BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS)

​Altın ve ziynet eşyalarınızı ister hafta içi ister hafta sonu altın değerleme noktası olan anlaşmalı kuyumculara getirin, KAD-SİS aracılığıyla gram altın karşılığını Altın Hesabınıza anında ve kolayca aktarın.​

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS)


Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS)

Altın ve ziynet eşyalarınızı gram altın cinsinden İş Bankası Altın Hesabınızda değerlendirmeye başlamanın birden fazla yolu var.

Her ay Türkiye’de farklı il ve ilçelerdeki İş Bankası şubelerinde düzenlenen Altın Buluşmaları yaşadığınız yerin yakınında değilse, 60 şehirde Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS) üyesi 180’den fazla anlaşmalı kuyumcu aracılığıyla altın ve ziynet eşyalarınızın 24 ayar saf altın karşılığının İş Bankası Altın Hesabınıza anında ve güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

KAD-SİS Nedir?

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KAD-SİS) uygulaması; tasarruf sahiplerinin altın ve ziynet eşyalarını anlaşmalı kuyumcular aracılığıyla haftanın her günü KAD-SİS üyesi bankalardaki hesaplarına masrafsız aktarmalarını sağlayan bir sistemdir.

Sisteme üye yakınınızdaki bir kuyumcuda altın ve ziynet eşyalarınızın değerinin hesaplanması sonrası, anlaşmalı bankalarda altın hesabınızın olması durumunda gram cinsinden 24 ayar karşılığını KAD-SİS üzerinden tercih ettiğiniz hesabınıza güvenli bir şekilde aktarabilirsiniz.

İş Bankası, Altın Değerleme Sistemi (ADS) içerisine dâhil olduğu gibi, aynı zamanda KAD-SİS'e de üye anlaşmalı banka olarak hizmet vermektedir.


KAD-SİS Aracılığıyla Altın Aktarma İşlemi Nasıl Yapılır?

Altın değerleme noktası (ADN) olarak hizmet veren kuyumcuları ziyaret etmeden önce, KAD-SİS ile anlaşmalı bankalarda açılmış bir vadesiz altın mevduat hesabınız bulunmalıdır.

Altınlarınızı çalınma, kaybolma gibi risklere karşı korumak ve birikim yapmaya başlamak için İş Bankası Altın Hesabınızı şubelerimizden, İşCep’ten ve Bireysel İnternet Şubesi’nden anında ve kolayca açabilirsiniz.

İşCep’ten Altın Hesabı açmak için: Hesaplar > Yeni Hesap Aç > Altın
İnternet Şubesi’nden Altın Hesabı açmak için: Hesaplarım > Anında Hesap Aç > Vadesiz

ADN’de değerlemesi yapılan altın ve ziynet eşyalarınızın gram karşılığının KAD-SİS üzerinden sizin belirleyeceğiniz vadesiz altın mevduat hesabınıza aktarılabilmesi için, bankanızda açık durumdaki hesaplarınızın listelenmesi öncesi banka sisteminde kayıtlı olan ve sizin kullanımınızda olduğu mobil onay kodu ile teyitli hale getirilmiş cep telefonu numaranıza bankadan SMS gönderilmektedir.

ADN ziyaretiniz öncesi İş Bankası’nda kayıtlı cep telefonu numaranızın teyit durumunu öğrenmek ve numaranızı teyitli hale kolayca dönüştürmek için şubelerimizi hafta içi çalışma saatlerinde arayabilir ve ziyaret edebilirsiniz.

Tüm hazırlıklarınız tamamsa, altın ve ziynet eşyalarınızla birlikte yakınınızdaki bir ADN’yi ziyaret ederek aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

ADN tarafından değerlemesi yapılacak altınlarınızın KAD-SİS aracılığıyla iletilecek transfer talimatıyla İş Bankası Altın Hesabınıza aktarılmasını sağlamak için, ADN olarak hizmet veren kuyumcuda KAD-SİS Müşteri Bilgilendirme Formu’nu imzalayınız.
Sistemden gelen SMS şifresi ile işleme başlama onayınızı verebilirsiniz.
Bankamızdan teyitli cep telefonu numaranıza gelen SMS şifresi ile işlemlerin bilginiz dahilinde yapıldığını onaylayabilirsiniz.
Altınlarınızı ADN yetkilisine teslim ettiğinizde, ekspertiz (değerleme) işlemi kamera kaydı ile yapılacaktır.
ADN ile değerlemede mutabakat sağlamanız halinde, anlaştığınız değerleme üzerinden KAD-SİS aracılığıyla Bankamıza iletilen transfer talimatı üzerinden KAD-SİS firmasının hesabından İş Bankası Altın Hesabınıza aktarım yapılacaktır.

Bu sistemde fiziki altınlarınızın teslimi, toplanması ve değerlemesi hizmeti Bankamız nam ve hesabına değil, ADN nam ve hesabına, ADN tarafından ve ADN’de yapılmaktadır. Fiziki altın teslimine ilişkin tüm sorumluluk ADN’ye ait olup, Bankamızın sorumluluğu ilgili transfer emrini yerine getirmekle sınırlıdır.


KAD-SİS ile Altınlarımı Anlaşmalı Banka Hesaplarına Aktarmanın Ne Avantajı Var?

KAD-SİS anlaşmalı altın değerleme noktası (ADN) olan kuyumcularda altın ve ziynet eşyalarınızın gram altın karşılığını öğrenebilir ve anlaşmalı bankalarda altın mevduat hesabınız bulunuyorsa, 24 ayar saf altın karşılığının değer kaybı olmadan saniyeler içerisinde aktarılmasını sağlayabilirsiniz.
Altınlarınızı ve ziynet eşyalarınızı, çalınma veya kaybedilmeleri endişesi taşımadan Altın Hesabınızda gram altın olarak izleyebilirsiniz.
Altın Hesabınızda saklanan altınlarınızı ihtiyaç anında nakde çevirebilirsiniz.
Altın birikimlerinize İşCep’ten veya İnternet Şubesi’nden 7/24 ulaşabilir, güncel değerini öğrenip alım – satım işlemi yapabilirsiniz.
Şubelerimizden veya İnternet Şubemizden Altın Biriktiren Talimat verebilirsiniz.
Dilerseniz Vadesiz Altın Hesabınızdaki altınları kullanarak Vadeli Altın Hesabı açabilirsiniz.
KAD-SİS üzerinden Altın Mevduat Hesabınıza aktardığınız altınlarınız için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi sağlanmaktadır.
Altın Hesabınıza aktarılan fiziki altınlarınızla 5 iş günü içerisinde İş Bankası şubelerinden Fiziki Altından Dönen Kur Korumalı Hesap da açabilirsiniz. Birikimlerinizi kur değişimlerinden etkilenmeden ve gelir vergisi stopajı olmadan değerlendirirken, hesap açılışında Türk Lirası’na dönüştürülen fiziki altın miktarınız üzerinden TCMB tarafından sağlanan yıllık %4’e varan ek getiri ayrıcalığından da faydalanabilirsiniz.

Yakınımda KAD-SİS Anlaşmalı Kuyumcu Var Mı?

KAD-SİS uygulamasına dâhil kuyumcuların güncel bilgilerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.



Yasal Bilgilendirme

7.11.2006 tarih ve 26339 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sigortaya Tabi Mevduat ve Katılım Fonları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca Tahsil Olunacak Primlere Dair Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde; Türkiye'de faaliyet gösteren bir kredi kuruluşunun yurtiçi şubelerinde gerçek kişiler adına açılmış olan ve münhasıran çek keşide edilmesi dışında ticari işlemlere konu olmayan Türk Lirası, döviz ve kıymetli maden cinsinden tasarruf mevduatı hesaplarının anaparaları ile bu hesaplara ilişkin faiz reeskontları toplamının 200 Bin Türk Lirası'na kadar olan kısmı 2022 yılı için sigorta kapsamındadır.

Bu tutar tekrardan, her takvim yılı başından geçerli olacak şekilde 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak TMSF tarafından artırılacak ve Resmi Gazetede ilan edilecektir.





X Kapat