BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

E-Çözümler: E-Fatura ve E-SMM

​İş Bankası'ndan iş yeriniz için hem zaman hem de efor tasarrufu sağlayan E-çözümler! Elektronik fatura, ekstre ve imza hizmetleri ile ödeme ve tahsilat işlemlerinizi güvenli ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Fatura

e-Fatura olarak kısaltılan elektronik fatura uygulaması, faturanın elektronik ortamda, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) belirlediği formatta ve yöntemde düzenlenmiş halidir. Matbu formattaki faturayla aynı hukuki niteliklere sahiptir. e-Fatura, kağıda basılmayan ve sunucular tarafından alıcı ve satıcıya iletilen, kısaca elektronik ortamda hazırlanan faturalara verilen isimdir.


İşCep NetteFatura entegrasyonu


İşNet NetteFatura kullanıcıları artık kendilerine gelen e-Faturaların ödeme bilgilerini İşCep'ten görebiliyor. Gelen faturalarınızın tutarlarını, ödeme tarihlerini İşCep'ten takip edebilir, kolayca ödeyebilirsiniz.


e-Faturalarınızın görüntülemeye başlamak için NetteFatura'ya giriş yaptıktan sonra “Ödemeler" menüsü altından “İşCep onay" seçeneğine girip onay vermeniz yeterli olacaktır. İşCep'te “Ödemeler" menüsü altındaki “e-Fatura" seçeneğinde gelen faturalarınızın ödeme bilgilerini görüntülemeye başlayabilirsiniz.


Fatura Ödemelerinde Anında Ticari Kredi kullanım kolaylığı


İşNet’in e-fatura hizmetinden yararlanan gerçek kişi tacir müşterilerimiz, İşCep ve İnternet Şubesi üzerinden kendilerine kesilen e-faturaların detayını görüntüleyebiliyor, menü içerisindeki “Öde” butonu ile faturalarını ödemek için havale/EFT işlemine geçiş yapabiliyor, isterse ödeme yapmadan önce aynı menü içerisinden Anında Ticari Kredi’ye başvurup, başvurusu onaylandıktan sonra hesabına geçen tutarla e-fatura ödemelerini yapabiliyor. Anında Ticari Kredi hesaplama tablomuza ve ayrıntıya bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Güncel e-Fatura kampanyamıza ulaşmak için tıklayınız.



e-Arşiv Fatura

e-Fatura mükellefi olan kullanıcıların e-Fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kestikleri elektronik faturadır. Kesilen e-Arşiv Faturalar karşı tarafa e-posta yolu ile gönderilebileceği gibi kağıt ortamında da teslim edilebilir. Zorunlu olarak e-Fatura kullanan mükelleflerin e-Fatura kullanıcısı olmayanlara e-Arşiv Fatura kesmesi zorunludur.


e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM)

e-SMM (elektronik serbest meslek makbuzu), serbest meslek erbaplarının düzenlediği makbuzların elektronik ortamda, GİB'in belirlediği formatta ve yöntemde düzenlenmiş halidir. Matbu formattaki makbuzla aynı hukuki niteliklere sahiptir.



e-Fatura ve e-SMM ile ilgili sıkça sorulan sorular


e-Faturaya geçiş zorunlu mu?

VUK 535 kapsamında 2022 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan firmalar 01.07.2023 tarihine kadar e-Fatura/e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçmek zorundadır.
Ayrıca VUK 535 kapsamında aşağıdaki sektörler hem ciro hem de ciro bağımsız olarak 01.07.2023 tarihine kadar e-Fatura/e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçmek zorundadırlar.
Gayrimenkul imal, inşa, alım, satım ve kiralama yapan firmaların 2022 cirosu 500 bin TL ve üzeri olanlar,
Motorlu taşıt imal, inşa, alım, satım ve kiralama yapan firmaların 2022 cirosu 500 bin TL ve üzeri olanlar,
e-Ticaret yapan firmaların 2022 cirosu 500 bin TL ve üzeri olanlar,
Kültür Turizm Bakanlığı ya da belediyeden ruhsatlı otel işletmeleri ciro bağımsız olarak e-Fatura/e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçmek zorundadırlar.

e-SMM kullanmak zorunlu mu?

Serbest meslek erbabının (doktor, avukat, mali müşavir, eczacı, veteriner hekim, mimar v.b.) e-SMM uygulamasına geçmeleri zorunludur.


e-Fatura ve e-SMM başvurusu nasıl yapılır?

e-Fatura başvurusu için şirketlerin mali mühre, gerçek kişilerin ise elektronik imzaya veya mali mühre sahip olması gerekmektedir.


e-Fatura ve e-SMM geçiş maliyeti ne kadar?

e-Fatura ve e-SMM kullanabilmek için mali mühür veya elektronik imza kullanılması gerekmektedir. Mali mührün belirlenmiş resmi ücretleri bulunmaktadır. Elektronik imza için de bu hizmeti sağlayan şirketlerin belirlediği yıllık kullanım ücretleri ödenmektedir. Öte yandan, özel entegratörler kesilen veya gelen faturalar / meslek makbuzları için belli bir ücret almaktadır.

İş Bankası e-Fatura, e-SMM süreçlerine nasıl katkı sağlıyor?

Müşterilerimiz açısından yasal bir zorunluluk olan ve kendilerine maliyet getiren söz konusu süreçte müşterilerimize destek sağlamayı hedefliyoruz. 2013 yılından bu yana özel entegratör olarak hizmet veren İşNet, NetteFatura platformu ve entegre ticari yazılımlarıyla e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-İrsaliye, ve e-Müstahsil Makbuzundan oluşan e-belge süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm çözümlere ulaşmalarını sağlamaktadır.

​e-Dönüşüm ve dijitalleşme üzerine ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ürünümüz DijiKolay için tıklayınız​.


Elektronik Ekstreler
TÜRMOB LUCA Hesap Hareketleri

Türkiye’nin ilk web tabanlı merkezi muhasebe sistemi LUCA kullanıcısı mali müşavirler ile çalışan müşterilerimizin tüm banka hesap hareketleri LUCA muhasebe programına otomatik olarak aktarılabilmektedir. Bankamız aracılığı ile gerçekleştirilen işlemlerin bir iş günü sonra otomatik olarak LUCA programında muhasebeleştirilmesi, mali müşavirlerin müşterilerine çok daha hızlı hizmet verebilmesini sağlamaktadır. Zaman ve emek kaybının engellenmesinin yanı sıra, uzaktan çalışma imkânı ve manuel işlemlerden doğacak hataların önlenmesi uygulamanın mali müşavirlere ve firmalara sunduğu avantajlar arasında yer almaktadır.


MT 940 Elektronik Ekstre Gönderimi

MT940 elektronik ekstreler ile hesap hareketlerinizi muhasebe programlarınız aracılığı ile otomatik olarak muhasebeleştirebilirsiniz.


Online XML (webservis) Ekstre Gönderimi

Online XML ekstreler ile hesap hareketlerinizi online olarak erişim sağlayabilir ve hesap hareketlerinizi otomatik olarak muhasebeleştirebilirsiniz.


Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için en yakın şubemize başvurabilirsiniz.

E-İmza ile Talimat Kabulü

Talimatlarınızı imzalanmak ve Şubenize teslim etmekten yorulduysanız talimatlarınızı Bankamıza elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz. Bu sayede işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.



SWIFT/SCORE ile Talimat Kabulü

Çok uluslu firmanız bir SWIFT/SCORE üyesi ise veya talimatlarınızı SWIFT/SCORE üyesi bir Banka aracılığıyla bize iletmek isterseniz FIN (MT 101) ve Fileact (MX) kanallarıyla talimatlarınızı bize iletebilirsiniz. Bu sayede işlemleriniz hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilirken ödeme işlemlerinizi merkezileştirebilirsiniz.


X Kapat