BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

İş Bankası 2014 yılının ilk üç aylık dönemini 815 milyon TL net kâr elde ederek kapattı

Türkiye İş Bankası’nın 2014 yılının ilk üç aylık dönemi sonunda aktif büyüklüğü 213 milyar 22 milyon TL’ye ulaştı,  net kârı 815 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.


İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2014 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede “Aktif toplamının %63,5’i kredilerden oluşan İş Bankası, piyasalardaki dalgalanmaların yarattığı olumsuz koşullara rağmen, sorunsuz ve sürdürülebilir büyüme politikası çerçevesinde 2014 yılının ilk üç aylık döneminde bankacılık sektöründeki lider konumunu korumuştur” dedi.


135 milyar 244 milyon TL tutarındaki nakdi kredilerinin % 72’sini ticari kredilerin oluşturduğu, gayri nakdi kredi hacminin ise 39 milyar 755 milyon TL düzeyine ulaştığı dikkate alındığında, ülke ekonomisine 175 milyar TL ile en büyük desteği sağlayan İş Bankası, bu misyonunu 2014 yılının ilk çeyreğinde de aynı kararlılıkla sürdürdü.



İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Bankanın yılın ilk çeyreğinde risklerini etkin bir şekilde yönetmeye devam ettiğini vurgulayarak, “Sorunlu krediler oranının % 1,8 gibi düşük bir seviyede ve sektör ortalamasının oldukça altında oluşması, İş Bankası’nın sorunsuz büyüme politikasını başarıyla sürdürebildiğine işaret etmiştir” dedi.
İş Bankası’nın mevduat hacmi 2014 yılının birinci çeyreğinde yılsonuna göre % 4 oranında büyüdü ve 126 milyar 294 milyon TL seviyesine ulaştı. Sektördeki güçlü konumu, yaygın şube ağı, alternatif dağıtım kanalları ve zengin ürün yelpazesi ile mevduat sahiplerinin öncelikli tercihi olmaya devam eden İş Bankası, özel bankalar arasında Türk Lirası mevduat, Yabancı Para mevduat ve vadesiz mevduat büyüklükleri itibarıyla en yüksek pazar payına sahip banka oldu.



Ayrıca, İş Bankası, kaynak maliyetini azaltmak ve kaynak yapısını çeşitlendirmek amacıyla hem yurt içinde hem de uluslararası piyasalarda menkul kıymet ihraç etmeye devam etti. 2014 yılının ilk üç aylık döneminde, yurt içinden menkul kıymet ihracı suretiyle 2 milyar 464 milyon TL tutarında, yurt dışından ise kredi temini ve menkul kıymet ihracı gibi finansman yöntemleriyle 917 milyon ABD dolarını aşan kaynak sağlandı.



2014 yılında da hizmet ağını genişletmeye devam eden İş Bankası şube sayısını 1.319’a,  Bankamatiklerini ise 5.800 adede yükseltti. Hizmet kanallarını müşterilerinin bankacılık hizmetlerine hızlı ve kolay bir şekilde erişmesi için sürekli geliştiren İş Bankası, müşterilere sunulan hizmetlere ileri teknoloji desteğiyle akıl ve öngörü katmak ve eşsiz bir müşteri deneyimi sunmak amacıyla dijital bankacılığı da sürekli olarak geliştiriyor.



Kurumsal internet sitesini yeni teknolojilerin imkânlarıyla geliştirerek yenileyen İş Bankası, internet bankacılığını kullanan 2 milyonu aşkın, mobil bankacılığı kullanan 1 milyona yakın ve Bankamatikten sunulan hizmetleri kullanan 8 milyonun üzerindeki müşterisi ile birçok alanda olduğu gibi dijital bankacılık alanında da liderliğini sürdürüyor. Sektördeki mobil bankacılık hizmetlerini kullanan her 5 kişiden birinin İş Bankası müşterisi olması ve Türkiye’de yapılan her 3 mobil bankacılık işleminden birinin İşCep’ten yapılması bankanın dijital bankacılık alanındaki gücünü ve kapasitesini gösteriyor.



İş Bankası, ulusal sermayeli bir banka olarak, milli ekonomiye katkı sağlanması ve ülke kaynaklarının doğru tahsisinde üstlendiği sorumluluğun bilincinde olup, müşterilerinden, çalışanlarından ve hissedarlarından aldığı güçle, sürdürülebilir büyüme politikasından ödün vermeksizin faaliyetlerini geliştirmeye ve ülkemize değer katmaya devam edecektir.

09.05.2014
X Kapat