BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

Trafik Sigortası

​Trafik sigortası, Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sahiplerinin olası bir kaza durumunda karşı tarafta meydana gelebilecek maddi ve manevi hasarların tazmin edilmesi için yaptırması zorunlu olan bir sigorta ürünüdür.

Trafik Sigortası

Trafik Sigortası Nedir?

Trafik sigortası, her araç türü için zorunludur ve trafik sigortası bulunmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır. Bu sigorta türü genellikle KASKO ile karıştırılır. KASKO ve zorunlu trafik sigortası arasındaki en büyük farklılık zorunluluktur. KASKO isteğe bağlı olarak yaptırılabilirken; trafik sigortası her araç için mecburi bir düzenlemedir.

Trafik Sigortası Neden Zorunludur?

Trafik sigortası ürününde zorunluluk, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'ndan kaynaklanır. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası olarak nitelendirilir ve yıllık olarak düzenlenir. Bu zorunluluk sayesinde trafikteki işleyiş ve trafik kazası riskinin yol açacağı hasarlar güvence altına alınır.

Teminatlar, Primler

Zorunlu trafik sigortası primleri, 0 ila 7 kademeleri arasında uygulanır. Aracın ve aracın kayıtlı bulunduğu kişinin kaza ve hasar durumuna göre kademeler farklılık gösterebilir. İlk kez yapılan zorunlu trafik sigortası poliçeleri 4. kademeden başlar. Kazasız ve hasarsız geçen her yıl poliçe primlerini düşürür.
Trafik sigortası teminatları ve limitleri her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenir. Trafik sigortası hesaplaması yapılırken aracın türü, markası, modeli, yaşı gibi kriterler dikkate alınır. Her marka ve modeldeki araca göre farklı trafik sigortası teklifi söz konusudur. Her trafik sigortası poliçesinde farklı hasar teminatı belirlenir. Karşı tarafa verebileceğiniz hasarlar, trafik sigortası poliçenizde belirlenen hasar teminatı tutarı kadar karşılanır. Zorunlu trafik sigortası teminatları içerisinde ferdi kaza teminatının yanı sıra poliçenize göre çekici hizmeti gibi ek masraflar da karşılanabilir.

Zorunlu Trafik Sigortası yenileme ve satın alma işlemi nereden ve nasıl yapılır?

İnternet Şubemizden ya da İşCep üzerinden kolayca Standart, Ekstra, Süper ve Sınırsız Trafik Sigortası* paketleri ile mevcut Trafik Sigortası poliçenizi yenileyebilirsiniz. Plaka ile Araç Trafik Sigorta Sorgulama ve Yenileme işlemlerinizi kanal özelinde aşağıdaki menüleri takip ederek yapabilirsiniz.

İnternet Şubesi'nden Sigorta > Trafik Sigortası
İşCep üzerinden Sigorta > Trafik Sigortası

*Sınırsız Trafik Sigortası kamyon ve otobüs harici araç türleri için düzenlenebilir.

İşCep üzerinden ya da size en yakın İş Bankası şubesine uğrayarak yeni Trafik Sigortası poliçesi satın alabilirsiniz.

X Kapat