniz.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun yatırım fonlarıyla ilgili düzenlemeleri çerçevesinde oluşturulan ileri fiyat uygulaması sektördeki para piyasası ve kısa vadeli borçlanma araçları fonları dışındaki tüm fonlar için geçerlidir. İleri fiyat uygulaması, katılma payı alım satım işlemlerinin, talimat alınmak suretiyle ve talimatın verilmesinden sonra hesaplanacak alım satım fiyatları üzerinden gerçekleştirilmesidir.
Para Piyasası Fonları (801) ve Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonları (808, 818, 824) hariç olmak üzere, diğer tüm İş Portföy yatırım fonlarında ileri fiyat uygulaması geçerlidir. Ayrıntılı bilgiyewww.isbank.com.tr > Bireysel > Yatırım Ürünleri > Yatırım Fonu sayfasındaki ilgili fon sayfalarından Alım-Satım Saatleri sekmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.


İleri fiyat sisteminde alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, adet üzerinden verilen talimatlarda katılma payı bedelleri Privia Değişken Fonda en son ilan edilen satış fiyatına %3,  Kumbara Fonda en son ilan edilen satış fiyatına %5, TEMA Gönüllüleri Değişken Fonda %3, TEFAS platformunda işlem gören fonlar için %20 oranında marj ilave edilerek tahsil edilir. Tutar üzerinden verilen talimatlarda ise marj uygulanmamaktadır.​
Yatırım Fonu alım talimatı karşılığında nakit olarak bloke edilen tutarlar, işlem gününe kadar yatırımcı adına repo ile nemalandırılır. ​
Acil Nakit Sistemi (ANS) hizmetimizden yararlanılabilmesi için müşterilerimizin Bankamızla, Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesini imzalamaları (imzalamış olmaları)  yeterlidir, söz konusu hizmetimiz ayrıca  herhangi bir başvuruyu gerektirmemektedir.  ANS hizmetimizi, şubelerimiz aracılığı ile, yanı sıra, Dijital Bankacılık kanallarımız üzerinden, yatırım fonu satış talimatınızın verilmesi sırasında kullanabilirsiniz. ​
Çocuklarımızın geleceği için hazırlanmış ilk yatırım fonu olan Kumbara Karma Fon, çocuklarımızın eğitim, evlilik, iş kurma gibi gelecekteki önemli ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan uzun vadeli ve “birikim” amaçlı bir yatırım fondur. Karma bir yatırım fonu olup portföyünün aylık ağırlıklı ortalama bazda en az %20’i pay senedi ve en az %20’si kamu borçlanma araçlarında, geri kalanı da repo, altın ve Türk Lirası ya da döviz cinsinden diğer yatırım araçlarında serbestçe değerlendirilmektedir.​
Yasal düzenlemeler gereği yatırım ürünlerinden elde edilen gelir, kıymet bazında değişen şekillerde gelir vergisine tabidir. Yatırım fonları satış işlemi vergi matrahı Gelir Vergisi Kanunu geçici 67. maddesine uygun olarak İlk Giren İlk Çıkar yöntemiyle müşteri bazında hesaplanmaktadır.
Kumbara Fonu 18 yaşından küçükler adına alınabilir. İsterseniz kendi çocuklarınız için alabilir, isterseniz başka çocuklara hediye edebilirsiniz. Satın alınan kumbara fonu katılma payları çocuk adına açılan “Kumbara Fonu Hesabı”nda birikir.​
Dilediğiniz İş Bankası Şubesinde Kumbara Fonu hesabı açtırdıktan sonra, Kumbara Karma Fonu katılma paylarını,www.isbank.com.tr   İnternet Şubemiz, 0 850 724 0 724 Telefon Şubemiz ve tüm Şubelerimiz aracılığıyla alıp satabilirsiniz.
Açtırmış olduğunuz Kumbara Fonu hesabını kendi müşteri numaranız altında tanımlatarakwww.isbank.com.tr adresli İnternet Şubemizden de alım yapabilir, çocuğunuzun hesap gelişmelerini izleyebilirsiniz.
Her ay size uygun bir tarihte düzenli olarak Kumbara Karma Fonu almak isterseniz Fon Biriktiren Talimat verebilir; böylelikle çocuğunuzun geleceği için yapılan yatırımın “Ferdi Kaza Sigortası” ile de güvence altına alınmasını sağlayabilirsiniz.


Kumbara Fonu katılıma payı alım talimatları, tek seferlik tutarlı alım talimatlarında en az 30,00 TL, düzenli alım talimatlarında ise 700 pay veya 30,00 TL olarak verilebilir. (Alım talimatları, 700 paydan sonra 100'ün katları şeklinde verilebilmektedir.)​
Kumbara Karma Fon'u dilerseniz küçüklere hediye etmek üzere de alabilirsiniz. Bunun içinsize en yakın Şubemize uğrayıp Kumbara Karma Fon'u hediye etmek istediğiniz çocuğun ismini belirtmeniz yeterlidir. İşlem sonunda çocuğa verilmek üzere size Kumbara ve  “Kumbara Karma Fonu Armağan Verme” dekontu verilmektedir. Kumbarayı hediye etmiş olduğunuz çocuğun velisi, Kumbara Karma Fon katılma paylarını, bu dekont ile birlikte dilediği şubemize başvurarak çocuğu adına açtıracağı Kumbara Fonu Hesabı'na, hiçbir ücret ödemeden aktarabilir ve dilerseFon Biriktiren Talimat​ vererek çocuk adına yapılan yatırımın düzenli olarak artmasını sağlayabilir.
Yatırım - Bono ve Tahvil
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri’nden vadesi bir yıldan uzun olanlar Devlet Tahvili, vadesi bir yıldan kısa olanlar Hazine Bonosu olarak adlandırılmaktadır. Söz konusu kıymetlerden iskontolu olarak ihraç edilen tahvil ve bonoların vade sonu değeri 100 TL’dir. İskontolu kıymetler dışında sabit faizli kupon ödemeli, değişken faizli kupon ödemeli ve TÜFE’ye endeksli kupon ödemeli kıymetler de ihraç edilmektedir.  Devlet Tahvilleri ve Hazine Bonoları BİST Borçlanma Araçları Piyasası’nda işlem görmektedir. ​

​Özel Sektör Borçlanma Araçları, anonim ortaklıklar tarafından kaynak sağlamak amacıyla ihraç edilen sermaye piyasası araçlarıdır. Özel Sektör Borçlanma Araçları 1 yıldan uzun vadeli tahvil olarak veya 1 yıldan kısa vadeli finansman bonosu olarak ihraç edilebilmektedirler. Özel sektör şirketleri tarafından ihraç edilen tahvil ve bonolar, Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS)’lere göre daha riskli kabul edilmelerinden dolayı, benzer vadeli DİBS’lerin üzerine ek getiri eklenmesi suretiyle ihraç edilmektedirler. Dolayısıyla, Özel Sektör Borçlanma Araçları daha yüksek faiz getirisi sunan kıymetlerdir. 


Bankamızda Devlet İç Borçlanma Senetleri üzerine ek getiri eklenmek suretiyle tahvil ve bono ihracı gerçekleştirmektedir. Halka arz yöntemi ile yapılan ihraçlarımızda müşterilerimiz nakit dışında döviz, fon veya diğer Türk Lirası cinsi bono veya tahvillerini bloke ettirmek suretiyle talepte bulunabilmektedirler. İhraç sonrasında bu kıymetler Şubelerimiz, Bankamatiklerimiz, Telefon Şubemiz, İnternet Şubemiz ve İşCep uygulaması aracılığı ile mesai saatleri içerisinde alınıp satılabilmektedir.


Özel Sektör Borçlanma Araçları’ndan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi Devlet İç Borçlanma Senetleri ile aynıdır. 

Bankamız sisteminden 7 gün 24 saat Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili alış satışı mümkün olmaktadır. Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilleri Bankamızca; 


• Müşterilerimize satış işlemlerinde minimum 100 TL nominal olmak üzere, 
• Müşterilerimizden alış işlemlerinde de minimum 100 TL nominal olmak üzere, 10 TL nominal ve katları şeklinde işlem yapılabilmektedir.
 
Hazine Bonosu işlemlerinizi, Şubelerimiz, Bankamatiklerimiz,  Telefon Şubemiz, İnternet Şubemiz ve İşCep uygulaması aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
​Bankamız ihracı olan finansman bonolarının ve iskontolu tahvillerinin, Bankamız sisteminden mesai saatleri içerisinde (09:30-17:30 saatleri arasında)  alış satışı mümkün olmaktadır.
Devlet İç Borçlanma Senetleri Bankamız sisteminde 7 gün 24 saat alım-satıma açıktır. İş Bankası ihracı kıymetler ise mesai saatleri içerisinde (09:30-17:30 saatleri arasında)  alım-satıma açıktır. Piyasa koşullarına göre kıymetlerin fiyatları gün boyunca değişebilmektedir.
Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilleri ve Bankamız ihracı finansman bonoları/tahvilleri sabit getirili menkul kıymetler olduğundan vade sonuna kadar elinde tutan yatımcı için getirisi önceden belirlidir. Ancak söz konusu kıymetler için vadeden önce yapılan fiyatlamalar piyasa koşulları dahilinde aşağı veya yukarı yönlü değişiklik gösterebilir.
Bu nedenle vadeden önce kıymetlerini bozdurmak isteyen yatırımcının piyasa koşullarına bağlı olarak getirisi ya da kaybı olabilmektedir. Bu kayıp ya da getiri elinizde bulunan kıymetin vadesine, oranına ve ikincil piyasadaki fiyatlara bağlı olarak değişebilmektedir.


​Genellikle İş Bankası kıymetlerinin ve hazine bonoları/tahvillerinin itfa tarihlerinde Bankamız tarafından halka arz yöntemiyle finansman bonoları ve iskontolu tahvil ihracı için talep toplanmaktadır. Genellikle pazartesi, salı ve çarşamba günleri talep toplandıktan sonra, ihraç edilen kıymetler Perşembe günü yatırımcıların hesaplarına geçmektedir.
Söz konusu ihraçların fiyat/getirileri belirlenirken, taleplerin toplandığı gözlem periyodu boyunca gösterge olarak seçilen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin üzerine önceden belirlenen oranda ek getiri verilmesi yöntemiyle hesaplama yapılır. Böylelikle yatırımcılar benzer vadeli hazine bonoları/tahvillerinin üzerinde getiri elde etmiş olurlar.
Bankamız halka arzı dönemlerinde, Şubelerimiz, Telefon Bankacılığı ve İnternet Şubemiz üzerinden talepte bulunabilirisiniz.
Hazine iç borçlanma ihaleleri genel olarak Pazartesi ve Salı günleri düzenlenirken bu ihaleler ile ilgili detaylar (senedin vadesi, itfa ve valör tarihi vs.) ihale gününden en az bir gün önce kamuoyuna duyurulmaktadır. İhale günü Hazine ve Maliye Bakanlığı gelen talepleri değerlendirip ihalede oluşan faiz ve satış miktarını kamuoyuna duyurur. İhaleyi kazanan aracı kurum ya da bankalar söz konusu senedi valör tarihinde, piyasada oluşan faiz koşulları paralelinde yatırımcılara satarlar.
Hazine ihalelerinde  “Çoklu Fiyat İhale Sistemi” uygulanmaktadır. Bu yöntemde yatırımcılar ihaleden senet almaya hak kazandıkları takdirde, bu senetleri ihaleye katıldıkları fiyattan (faizden); almaktadırlar.
Bankamızda da çoklu fiyat yöntemiyle gerçekleştirilen Hazine ihalelerinde bu esasa dayanılarak dağıtım yapılmakta ve kıymet almaya hak kazanan müşterilerimizin talepleri teklif ettikleri fiyattan karşılanmaktadır. 
Devlet İç Borçlanma Senetleri ile ilgili olarak detaylı bilgiyiwww.isbank.com.tr > Bireysel > Yatırım Ürünleri Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesiwww.hazine.gov.tr adreslerinden edinebilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önceden ilan ettiği tarihlerde düzenlediği Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili ihalelerine 100 TL ve üzerindeki talepler için katılabilirsiniz. Talepler ihale gününde saat 11:15 ’e kadar Şubelerimiz, 0850 724 0 724 Telefon Şubemiz vewww.isbank.com.tr İnternet Şubemiz aracılığıyla toplanarak TC Merkez Bankası’na iletilmektedir. İhale sonuçlandığında ihaleden Hazine Bonosu ya da Devlet Tahvili alabilen müşterilerimizin kıymetleri valör tarihinde yatırım hesaplarına alacak kaydedilmektedir.
Faiz oranını bildiğimiz bononun fiyatını hesaplamayı bir örnek ile açıklayacak olursak vade sonuna kalan gün sayısı 230, faiz oranı %10; vade sonu değeri 100 TL olan bir bononun fiyatı aşağıdaki formülle kolayca hesaplanabilir;

Fiyat   = Vade sonu değeri / [1+(Faiz/36500*Vadeye Kalan Gün Sayısı)]
          = 100/[1+(10/36500*230)] = 94,072

Bono en kısa tanımıyla, vade bitiminde belli bir tutarı geri ödemeyi taahhüt eden borç senedidir. Bir bononun net getirisini hesaplamak için ilgili bononun alış fiyatı, vadeye kalan gün sayısı ve vade sonu değerini bilmek gerekir. Bonolar için vade sonu değeri 100 adet kıymet için 100 TL‘dir. Bononun alış fiyatı ile vade sonu değeri arasındaki fark o Bononun brüt getirisidir.
Örneğin 10.000 TL ile, %10 yıllık basit faiz veren ve vade sonuna 90 gün kalmış bir Bono satın alarak yatırım yaptığımızda bu bononun 100 nominal için fiyatı şöyle bulunur:
100/(1 + Faiz Oranı/36500*Gün Sayısı)
100/(1+10/36500*90) = 97,594
Bu durumda,
(10.000 / 97,594)*100= 10.247 TL nominal = 10.240 (Bonoların asgari 100 TL nominal olmak üzere 10 TL nominal ve katları şeklinde satıldığı için nominal aşağı yuvarlanmıştır.)
 10.000 TL ile birim fiyatı 97,594 TL’den 10.240 adet Hazine Bonosu alınabilir.
 10.240* 97,594 / 100=  9.993,63 TL
9.993,63 TL ile vadesine 90 gün kalmış Hazine Bonosunu %10 faizle aldığınızda hesabınıza vade sonunda brüt 10.240 TL geçecektir.
Paranızın brüt getirisi ise 10.240 – 9.993,63 = 246,37 TL'dir.
Bonoların getirileri üzerinden gerçek kişiler için  %10 stopaj kesileceğinden, net kar aşağıdaki şekilde hesaplanır:
Net Kar = Brüt Kar * (1 – Stopaj Oranı)
= 246,37 * (1-%10)  = 246,37 * 0,90 = 221,73
Yatırım - Eurobond
Eurobond’lar, hiçbir ülkenin mevzuatına tabi olmadan, birkaç ülkede birden aynı anda -ihracı gerçekleştiren ülkenin kendi para birimi dışında olmak üzere- belirli bir ülke parası üzerinden ihraç edilen tahvillerdir. Genellikle sabit faiz ödemeli olup vadeleri genellikle 5 ile 30 yıl arasında değişmektedir. Eurobond’ların para birimi genellikle Amerikan Doları ve Euro olmakla birlikte, Japon Yeni, İsviçre Frangı ve diğer döviz cinsleri üzerinden çıkarılabilir. ABD Doları cinsi Eurobondlar 6 ayda bir, Euro cinsi Eurobondlar ise yılda bir  kupon ödemelidir. Kupon ödeme dönemlerinde kupon faizi, vade sonunda ise son kupon ve anapara ödemesi yapılmaktadır. Bu tahvillerde kupon faizi ve anapara ödemeleri ihraç edildikleri döviz cinsinden gerçekleştirilir.
Hazine ve Maliye Bakanlığının ihraç etmiş olduğu Eurobondların fiyatları, Türkiye ekonomisi ve gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki gelişmeler çerçevesinde işlem gördükleri uluslararası piyasada arz ve talebe bağlı oluşmaktadır. Bankamız sistemindeki bu kıymetlerin fiyatlama işlemi de ikincil piyasa dikkate alınarak yapılmaktadır.
Eurobondlarda iki tür fiyat söz konusudur. Temiz fiyat, son kupon ödeme tarihinden valör tarihine kadar olan süre içinde birikmiş olan kupon faizini içermeyen fiyattır. Kirli fiyat ise, birikmiş kupon faizini içeren fiyattır. Eurobond alım-satım işlemlerinde Bankamız sisteminde kıymet bedeli kirli fiyat üzerinden hesaplanmaktadır.
Bankamız sisteminde alım-satım işlemleri, 1000 $/EURO nominal ve katları şeklinde yapılmakta olup, iş günlerinde sistemden satış ve geri alış işlemleri saat 11:00- 17:30 arasında yapılmaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yurtdışında döviz ödemeli olarak ihraç edilen Eurobond'lar Şubelerimiz, Bankamatiklerimiz, Telefon Şubemiz ve İnternet Şubemiz aracılığıyla, söz konusu kıymetin para birimine göre 1000 USD ya da 1000 Euro nominal ve katları şeklinde alınıp satılabilmektedir.  
Eurobond alım satımı yapabilmeniz için, alım satıma konu olan kıymetin döviz cinsine uygun vadesiz döviz tevdiat hesabı ve yatırım hesabınızın olması yeterlidir. Eğer döviz tevdiat hesabınız yoksa Eurobond alırken kıymetin döviz cinsine uygun bir döviz tevdiat hesabı Bankamızca açılacaktır.
Yılda bir kupon ödemeli, sabit faizli ve kupon faiz oranı % 11 olan, 1.000 nominali 1.046 Euro’dan satılan Eurobond’dan 100.000 Euro tutarında almak isteyen bir yatırımcının kupon dönemlerinde ve vade sonundaki nakit akışı nasıl olur?

1.000 nominal için 1.046 Euro ödeyen bir yatırımcı
 100.000 Euro ödeyerek
 ( 100.000*1.000 ) / (1.046) = 95,602 nominal Eurobond alabilmektedir.

 Ancak, Bankamız sisteminde alım/satım işlemleri 1.000 nominal ve katları üzerinden yapıldığından 100.000 Euro ödeyen bir yatırımcı 95.000 nominal kıymet alarak 99.370,00 Euro ödeyecektir.
 (95.000*1.046)/(1.000) = 99.370,00 Euro
 
Yatırımcı kupon ödeme günlerinde her 1.000 nominal için 110 Euro olmak üzere 95.000 nominal için 10.450,00 Euro kupon faizi, vade sonunda ise 95.000,00 Euro anapara + 10.450,00 Euro kupon faizi alacaktır.​ 
Bankamız sisteminde ilan edilen fiyatlar 1.000 nominal kıymet için ilan edilen kirli fiyatlardır. Bunun dışında herhangi bir masraf veya komisyon alınmamaktadır.​
Eurobond’ların takas ve saklama işlemleri Uluslararası Saklama Kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle Eurobond’ların fiziki teslimatı olmamaktadır.​
Eurobond’ların sistemimizdeki alış ve satış fiyatları yurtdışı piyasalardaki fiyatlar paralelinde belirlendiği için oluşan saat farkı nedeniyle Bankamız sistemi sabah saat 11:00’de açılmaktadır.​
Mevcut uygulamada, Eurobond’larda stopaj oranı %0 olarak uygulanmakta olup, vergilendirme beyana tabidir. Ayrıntılı bilgi içinwww.isbank.com.tr'de yer alanBireysel > Yatırım Ürünleri > Vergi Kılavuzu​​ sayfasını inceleyebilirsiniz.
Yatırım - Altın

-Vadesiz altın hesabı
-Vadeli altın hesabı
-Altın biriktiren talimat (düzenli altın alımı)
-Şubelerde Altın Buluşmaları Hizmeti
-Altın Havalesi
​Müşterilerimizin kişisel verilerini açık rızaları olmaksızın veya ilgili mevzuat uyarınca paylaşılması gerekmedikçe üçüncü kişilerle paylaşmamaktayız.
İş Bankası olarak sözleşme konusu tüm ürün ve hizmetlerinizi yurtiçinde ve yurtdışında kesintisiz olarak müşterilerimize sunmak amacıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu çerçevede müşteri tarafından internet ve telefon bankacılığı (EFT- havale- döviz alım-satım vb.), yabancı ATM’den para çekme, bakiye sorgulama, kredi kartı veya banka kartı ile alışveriş hizmetleri tüm dünyada kullanılabilecektir. Yüz yüze bankacılık hizmetleri ise yalnızca İş Bankası’nın şubesinin olduğu ülkelerde sunulmaktadır. Kişisel verilerin korunması mevzuatına uygun bir biçimde, yurtiçinde ve yurtdışında kesintisiz olarak hizmetlerimizin sunulabilmesi amacıyla ve bununla sınırlı olarak kişisel verileriniz yurtdışına aktarılabilmektedir.​
Vadesiz Altın Hesabı:​  Vadesiz Altın Hesabı, güvenli bir şekilde altın yatırım yapmanızı sağlayan vadesiz mevduat hesabıdır. Bu hesap üzerinden 0,01 gr ve katları dâhilinde altın alım-satımı yapabilir, dilediğiniz an altın alıp dilediğiniz an nakde çevirebilirsiniz. 

Vadesiz Altın Hesabı açılışı: Vadesiz Altın hesabı açılışını Şubelerimiz aracılığıyla ya da İnternet Şubemizden veya İşcep aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

İşlem Kanalları: Vadesiz Altın Hesabı alım-satım işlemleri Şubelerimiz, İnternet Şubesi, İşCep, Telefon Şubesi ve Bankamatiklerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.

 
Vadesiz Altın Hesabında Komisyon ve Ücretler: Vadesiz Altın Hesabından herhangi bir masraf veya komisyon alınmamaktadır.
Vadeli Altın Hesabı:​ Altın birikimlerinizden faiz elde etme imkanı sağlayan vadeli mevduat hesabıdır.

Vadeli Altın Hesabı açılışı: Vadesiz Altın hesabı açılışını Şubelerimiz  ve İnternet Şubemiz ve İşCep aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Vadeli Altın hesabınızı asgari 10 Gr altın olmak üzere 0,01 gr katları olacak şekilde 6 aydan 1 yıla kadar vadelerde açabilirsiniz. Vadesiz Türk Lirası Hesabınızın yanı sıra, Vadesiz Altın hesabınızdaki altınları kullanarak Vadeli Altın hesabı açabilirsiniz.
 
Vadeli Altın Hesabında Komisyon ve Ücretler: Vadesiz Altın hesaplarından herhangi bir masraf veya komisyon alınmamakta olup, Vadeli Altın Hesabı işlemlerinden vade sonunda kazandığınız faiz tutarı üzerinden %15 oranında MSİGV (Stopaj) kesintisi yapılır.
İsteğinize göre “Bankamıza ait kredi kartınızdan” veya “Vadesiz TL hesabınızdan”, kendinize ya da bir başkasına ait Vadesiz Altın hesabında aylık düzenli altın birikimi sağlayan talimattır.

Altın Biriktiren Talimat İnternet Şubesi ve Şubelerimiz aracılığıyla verilebilmektedir.


Detaylı bilgi​

Sahip olduğunuz Yatırım Hesabı Altın Ürünlerinize karşılık gelen gram altınların Vadesiz Altın Hesabına ücretsiz ve kayıpsız olarak aktarılmasını sağlayan işlemdir. İnternet Şubesi ya da Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.​
Şubelerde Altın Buluşmaları​ hizmeti, Şubelerimize getireceğiniz altınlarınızın ya da ziynet eşyalarınızın karşılığı kadar gram altının kaydi olarak Vadesiz Altın Hesabınıza yatırılmasını sağlayan hizmetimizdir. Vadesiz Altın Hesabınıza yatırılacak altınların gram değeri, Altın Buluşmaları hizmetimiz kapsamında Şubelerimizde bulunan İstanbul Altın Rafinerisi eksperleri tarafından yapılacak değerleme sonucunda tespit edilmektedir. 


Şubelerde Altın Buluşmaları hizmeti kapsamında altınların Vadesiz Altın hesabına aktarılması işlemlerinde herhangi bir komisyon veya ücret alınmamaktadır.

www.isbank.com.tr >Bireysel > Yatırım Ürünleri > Altın > Şubelerde Altın Buluşmaları​ menülerini izleyerek hangi tarihlerde hangi sabit ve değişken şubelerimizde altın buluşmaları düzenlendiği ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.
​Bankamızda bulunan farklı Vadesiz Altın Mevduat Hesapları arasında 0,01 gr ve katları olarak gram altın transferi yapılmasını sağlayan havale işlemidir. Altın Havalesi sadece Yurtiçi Şubelerimiz arasında yapılabilmektedir. 


Detaylı bilgi​
​Mesai saatleri içinde Şubelerimiz, 24 saat boyunca İnternet Şubemiz,  İşCep, Bankamatiklerimiz ve Telefon Şubemiz aracılığıyla altın alıp satabilirsiniz.​
​Hesabınızdaki altınların fiziki olarak teslimi, talep edilen altınların 5 kg ve üzerinde (6kg, 7kg, 8 kg gibi…) olması koşuluyla gerçekleştirilebilmektedir. 3 iş günü öncesinde talebinizi şubenize iletmeniz durumunda, talebinize istinaden fiziki altınlar Borsa’dan teslim alınarak İSTWEST/İstanbul ve Cağaloğlu/İstanbul Şubelerimizde tarafınıza teslim edilmektedir.
Fiziki Altın Teslim ücreti: Söz konusu ücret ile ilgili şubeniz ile temasa geçebilirsiniz.

​Altının TL fiyatını belirleyen iki ana değişken, altının uluslararası piyasalardaki USD/ONS fiyatı ve USD/TL kurudur. Bankamız altın alış ve satış fiyatları piyasa koşulları çerçevesinde o andaki USD/ONS ve USD/TL piyasa kurları ile eş zamanlı olarak otomatik olarak belirlenmektedir. Türkiye piyasalarının açık olduğu (09:00-18:00) saatleri arasında daha dar bir bantta fiyatlama yapılırken mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde geniş bant uygulanmaktadır.​
​Bankamız sisteminde alım satıma konu olan altınlar 995/1000 saflıkta olduğundan alım satım fiyatları buna göre ilan edilmektedir.​
Yatırım - Yatırım Hesapları
Bankamız nezdinde açılmış bulunan yatırım hesaplarında izlenen kaydi sermaye piyasası araçları (pay, varant, BYF, DİBS, ÖSBA, Yatırım Fonu Payı) için kayden izlemenin yapıldığı yetkili kuruluşa çeşitli ücretler ödenmekte ve kaydi saklamanın gereklerinin yerine getirilmesi sırasında bazı maliyetler üstlenilmektedir. Sermaye piyasası araçlarının kayden izlenmesi işlemlerinin Bankamıza yüklediği bu maliyetler göz önüne alınarak Bankamızca belirli aralıklarla artırılmak kaydıyla maktu veya nispi oranda saklama komisyonu alınmasına karar verilmiştir. Alınmakta olan saklama ücretleri ve ücretlerin tahsil edilme zamanları ile ilgilidetaylı bilgi​
Yatırım Hesabınızda izlenen paylarınızın başka bir aracı kuruma virmanı için yatırım hesabınızın bulunduğu şubemize, saat 13:30’a kadar, kıymetlerin adı, adedi, gideceği kurumun unvanı, gideceği kurumdaki hesabın bulunduğu şubenin adı, gideceği hesabın numarası ve hesap sahibinin adı soyadı/unvanı bilgilerini içeren yazılı bir talimat vermeniz gerekmektedir.​
Payların virman işlemleri için yazılı talimat ve ıslak imza kuralı geçerli olduğundan İnternet Şubesi aracılığıyla yapılamamaktadır.​
Kar payı ödemesi ve bedelsiz sermaye artırımı işlemlerinde herhangi bir nakit yükümlülüğünüz bulunmamaktadır. Bu çerçevede MKK nezdinde kar payı ödeme ve bedelsiz sermaye artırım işlemlerinin sonuçlandırılması paralelinde yatırım hesabınıza bedelsiz pay ve kar payı alacaklarınız kaydedilmektedir.
Bedelli sermaye artırımı işlemlerinin süre ile sınırlı olması nedeniyle rüçhan hakkı kullandırma süresi içinde rüçhan bedelini yatırım hesabınızda serbest bakiye olarak bulundurarak rüçhan hakkı kullanma talimatı vermeniz gerekmektedir. 
Rüçhan hakkı kullanma, kullanmama, kısmı kullanma yönündeki talimatınızı Şubelerimiz, Bankamatiklerimiz, İnternet Şubemiz veya Telefon Şubemiz aracılığıyla verebilirsiniz.

Kullanmak istemediğiniz rüçhan hakkı kuponlarının rüçhan hakkı kupon satış süresi içinde (bedelli sermaye artırımı işlemlerinin tamamlanma tarhinden 5. iş günü öncesine kadar) satışını yapabilirsiniz. Rüçhan hakkı kuponlarının satışı yapılması durumunda rüçhan hakkı kullandırma işlemi yapılamamaktadır.

Bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımı işlemleri sonucu verilen Geçici Kaydi Payların borsada alım satım işlemi yapılmamakta olup, piyasa fiyatı yoktur. İlgili şirket, Geçici Kaydi Pay karşılığı pay değişim işlemlerini başlatıp, dönüşüm işlemi Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.(MKK) sisteminde sonuçlanıncaya kadar paylarınızın karşılığı yatırım hesabınızda geçici kaydi pay olarak görülecektir. 
Şirketlerin, sermaye artırımı karşılığında vermiş oldukları Geçici Kaydi Payları sermaye artırımının tescil tarihinden itibaren azami 90 gün içinde paya dönüştürmeleri gerekmektedir.
 

Yatırım hesapları arası ve/veya Kurum dışı virman işlemlerinde alınacak virmanÜcret ve Komisyon bilgileri için​
Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) tarafından verilen sicillere ait şifreler, MKK’dan temin edilmekte olduğundan bu yöndeki talebinizi, hesabınızın bulunduğu şubemize yazılı bir dilekçe ile başvurarak iletmeniz  gerekmektedir. Söz konusu talebiniz Sermaye Piyasaları Bölümü  tarafından MKK sistemine iletilmekte olup, sicil ve şifre zarfınız MKK tarafından posta adresinize gönderilmektedir. MKK sicil gönderim işlemi için talep, sırasında geçerli olan posta masrafı tahsil edilmektedir.​
Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) gereğince, sermaye piyasası araçlarının fiziken ihraç ve saklamasının yapıldığı ve bunlara ilişin hakların senede bağlı olduğu sistem terk edilerek, söz konusu kıymetlerin Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) nezdinde, ihraçcılar, aracı kuruluşlar ve hak sahipleri itibariyle tutulacağı “Kaydi Saklama Sistemi (KSS)”ne geçilmiştir. Bu çerçevede, Sermaye Piyasası Kurulunca (SPKr) alınan karar doğrultusunda kayden izlenen sermaye piyasası araçları olan pay, varant, borsa yatırım fonu, özel sektör borçlanma aracı, devlet iç borçlanma senedi ve yatırım fonu payı işlemlerinin yapılabilmesi için ilgili yatırım hesabının MKK sicil alma işleminin tamamlanması gerekmektedir.​
Yatırım hesabınızın tanımlı olduğu Müşteri Numaranız altında isim, soyisim, (bu bilgilerin MERNİS’de kayıtlı TC Kimlik Numarası bilgileri ile birebir aynı olması gerekmektedir), TCKN ve adres bilgilerinizin tam ve doğru olarak kayıtlı olduğunu, Şubelerimiz, Telefon Şubemiz  veya İnternet Şubemiz aracılığı ile kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Bahsi geçen bilgilerin tam ve doğru olarak Bankamız sisteminde kayıtlı olması durumunda, bilgileriniz MKK sistemine aktarılmakta ve sicil alma işlemleriniz sonuçlandırılmaktadır.​
X Kapat