BİREYSEL
BANKACILIK
TİCARİ
BANKACILIK
BANKAMIZI
TANIYIN
BİREYSEL BANKACILIK
Krediler
Kartlar
Mevduat ve Yatırım
Dijital Bankacılık
Sigorta ve Emeklilik
Ödemeler ve Para Transferi
Ayrıcalıklı Hizmetler
Özel Bankacılık
Ticari Krediler
Ticari Kartlar
Dış Ticaret
POS / ÖKC
KOBİ Bankacılığı
Tarım Bankacılığı
İşinize Özel
Dijital Bankacılık
Mevduat ve Yatırım

İş Bankası’ndan zirai don olayından etkilenen çiftçilere destek

Tarım alanında sürdürülebilir üretimi destekleyen Türkiye İş Bankası, Şubat-Nisan aylarında ülkemizi etkisi altına alan zirai dondan etkilenen başta 36 il olmak üzere Türkiye genelinde çiftçilere yönelik olarak “Zirai Dondan Etkilenen Üreticimize Destek Kredi Kampanyası" başlattı.

Tarımsal üretimdeki verimliliği düşüren doğa olaylarının başında gelen zirai don, iklim değişikliğine bağlı olarak dünyada ve ülkemizde her geçen yıl daha da sık görülüyor. 2025 yılının ilk aylarında ülkemizi etkisi altına alan zirai don da birçok bölgede meyvecilik yapan üreticileri etkiledi. İş Bankası,  zirai donun etkili olduğu 10 ana ürün ve 36 il başta olmak üzere Türkiye genelinde zirai dondan etkilenen çiftçilere destek olmak amacıyla “Zirai Dondan Etkilenen Üreticimize Destek Kredi Kampanyası"nı hayata geçirdi.

“Çiftçilerimizin üretime devamı için afet dönemlerinde de yanlarında olmak önceliğimiz"

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında, stratejik sektörler arasında gördükleri tarımın her koşulda desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Özellikle ilkbahar aylarında gerçekleşen ani sıcaklık düşüşleri, meyve ağaçları başta olmak üzere pek çok tarımsal üründe büyük zarara yol açıyor. Üretimi tehdit eden bu durum, gıda arz dengesi ve çiftçilerin ekonomik sürdürülebilirliği açısından da risk oluşturuyor. Tarımsal üretime, ülkemizin dört bir yanında açtığımız Tarım İhtisas Şubelerimizle, çiftçilere yönelik zirai okuryazarlık eğitimlerimizle, teknolojik ve finansal çözümlerimizle destek olurken; çiftçilerimizin üretime devam edebilmesi için bu tür afet dönemlerinde de yanlarında olmak önceliğimiz" diye konuştu.

36 il, 10 ürün başta olmak üzere tüm Türkiye

36 il (Adıyaman, Aksaray, Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova) ve 10 ürün (Elma, fındık, ceviz, üzüm, kayısı, kiraz, erik, badem, şeftali ve kivi) başta olmak üzere İş Bankası'nda mevcut kredisi olan Türkiye genelinde zirai dondan etkilenen tüm çiftçiler bu imkândan yararlanabilecektir.

Türkiye genelinde zirai dondan etkilenen tüm üreticileri kapsayan kampanyadan yararlanmak isteyenlerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarında zirai dondan etkilenen ürünlerden en az birine sahip olması gerekiyor. TARSİM hasar belgesi ve/veya İlçe Tarım Müdürlüğü'nden alınan resmi hasar tespit belgesi ile başvuru yapılan kampanya ile çiftçiler 36 aya kadar vade ile 1 milyon TL'ye kadar kredi kullanabiliyor. Üreticilerin hasat dönemleri ile uyumlu ödeme planlarını yılda bire kadar esnek taksitli olarak oluşturabileceği kampanyaya dair detaylar kampanya sayfasında​ yer alıyor. ​

13.06.2025
X Kapat