#Sesli Blog

Sesli Blog etiketli yazılarımızı görüntülüyorsunuz.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Nedir, OECD Ülkeleri Hangilerdir?

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Nedir? Görevleri ve sorumlulukları nelerdir? OECD üyesi ülkeler kimlerdir?
08.07.2021
Devamını Oku >

E-İmza Nedir, Ne İşe Yarar?E-İmzanın Kullanıldığı Yerler Nelerdir?

Tüm resmi belgeler,elektronik ortam üzerinde işlem gördüğü için imzanın da elektronik hale gelmesi bir ihtiyaç halini aldı.E-imza tam da bu noktada devreye girerek kullanıcıların hayatını kolaylaştırdı.İşte, e-imza ile ilgili merak edilenler.
02.07.2021
Devamını Oku >

Yabancı Dilinizi Geliştirmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Yabancı bir dil bilmek günümüzde çok önemli bir artı değer haline geldi.Peki,yabancı dilini geliştirmek isteyenler neler yapabilir?Sizin için yabancı dil öğrenirken gerekli olan tüyoları hazırladık.
24.06.2021
Devamını Oku >

Geleceğin Mesleklerini Bugünden Keşfedin

İş Bankası blog olarak bu yazımızda, geleceğini belirleme aşamasında meslek seçimine odaklanmış gençler, farklı bir sektöre geçmek ya da yeni bir meslek edinmek isteyen kişiler için geleceğin mesleklerini inceledik.
11.06.2021
Devamını Oku >

Deflasyon Nedir Sonuçları Nelerdir?

Enflasyonun tam zıddı etkilere sahip olan deflasyon,hem makro hem de mikro çapta zararlara sebep olabilir.Peki deflasyon nedir,deflasyon olan ülkeler bu durumdan nasıl etkilenir?Tüm bunları birlikte inceleyelim.
08.06.2021
Devamını Oku >

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

İş Bankası blog olarak bu yazımızda tamamlayıcı sağlık sigortasının neleri kapsadığını, bu sigortadan kimlerin faydalanabileceğini ve sağlık sigortası hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.
27.05.2021
Devamını Oku >

Mersis Numarası Nedir?

MERSİS tüm işletmelerin yaptığı ticari işlemlerin elektronik bir havuzda toplanarak denetlenebilmesi amacıyla kurulmuştur.Peki,MERSİS no nasıl öğrenilir? MERSİS no öğrenme ve kullanımı ile ilgili detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.
25.05.2021
Devamını Oku >

Hayatınıza Sağlık Katacak Sabah Rutinleri Oluşturma

Sabah rutinlerine göz attığımız blog yazımızda; rutin nedir, rutinlerin faydaları nelerdir ve sabah rutini nasıl oluşurulur sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz!
18.05.2021
Devamını Oku >

Yarınını Düşünen Gençlerin Finansal Konularda Yapabilecekleri

Gençlerin yarınlarını düşünerek atabileceği finansal adımlar ve İş Bankası’nın gençlere sunduğu yatırım araçları hakkında bilgi almak için hemen tıklayın!
18.05.2021
Devamını Oku >

Şubeye Gitmeden Bankacılık İşlemleri

Evinizden veya iş yerinizden ayrılmadan online bankacılık işlemleri ile gününüze hız katın!
06.05.2021
Devamını Oku >

FinTech Nedir Finans Dünyasındaki Etkileri Nelerdir?

Finans ve teknolojiyi bir araya getirmeyi hedefleyen FinTech, bu sayede bankacılık işlemlerinde yeni bir sayfa açıyor.Müşteriler ,çalışanlar ve firmalar için benzersiz kolaylıklar sunuyor.FinTech ile ilgili merak ettiklerinizi içeriğimizde bulabilirsiniz.
27.04.2021
Devamını Oku >

Swift Nedir Swift Kodu Nasıl Öğrenilir?

Yurt içi ya da yurt dışı döviz alım ya da gönderme işlemleri için Swift işlemi yapmanız,bu işlemi gerçekleştirmek için de Swift kodunu bilmeniz gerekir.Peki,bu kavramlar ne anlama gelir?Detaylar için döviz transferi sürecini birlikte inceleyelim.
19.04.2021
Devamını Oku >

Alternatif Enerji Kaynakları Nelerdir?

Dünyamızda yaşanan hızlı nüfus artışına bağlı olarak enerji ihtiyacı da aynı oranda artıyor.Enerji, hayatımızda her zaman önemli bir yere sahiptir ve insan ırkı devam ettiği sürece enerji ihtiyacının karşılanması gerekecektir.
19.02.2021
Devamını Oku >

Şahıs şirketi nedir ve nasıl açılır?

Birçok kişinin hayalinde, içinde bulunduğu sektörde kendini geliştirmek ve gelecekte kendi işinin patronu olabileceği bir şirket kurmak vardır. Bu hayalinizdeki işe ufak ölçekli bir şirketle başlamak için şahıs şirketi kurmayı tercih edebilirsiniz.
17.02.2021
Devamını Oku >

Ön Ödemeli Kart Nedir ve Nasıl Kullanılır? Avantajları Nelerdir?

Ön ödemeli kart bankanızın müşterilerine veya henüz müşteri olmamış ancak banka hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilere sunduğu yeni bir hizmet çeşididir. Bu yeni hizmet çeşidini keşfetmek için okumaya devam edin!
28.12.2020
Devamını Oku >

Başarılı Girişimlerin Ortak Özellikleri

Girişimci olmak, iyi bir iş fikrinin yanı sıra bolca cesaret, kararlılık ve tutku gerektiriyor. Tabii, bir girişimcinin başarıya ulaşabilmesi bunlardan çok daha fazlasına sahip olması şart. İşte, başarılı girişimcilerin ortak özellikleri…
04.12.2020
Devamını Oku >

Yeni Doğan Çocuk Parası Nedir ve Nasıl Alınır?

Yenidoğan çocuk parası; doğum yapan “tüm” annelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir yardımdır.
06.11.2020
Devamını Oku >

Boş Zamanlarınızın Kalitesini Artırcak Hobi Önerileri

Zamanınızı daha verimli geçirmek için evde yapılabilecek hobiler, el işleri ve daha fazlası yazımızda sizi bekliyor!
25.09.2020
Devamını Oku >

Evcil Hayvanınızı Yurt Dışına Çıkarmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Yurt dışına taşınmaya mı karar verdiniz? O halde, evcil hayvanla seyahat koşullarını öğrenmek ve yapılması gerekenleri keşfetmek için yazımıza göz atın!
08.09.2020
Devamını Oku >

Sokak Hayvanlarına Yardım Etmenin 10 Yolu

Sokaktaki dostlarımız için bir şeyler yapmak mı istiyorsunuz? O halde, sokak hayvanlarına yardım etmenin yollarını yazımızda keşfedebilirsiniz!
28.08.2020
Devamını Oku >

Tarihte Bir Yolculuk: Paranın İcadı ve Gelişimi

Paranın icadı ve geçmişten günümüze birikim alışkanlıklarını sizler için derledik.
27.08.2020
Devamını Oku >

Motor Yağı Değişimi Hakkında Merak Ettikleriniz

Otomobil, SUV, kamyonet, otobüs ve motosiklet gibi araçların motor performansını korumak ve motor ömrünü en üst düzeye çıkarmak için belirli aralıklarla motor yağı değişimi yapmak gerekir.
04.08.2020
Devamını Oku >

Elektrik Su ve Doğalgaz Açtırma

Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin taşınmadan önce tamamlanması gerekiyor. Bu içerikte abonelik işlemlerinin nasıl yapıldığı ve hangi belgelerin istendiği konusunda detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.
30.07.2020
Devamını Oku >

İş Görmezlik Ödemesi Nedir ve Nasıl Alınır?

Rapor parası, istirahat parası, rapor ücreti ve hastalık parası olarak halk arasında farklı kullanımları olan geçici iş göremezlik ödemesi ile ilgili hazırladığımız yazımızı buradan okuyabilirsiniz
29.05.2020
Devamını Oku >

Yaş Aralıklarına Göre Para Biriktirme Alışkanlıkları

Her yaşın ayrı güzelliği var ve her yaşta alışkanlıklar değişiyor. Para biriktirme şekilleri de yaşa göre değişebiliyor. Yazımızda bu konulara değindik.
05.05.2020
Devamını Oku >

Trafik Cezası Nereye Ödenir?

Plakanıza yazılmış bir ceza olup olmadığınız nasıl sorgularsınız? Trafik cezasını nereye yatırabilirsiniz? Faydalı bilgiler için yazımıza göz atın.
28.04.2020
Devamını Oku >

Neden Özel Sağlık Sigortası Yaptırmalısınız?

Beklenmedik sorunlara ve hastalıklara karşı önceden önleminizi almayı düşündünüz mü? Özel sağlık sigortası ile ilgili önemli bilgiler yazımızda.
27.04.2020
Devamını Oku >

Giyilebilir Teknoloji Nedir? Ürünleri Nelerdir?

Giyilebilir teknoloji terimini hepimiz duymuşuzdur. Yazımızda giyilebilir teknolojinin ne olduğuna ve gelecekteki yerine biraz olsun değinmek istedik.
24.04.2020
Devamını Oku >

Temassız İşlem ile Sağlığınızı Koruyun

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kartlarınızdaki temassız işlem limiti arttırıldı. Peki temassız işlem ne demek? Temassız ödeme nasıl yapılır? Detaylar yazımızda
24.03.2020
Devamını Oku >

Evde Çocuğunuzla Beraber Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal izolasyon sebebiyle çocuklarınız evdeyken onlarla güzel vakit geçirmek için önerilerimize göz atın!
17.03.2020
Devamını Oku >

Şaşırmaya Hazır mısınız? Uzay Teknolojisi Sayesinde Geliştirilen Araçlar

Uzayla ilgili araştırmalara ve projelere meraklıysanız, yapılan uzay araştırmalarının faydasını keşfetmek isterseniz bu yazımız tam size göre!
12.03.2020
Devamını Oku >

Kış Meyve ve Sebzeleri Nelerdir, Nasıl Tüketilmeli?

Doğru mevsimde doğru meyve tüketmek neden önemli? Kışın hangi meyve ve sebzeleri nasıl tüketmeliyiz? Tamamız yazımızda!
31.12.2019
Devamını Oku >

Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Muhteşem Fikirler

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran teknolojik ürünler sayesinde, engelsiz hayat mümkün. Hayatı kolaylaştıran ürünler ile ilgili yazımıza göz atın!
02.12.2019
Devamını Oku >

Yılbaşı Tatili İçin Yurt Dışında Gidilebilecek Yerler

2020 yılına başka bir ülkede girmek istiyorum diyorsanız mutlaka önerilerimize göz atın! Prag, Paris, Rio De Janerio ve dahası...
25.11.2019
Devamını Oku >

Kira Sözleşmesi Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Şey

İster ev sahibi olun ister kiracı. Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? Kira artış oranı nedir? Kira artışı hesaplama hakkında her şey burada!
21.10.2019
Devamını Oku >

5 Adımda Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayalinizdeki evi buldunuz ve satın almak istiyorsunuz. Almadan önce dikkat etmeniz gereken önemli noktaları sizin için 5 maddede topladık.
23.09.2019
Devamını Oku >

İnternetten Güvenli Bir Alışveriş Yapmanın Püf Noktaları Neler?

İnternetten güvenli alışveriş yapmak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için hazırladık.
19.08.2019
Devamını Oku >

Üniversite Öğrencilerine “Oh Be” Dedirtecek Para Yönetimi Tavsiyeleri

Üniversite yıllarını hem eğlenceli hem de maddi olarak rahat geçirmeye ne dersiniz? Üniversite öğrencileri için hazırladığımız para yönetimi tavsiyeleri yazımızı okuyabilirsiniz.
19.08.2019
Devamını Oku >

Mesleğin İlk Yıllarında Doktorların Karşılaştığı İlginç Durumlar

Tıp okuyan ve mesleği doktorluk olanların anlayabileceği ve yaşanması muhtemel olaylar. Siz de merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
25.07.2019
Devamını Oku >

IMEI Kayıt İşlemleri ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Yurt dışından getirdiğiniz telefonu pasaportunuza nasıl kaydettireceğinizi, IMEI sorgulama ve harç ödeme işlemlerinizi nasıl yapacağınızı sizin için araştırdık.
30.05.2019
Devamını Oku >

Kredi Çekmek İçin Gerekli Şartlar Neler?

Hayallerinizi, isteklerinizi hayata geçirmek için belli bir desteğe ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.Peki bu destek için bankaya kredi başvurusu yapmayı mı düşünüyorsunuz?
28.03.2019
Devamını Oku >

Çocuğumun Geleceğine Nasıl Katkı Sağlarım?

Çocuğunuzu binbir emekle büyütüyorsunuz. Büyürken hiçbir eksik olmasın diye çabalayıp ona en iyi koşulları sunmak istiyorsunuz.
28.03.2019
Devamını Oku >

Kredi Notunuzu Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Eskiyen arabanızı değiştirmek, yeni bir ev almak ya da güzel bir düğün yapmak için krediye ihtiyaç duyuyorsunuz ve bankaya gidiyorsunuz.
28.03.2019
Devamını Oku >