HGS Nedir?
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), geçiş ücretlerinin hızlı bir şekilde ödenmesini sağlamaya yönelik özel bir uygulamadır. Bankamızdan HGS kartı veya etiketi alarak HGS’nin avantajlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.
Araçlar, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından ödeyecekleri ücretler açısından sınıflara ayrılmıştır. Aracınıza uygun HGS almak adına KGM tarafından belirlenen araç sınıfları listesine www.kgm.gov.tr adresinden, HGS hakkında detaylı bilgilere ise www.ptt.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. HGS etiketiniz/kartınız kullandığınız aracın sınıfına uygun olmalıdır. HGS etiketinize/kartınıza ilişkin araç sınıfı etiketiniz/kartınız üzerinde yer alır. HGS’nin teknik özellikleri gereği, aracın camına yapıştırılmış etiket yerinden çıkartıldığında kullanılamaz hale gelir. Bu nedenle, HGS kayıt işlemi yaptırdıktan sonra size teslim edilecek olan İş Bankası HGS etiketinizi yapıştırılmış bulunduğu yerinden çıkartmamaya özen gösteriniz.
HGS Etiketini/Kartını Nasıl Alabilirim?
Tüm sınıflardaki HGS etiketini/kartını Şubelerimizden, İşCep’den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan HGS etiketi/kartı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
HGS Ödeme
HGS yükleme işlemleri, İş Bankası kredi kartınızdan ya da nakit çekime açık ek hesap limiti bulunan Vadesiz TL hesabınızdan yapılır. Şubeniz, HGS yüklemesi için sizden talimat almak durumundadır.
HGS Nasıl Yüklenir?
HGS etiketinizi/kartınızı aldığınız sırada etiketinize/kartınıza, araç sınıfına göre belirlenen asgari tutarın altında bir tutar olmaması kaydıyla, sizin belirleyeceğiniz tutarda ilk yükleme yapılır. Daha sonra yapılacak HGS yükleme işlemleri, bankamızca otomatik olarak gerçekleştirilir. Böylece HGS bakiye tutarınız sürekli olarak yenilenir.
HGS etiketinizi/kartınızı İş Bankası kredi kartınız ile eşleştirdiğinizde, HGS etiketinize/kartınıza yapılacak yüklemeler kartınıza alışveriş işlemi olarak yansıyacaktır. Böylece herhangi bir faiz veya komisyon eklenmeden, ödemelerinizi ekstrenizin son ödeme tarihine kadar yapabilirsiniz.
PTT tarafından Bankamıza iletilen geçişlerinizi İşCep'ten ve İnternet Şubemizden görüntüleyebilir, HGS hesap özetinizin e-posta ile tarafınıza iletilmesini isteyebilir ya da 0 850 724 0 724 numaralı telefonumuzdan müşteri temsilcimiz aracılığıyla etiketiniz ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
İş Bankası HGS Etiketinin/Kartının Kullanımı
HGS satın alma işleminizi takiben size teslim edilen HGS etiketinizi/kartınızı aracınızın ön camına monte ettiğiniz takdirde, paralı otoyol ve köprüler üzerinde OGS ibaresi yer alan gişelerden veya HGS ile ortak geçiş alanlarından durmaksızın geçiş yapabilirsiniz. HGS gişesinden geçtiğinizde geçiş ücretinin ödenip ödenmediğini, HGS gişesindeki elektronik paneli takip ederek anlayabilirsiniz. KGM ve özel otoyolların sorumluluğunda olan otoyol, köprü, tünel vb. alanlarda ücretlerin tahsili etiketinizden/kartınızdan tahsil edilmektedir. HGS etiketlerimiz/kartlarımız ile ilgili dilediğiniz bir şubemize uğrayarak veya 0 850 724 0 724’ü arayarak ulaşacağınız Çağrı Merkezimizden daha fazla bilgi alabilirsiniz.
HGS Etiketi/Kartı Yüklemeleri ve Takibi
HGS etiketinizi/kartınızı İş Bankası kredi kartınız ile eşleştirdiğinizde, HGS etiketinize/kartınıza yapılacak yüklemeler kartınıza alışveriş işlemi olarak yansır. Böylece herhangi bir faiz veya komisyon eklenmeden, ödemelerinizi ekstrenizin son ödeme tarihine kadar yapabilirsiniz. PTT tarafından Bankamıza iletilen geçişlerinizi İşCep'ten ve İnternet Şubemizden görüntüleyebilir, HGS hesap özetinizin e-posta ile tarafınıza iletilmesini isteyebilir ya da 0 850 724 0 724 numaralı telefonumuzdan müşteri temsilcimiz aracılığıyla etiketiniz ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
OGS Nedir?
Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), geçiş ücretlerinin hızlı bir şekilde ödenmesini sağlamaya yönelik özel bir uygulamadır. Başvuru yapmanız halinde bankamız tarafından size verilecek OGS cihazını kullanarak, OGS’nin avantajlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) uygulaması gereği, OGS gişelerinin, otomobil, minibüs, otobüs ve diğer binek araçların yanı sıra, kamyon, TIR gibi ağır vasıta araçlar ve motosikletler tarafından da kullanılabilmesi mümkün hale getirilmiştir. Ayrıca, dorseli olarak seyahat eden araçların OGS gişelerini kullanmak istemeleri halinde dorseleri için “Sanal OGS Hesabı” almaları gerekmektedir.Araçlar, KGM tarafından ödeyecekleri ücretler açısından sınıflara ayrılmıştır. KGM tarafından belirlenen araç sınıfları listesine ve OGS hakkında detaylı bilgilere www.kgm.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. OGS cihazınız kullandığınız aracın sınıfına uygun olmalıdır. OGS cihazınıza ilişkin araç sınıfı cihazınızın üzerinde yer almaktadır.Tüm sınıflardaki OGS Cihazlarını Şubelerimizden, İşCep’den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan OGS cihazlarınızı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
OGS Ödeme
İş Bankası’nda kredi kartınızın ya da nakit çekime açık ek hesabınızın bulunması halinde, cihaz bedeli ve asgari yükleme tutarını yatırmanız yeterlidir. Bankamızda kredi kartınız ya da ek hesabınız bulunmaması halinde ise ayrıca Teminat Bedeli ödeyerek tüm araç sınıflarına ait OGS cihazlarını satın alabilirsiniz. Teminat Bedeli olarak tahsil edilecek tutar, cihazın borçlu duruma düşerek kara listeye alınması durumunda oluşan borcun tahsil edilmesi amacıyla kullanılır. Tarafınıza kredi kartı veya nakit çekime açık ek hesap tahsis edilmesi durumunda Teminat Bedeli iade edilir.
OGS Nasıl Yüklenir?
OGS cihazı, İş Bankası kredi kartınız ya da nakit çekime açık ek hesap limiti bulunan Vadesiz TL hesabınızla ilişkilendirilerek kullanılır. Şubeniz, OGS para yükleme işlemi için sizden talimat almak durumundadır. OGS cihazınızı aldığınız sırada cihazınıza, otomatik yükleme limitinin altında bir tutar olmaması kaydıyla, sizin belirleyeceğiniz tutarda ilk yükleme yapılır. Daha sonra yapılacak OGS yükleme işlemleri, bankamızca otomatik olarak gerçekleştirilir. Böylece OGS bakiye tutarınız sürekli olarak yenilenir.
OGS Cihazının Kullanımı
OGS cihazınızı, aracınızın ön camına monte ettiğiniz takdirde, paralı otoyol ve köprüler üzerinde OGS ibaresi yer alan gişelerden veya HGS ile ortak geçiş alanlarından durmaksızın geçiş yapabilirsiniz. Geçiş ücretinin ödendiğini, OGS gişesindeki elektronik paneller ve cihazınızın vereceği sesli sinyalden anlayabilirsiniz.
OGS Cihazı Yüklemeleri ve Takibi
OGS cihazınızı İş Bankası kredi kartınız ile eşleştirdiğinizde, OGS cihazınıza yapılacak yüklemeler kartınıza alışveriş işlemi olarak yansır. Böylece herhangi bir faiz veya komisyon eklenmeden, ödemelerinizi ekstrenizin son ödeme tarihine kadar yapabilirsiniz.KGM tarafından Bankamıza iletilen geçişlerinizi İşCep'ten ve İnternet Şubemizden görüntüleyebilir, OGS hesap özetinizin e-posta ile tarafınıza iletilmesini isteyebilir ya da 0 850 724 0 724 numaralı telefonumuzdan müşteri temsilcimiz aracılığıyla cihazınızla ilgili bilgi alabilirsiniz.