#Hayata Dair

Hayata Dair etiketli yazılarımızı görüntülüyorsunuz.

Tutanak Nedir ve Nasıl Tutulur?

Profesyonel bir tutanak nasıl hazırlanır? Tutanak tutma örneği ve tutma sürecine dair ipuçları için detaylar yazımızda!
19.04.2024
Devamını Oku >

İstanbul'da Gezebileceğiniz Semtler Nerelerdir?

Yüz yıllardır tarihe tanıklık eden İstanbul'da gezerken büyüleneceğiniz semtleri sizler için derledik!
15.05.2023
Devamını Oku >

Pozitif Düşünme Egzersizleri

Daha iyi düşünmek için yapılacak egzersizler nelerdir? Pozitif düşünce hayatı nasıl etkiler? Öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.
25.11.2022
Devamını Oku >

Sömestr'da Çocuğunuzla Yapabileceğiniz Aktiviteler

İki haftalık ara tatilden en yüksek verimi elde etmek için önceden plan yapmak gerekiyor. İşte, sömestr tatili için derlediğimiz bazı etkinlik önerileri!
19.01.2022
Devamını Oku >

Renklerin Anlamları ve Psikolojideki Etkileri

İş Bankası Blog olarak bu yazımızda renklerin anlamları ve psikolojideki etkilerine odaklandık.
27.09.2021
Devamını Oku >

MBTI Testi Nedir ve Kişilik Testi Harfleri Anlamları Nelerdir?

İş Bankası Blog olarak bu yazımızda ünlü psikiyatrist Carl G. Jung’un kişilik ve karakter analizleri doğrultusunda hazırlanan MBTI Testi’ni inceleyeceğiz.
22.09.2021
Devamını Oku >

Evde Bitki Bakımı Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Noktalar

Ev için bitki alırken o bitkinin ihtiyaçlarını bilmeniz ve bunu karşılayabilmeniz bitkinin uzun ömürlü olması açısından oldukça önemlidir. Evde kolay bitki yetiştirme yöntemleri ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.
08.09.2021
Devamını Oku >

Şiddetsiz İletişim Nedir Neden Önemlidir ?

Şiddetsiz iletişimi özümseyerek yaşamınıza empati temelli bir iletişim biçimini dahil edebilir ve kendinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz. Dilerseniz, şiddetsiz iletişim kavramını daha yakından tanıyalım.
19.08.2021
Devamını Oku >

Uykuya Daha Rahat Dalmanızı Sağlayacak İpuçları

Uyku konforunuzu ve kalitenizi artırmak için başvurabileceğiniz bazı genel ipuçları var. Gelin, “Rahat uykuya dalmak için ne yapılır?” sorusuna birlikte yanıt arayalım ve uyku kalitenizi artırabilecek ipuçlarına daha yakından göz atalım.
11.08.2021
Devamını Oku >

Olimpiyat Oyunları Tarihi, Branşları ve Önemi

Tüm ülkelerin kaynaşmasına,birbirlerine ev sahipliği etmesine ve farklı kültürel değerlerin tanınmasına olanak sağlayan olimpiyat oyunları,dünya tarihi açısından oldukça önemli.Gelin,olimpiyat oyunlarının tarihini,önemini,branşlarını birlikte inceleyelim.
29.07.2021
Devamını Oku >

Çocuklar İçin Güvenli İnternet Ortamı Nasıl Sağlanır?Güvenli İnternetin Önemi Nedir?

Günümüzde oldukça yoğun olarak kullanılan internetin zararlı yanlarından çocukları korumak önemli bir sorumluluk.Güvenli internet kullanımı özellikle çocuklar için neden çok önemli?Onlara güvenli bir internet ortamı sunabilmek için neler yapılabilir?
30.06.2021
Devamını Oku >

Yabancı Dilinizi Geliştirmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Yabancı bir dil bilmek günümüzde çok önemli bir artı değer haline geldi.Peki,yabancı dilini geliştirmek isteyenler neler yapabilir?Sizin için yabancı dil öğrenirken gerekli olan tüyoları hazırladık.
24.06.2021
Devamını Oku >

Masa Başı Çalışanlar İçin Boyun Egzersiz Önerileri

İş Bankası blog olarak bu yazımızda, uzun süre hareketsiz, sabit pozisyonda kalan ve ağrı sorunu yaşayan masa başı çalışanları için boyun egzersiz önerileri derledik.
16.06.2021
Devamını Oku >

Bisiklet Sürerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Üniversite öğrencilerden emeklilere kadar birçok kişinin tercih ettiğin bir spor haline gelen bisiklet çok keyifli olsa da aynı zamanda risk de oluşturuyor. Peki bisiklet sürerken nelere dikkat edilmeli?
10.06.2021
Devamını Oku >

Wi-Fi Nedir, Tarihi Ne Kadar Eskidir?

Pek çok cihazın aynı anda internet bağlantısına ihtiyaç duyduğu düşünüldüğünde Wi-Fi,kablosuz bağlantı özelliği sayesinde avantaj sağlar.Wi-Fi nedir ve bu kavram ne zamandan beri hayatımızda yer alır?Gelin,bu soruların cevaplarını birlikte inceleyelim.
09.06.2021
Devamını Oku >

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

İş Bankası blog olarak bu yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortasının neleri kapsadığını, bu sigortadan kimlerin faydalanabileceğini ve sağlık sigortası hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.
27.05.2021
Devamını Oku >

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Nedir?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,Resmi Gazete’de yayınlanarak 2016 yılından itibaren yürürlüğe girdi. Peki, internet ortamında sürekli karşımıza çıkan KVKK nedir? Bizim için ne gibi bir faydası ve önemi vardır? İşte, tüm bu soruların cevapları…
20.04.2021
Devamını Oku >

Taşınma İzni Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İş Bankası blog olarak bu yazımızda, taşınma sürecinde tüm işlemlerin halledilebilmesi için alınması gereken taşınma izni hakkında merak edilenleri derledik.
08.04.2021
Devamını Oku >

Hayatımıza Hız Katan Teknolojik Gelişmeler

Pandemi süreciyle birlikte teknolojinin hayatımızdaki yeri daha da arttı.Sağlıkta,çalışma hayatında,ulaşımda,evde ya da spor yaparken teknolojinin gücünden faydalanıyoruz.Bu yazımızda,hayatımıza hız katan ve kolaylaştıran bazı teknolojileri derledik
02.04.2021
Devamını Oku >

Konsantrasyon Bozukluğu Nedir, Çözümü Nedir?

Değişen dijital dünya nedeniyle zihnimizin kendisini dış uyaranlara kapatması zorlaşıyor ve bunun sonucu olarak çocuklarda ya da yetişkinlerde konsantrasyon bozukluğu görülebiliyor.Gelin belirtilerini,sebeplerini ve çözüm önerilerini birlikte inceleyelim.
16.03.2021
Devamını Oku >

Ehliyet Nasıl Alınır Hangi Evraklar Gereklidir?

İlk bakışta oldukça kolay görünse de sürücü belgesi alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz, gerekli evraklara sahip olmanız ve önemli sınavlardan geçmeniz gerekmektedir.Gelin, ehliyet sahibi olmanız için gereken bütün bilgilere beraber göz atalım.
12.03.2021
Devamını Oku >

HES Kodu Nedir Nasıl Alınır?

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ve kodu Pandeminin hayatımıza soktuğu ve bir süre daha bizimle olacağı belli olan yeni kurallardan ve yeniliklerden yalnızca biri.Gelin Hayat Eve Sığar uygulaması ve HES kodu hakkındaki detayları birlikte inceleyelim.
05.03.2021
Devamını Oku >

Kanserde Erken Tanının Önemi

Tüm kanser türlerinde erken tanı hayat kurtaracak düzeyde bir etkiye sahip olduğu için her yıl çeşitli organizasyonlarla erken teşhisin önemine dikkat çekiliyor.Kanser belirtilerini bilmeli ve herhangi bir kanser ihtimalinde hemen uzmana danışmalısınız.
02.03.2021
Devamını Oku >

Türkiye'de ve Dünyada Hayvan Hakları

Doğada yaşamını sürdüren, yaşam hakkı elinden alınan ya da yaşadığı alanlar yok edilen hayvanların da hakları vardır ve bu haklar insanlar tarafından savunulmalıdır.
23.02.2021
Devamını Oku >

Minimalizm ve Minimalist Yaşam Felsefesi

Günümüz modern dünyasının sorunlarından biri olan karmaşayı,tüketim çılgınlığını ortadan kaldırmak ve yaşamda sadeleşmek isteyenlerin son dönemde çok sık bahsettikleri minimalizm akımını ve minimalist yaşam felsefesini inceleyeceğiz.
18.02.2021
Devamını Oku >

Etkili İletişim Nedir ve Etkili İletişim Kurma Sürecinde Neler Gereklidir?

Her şeyin hızlandığı, çeşitlendiği ve birçok iletişim kanalının kullanıldığı bugünlerde,etkili iletişim kurma öğelerini, iletişim kurarken dikkat edilmesi gerekenleri, iyi bir dinleyicinin özelliklerini ve iletişim kurarken yapılan hataları inceleyeceğiz.
16.02.2021
Devamını Oku >

Taşınma Yardımı Nedir? Kimler Bu Yardımdan Faydalanabilir?

Taşınmanız bir zorunluluktan gerçekleşiyorsa süreç, sizin için biraz daha zorlayıcı olabilir. Fakat merak etmeyin, bu konuda da çeşitli çözüm yollarından yararlanıp işinizi bir nebze kolaylaştırmanız mümkün. Tüm detaylar, yazımızın devamında.
15.02.2021
Devamını Oku >

Arama Motoru Nedir, Nasıl Çalışır? En Çok Kullanılan Arama Motorları Nelerdir?

İnternet kullanımı deyince akla ilk gelen araçlardan biri de arama motorları oluyor.İş Bankası blog olarak bu yazımızda arama motorlarının nasıl ortaya çıktığını, nasıl çalıştıklarını ve dünyada en çok kullanılan arama motorlarını inceleyeceğiz.
12.02.2021
Devamını Oku >

Son Zamanlarda Çokça Duyduğumuz Bir Kavram Pasif Gelir

Pasif gelir son birkaç yılda oldukça sık duymaya başladığımız ve görünen o ki gelecek yıllarda daha da sık duymaya başlayacağımız bir kavram.Gelin hep birlikte gelir türlerini, pasif gelir elde etme yollarını ve avantajlarını öğrenelim.
28.01.2021
Devamını Oku >

Siber Zorbalık Nedir, Nasıl Engellenir?

Dijital çağ,hayatımızı kolaylaştırma konusunda birçok fayda sağlasa da bazı durumlarda hayatımızı olumsuz da etkileyebiliyor.Bu durum erken fark edilmediğinde oldukça ağır sonuçlar doğurabiliyor.Siber zorbalık konusunu tüm ayrıntıları ile ele aldık.
25.01.2021
Devamını Oku >

WhatsApp Uygulamasının Hayatımıza Kattıkları ve Kazandırdığı Kolaylıklar

Neredeyse herkesin akıllı telefon kullandığı günümüz dünyasında, WhatsApp hayatımızın kolaylaştıran ve en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor.WhatsApp’ın hayatımıza kazandırdığı kolaylıkları bu yazımızda derledik.
19.01.2021
Devamını Oku >

Deprem Neden ve Nasıl Oluşur? Deprem Çantanızda Bulunması Gerekenler

Her yıl en az iki kez büyük depremin yaşandığı bu coğrafyada depremleri daha iyi anlamak, trajik sonuçlarla karşılaşmamak için oldukça önemli.Gelin neden deprem olduğunu, deprem şiddetinin nasıl ölçüldüğünü ve alabileceğiniz bazı önlemleri inceleyelim.
15.01.2021
Devamını Oku >

2000'li Yıllarda Hayatımıza Giren Müzik Aletleri

Teknoloji varlığını her alanda hissettiriyor. Teknolojinin etkisiyle icat edilen ve günümüz müziklerine yön veren müzik aletleri, yazımızda!
02.09.2020
Devamını Oku >

Yaratıcılığınızı Beslemek İçin Edinmeniz Gereken Alışkanlıklar

Hem kişisel olarak kendinizi daha iyi hissetmek, hem çevrenizle daha iyi ilişkiler kurabilmek hem de işinizde başarılı olabilmek için yaratıcılık şarttır. Peki yaratıcılığınızı geliştirmek için nasıl alışkanlıklar kazanmalısınız?
31.08.2020
Devamını Oku >

Tarihte Bir Yolculuk: Paranın İcadı ve Gelişimi

Paranın icadı ve geçmişten günümüze birikim alışkanlıklarını sizler için derledik.
27.08.2020
Devamını Oku >

Transandantal Meditasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Günlük hayatın stresinin içinde rahatlamaya mı ihtiyaç duyuyorsunuz? O halde transandantal meditasyon ile bedensel ve ruhsal olarak rahatlamanın sırlarını keşfedebilirsiniz!
29.07.2020
Devamını Oku >

Sivrisineklerden Korunma Önerileri

Yaz, mükemmel bir mevsim olsa da sivrisinek problemi bazen yaz mevsiminin keyfini gölgeleyebiliyor. Peki sivrisineklerden korunmak için nasıl önlemler alınmalıdır?
23.07.2020
Devamını Oku >

Seyahat Fotoğraflarınız İçin İpuçları

Anın tadını çıkarmak harika olsa da tatillerinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirmek de oldukça önemli. Peki seyahatlerde en iyi fotoğraflar nasıl çekilir ve fotoğraf çekerken nelere dikkat etmelisiniz?
14.07.2020
Devamını Oku >

Başarılı Bir Özgeçmiş Hazırlamak İçin Bilmeniz Gerekenler

Başarılı hazırlanan bir özgeçmiş, deneyimleriniz ve öncelikleriniz hakkında ipuçları verir!
02.07.2020
Devamını Oku >

Farklı İlgi Alanlarına Hitap Eden Podcast Önerileri

Son derece popüler bir mecra haline gelen podcast'ler birçok konuda insanlara ilham kaynağı! Biz de farklı ilgi alanlarına sahip insanlar için en iyi podcast önerilerini bir araya getirdik. Detaylar, yazımızda!
01.07.2020
Devamını Oku >

Bir Konuda Uzmanlaşmak İçin 10 Bin Saat Kuralını Keşfedin!

Başarılı olmak isteyen herkesin merak ettiği 10 bin saat kuralı nedir? Nasıl uygulanır ve neler yapmak gerekir? Tüm detaylar yazımızda sizi bekliyor!
19.06.2020
Devamını Oku >

Odaklanma Sorunu ile Mücadele Etme ile İlgili 8 Tavsiye

Ne kadar deneseniz bile işinize yoğunlaşamıyorsanız odaklanma sorunu ile mücadele etmeniz için önerilerimizi okumalısınız.
09.06.2020
Devamını Oku >

Motivasyonu Yükseltmek: Kendinize Gerçekçi Yaklaşmak

Doğru zihniyeti yaratarak motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Ayrıca hedeflerinize yönelik çalışma şeklinizi değiştirebilir ve ertelemeyi yenebilirsiniz. Motivasyonunuzu yükseltmeniz için önerilerimiz var.
09.06.2020
Devamını Oku >

Her Yer Mis Gibi Olsun! Evde Daha Hijyenik Yaşamak İçin Pratik Öneriler

Evi dezenfekte etmenin en pratik yollarını arıyorsanız ve kusursuz bir ev temizliği için yapmanız gereken her şey bu yazıda!
22.05.2020
Devamını Oku >

Stres Yönetimini Nasıl Sağlarsınız?

Stres düzeyiniz gereğinden fazla olduğunda verimliliğiniz düşebilir. Bu yazımızda stresle nasıl başa çıkılacağına dair ipuçları vereceğiz.
27.04.2020
Devamını Oku >

Motivasyonunuzu Yükseltecek Müzik Önerileri

Kendimizi daha rahat hissedebilmek için müzik arayışına gireriz. Stresi azaltan, konsantrasyonu geliştiren müzik önerileri için yazımızı hazırladık.
21.04.2020
Devamını Oku >

Zaman Yönetimi Teknikleri

Zamanınızı daha etkin kullandığınızda hayatınıza da bir pratiklik katarsınız. Aldığınız verimle birlikte kendinize ayıracağınız vakit de artacaktır.
09.03.2020
Devamını Oku >

Hayatın Pek Çok Alanında Yükselmenin Yolu: Etkili İletişim

Etkili iletişim nedir? İletişim kurarken nelere dikkat edilmeli? Beden dilini kullanmanın ve empati kurmanın faydaları hakkında yazımıza göz atın!
03.03.2020
Devamını Oku >

Mindfulness Nedir? Günlük Hayata Katkıları Nelerdir?

Mindfulness Nedir? Mindfulness Egzersizi nedir ve size ne gibi faydalar sağlar? Konuyu sizin için inceledik, yazımızdan ulaşabilirsiniz.
13.02.2020
Devamını Oku >

Hem Sevilen Hem Başarılı Bir Yönetici Olmak

Liderlik ve yöneticilik üzerine düşünülmesi gereken kolay olmayan kavramlardır. Sevilen ve başarılı bir yönetici olmanın adımlarını derledik.
05.02.2020
Devamını Oku >