Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 27.05.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

​Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Sağlık, insan hayatının kaliteli ve iyi bir şekilde idame ettirilmesi noktasında oldukça önemlidir. Sağlıklı bir yaşama sahip olunduğunda, hayattaki diğer konularda da ilerleme kaydetmek kolaylaşır.
Yoğun çalışma saatleri, stres, kronik rahatsızlıklar, kaza gibi birçok ihtimal hem bedensel hem de ruhsal sağlığı tehdit eder. Sağlık ile ilgili bir sorun yaşadığınızda bu süreci en az hasarla atlatmak için tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneğinden yaralanabilirsiniz.
İş Bankası blog olarak bu yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortasının neleri kapsadığını, bu sigortadan kimlerin faydalanabileceğini ve sağlık sigortası hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?


Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlıysanız ve özel sağlık sigortanız yoksa, bu özel hastanede tedavi olamayacağınız anlamına gelmiyor. Özel hastanede hizmet almak için tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Bu sigorta çeşidi ile, sigorta başlangıç tarihinden itibaren ortaya çıkan hastalıkların muayene, tetkik ve tedavi giderleri, poliçede belirtilen teminatlar kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kuralları ve özel şartlar dahilinde karşılanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli bir sigorta türüdür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Faydalanabilir?


Genel Sağlık Sigortanız varsa ve 65 yaşın altındaysanız İş Bankası Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hizmetinden faydalanmaya hemen başlayabilirsiniz. 
Tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız şart değildir. Yabancı uyrukluysanız ve genel sağlık sigortanız varsa, siz de tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti alabilirsiniz.
Ayrıca 64 yaşına kadar Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi’ne hak kazanmış olan kişiler 64 yaşından sonra ek prim ödemeden poliçelerini yenileyebilir.​
sgk-saglik-sigorta 

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Fark Nedir?


Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası ile kıyaslandığında çok daha uygundur. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortasında hastane giderlerinin bir bölümü SGK tarafından ödenir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK anlaşmalı ve sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşması yaptığı özel hastanelerde geçerli olurken özel sağlık sigortası​nda ise özel doktor muayeneleri ve eczanelerde de dahil olmak üzere anlaşmalı kurumlardan onay alınabileceği gibi anlaşmasız kuruluşlardan da fatura karşılığı ödeme iadesi sağlanabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası için SGK’lı olmak şartken, özel sağlık sigortası için böyle bir gereklilik yoktur.
Tamamlayıcı sağlık sigortaların reçeteleri karşılamaz. Çünkü bu reçeteler halihazırda SGK tarafında karşılanmaktadır. Özel sağlık sigortaları ise ilaç teminatını da kapsar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile İlgili Bilinmesi Gerekenler


Özel sağlık sigortası primleri ile kıyaslandığında çok daha düşük primler ödemenize ve SGK’nın kapsadığı sağlık hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak faydalanmanıza olanak sağlar.
Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti sayesinde beklenmeyen bir durumda veya ciddi sağlık sorunlarında büyük masrafları ödemek zorunda kalmaz, kaliteli hizmet alabilirsiniz.
Dilerseniz sadece çocuğunuz için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir ya da tüm aile bireyleri ile birlikte çocuğunuza da poliçeniz kapsamına dahil edebilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortanız kapsamında ayakta ve yatarak tedavi teminatınız varsa, bütün ayakta ya da yatarak tedavi gerektiren konularda poliçenizde yer alan şartlar kapsamında tedavi güvencesine sahip olursunuz. 
Eğer kendi işinizi yapıyorsanız, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında aynı özel sağlık sigortasında olduğu gibi gelir vergisi indiriminden faydalanabilirsiniz.
 
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçenizi İşCep üzerinden ya da size en yakın İş Bankası şubesine uğrayarak satın alabilirsiniz.




Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.