Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 28.12.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 5 dakika

Ön ödemeli kart bankanızın müşterilerine veya henüz müşteri olmamış ancak banka hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilere sunduğu yeni bir hizmet çeşididir. Bu yeni hizmet çeşidini keşfetmek için okumaya devam edin!

Ön Ödemeli Kart Nedir?


Ön ödemeli kart, bir kredi kartı veya bankamatik kartından farklıdır. Bir vadesiz hesaba bağlı olmasına gerek olmadan kullanıcının karta yüklediği miktar kadar harcama yapmasını sağlar. Market ve giyim gibi temel ihtiyaç alışverişlerinde kullanılabildiği gibi online alışverişlerde, ulaşım kartlarına para yüklemede ve fatura ödemelerinde kullanılabilir. Diğer bir güzel özelliği, isime özel çıkarılabilen ön ödemeli kartın 12 yaşından büyük çocuklar için de çıkarılabilmesi. Böylece aileler çocuklarının harçlıklarını nakit olarak vermektense onları hem kart kullanmaya alıştırabilir hem de finansal okuryazarlık eğitimine bugünden başlayabilir. Bu sayede çocuğunun harcamalarını da kolaylıkla kontrol edebilir.

Ön Ödemeli Kartlar Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?​


İş Bankası’nda MaxiPara Kart ismi ile verilen ön ödemeli karta İş Bankası Şube’lerinden, başvurabilir ya da Maximum  Mobil uygulamasından anında alabilirsiniz. Müşteri olmasanız da Maximum Mobil’den anında ön ödemeli kart başvurunuzu yapabilirsiniz. Mobil Şube’den başvurulan kartlar kişinin istediğine göre fiziki kart olarak basılabilir veya fiziki kart teslim almaksızın yalnızda dijital kart olarak kullanılabilir. Bu esnek yapısı sayesinde hem bireylerin görece küçük tutarlardaki meblağlardaki harcamaları için faydalıdır hem de gençler adına çıkarılması halinde kontrollü harcamayı sağlar. Gençlerin temel alışveriş harcamalarını ve  ulaşım kartı ödemelerini ön ödemeli kartlarla ya da  mobil kanallar üzerinden  yapabiliyor olması onlara dijital ortamda harcama pratiği kazandırırken bir taraftan da ailelere bu harcamaları kolaylıkla kontrol ve takip edebilme imkanı sunar. Nakit olarak verilen harçlıklara kıyasla ön ödemeli kart aileler için de güvenlidir.

isbank-kart 

Ön Ödemeli Kartların Avantajları Nelerdir?


Ön ödemeli kartların pek çok avantajı olduğunu söyleyebiliriz. İlk olarak ön ödemeli kartlar tamamen ücretsizdir ve nakit çekim imkanı sağlar. Banka müşterisi değilseniz azami olarak 300 TL’ye kadar nakit çekim imkanı sunan üst bakiyesi ise 750 TL ile sınırlı olan ön ödemeli kartlar hem gençler hem de yetişkinler için fatura ödeme, temel alışveriş , ulaşım kartı yükleme gibi ihtiyaçlar için ideal bir bakiye sunar. Kullanıcılarına yükledikleri meblağ kadar harcama yapmasına yardımcı olur, bakiye aşımı gibi sorunlara yol açmaz. Ayrıca online alışverişlerde de ön ödemeli kartlar kullanılabilir.

İş Bankası’nda MaxiPara Kart ismiyle lanse edilen ön ödemeli kartlar, hem yetişkinler hem de aileler tarafından ilgi görüyor. MaxiPara Kart’ı dilerseniz şubelerden fiziki olarak, dilerseniz de MaximumMobil’den kolaylıkla kullanabilirsiniz. Kartın üzerinde kişinin ismi yer alabileceği gibi kartın üzerinde isim bilgisi yer almadan da MaxiPara Kart’a başvurabilirsiniz. Kullanıcı genç olacaksa da kart üzerinde çocuğunuzun ismi de yer alabilir. Ayrıca ön ödemeli kart, nakit çekim özelliği ile anlık ihtiyaçlara cevap verirken üst limitiyle hem sizi hem de gençleri hesap aşımı probleminden korur. Nakit harçlıklarda alışveriş kontrol edilemezken ön ödemeli MaxiPara Kartlar gençlerimize şimdiden finansal okuryazarlık konusunda eğitici olur. Eskiden ev ekonomisi olarak bildiğimiz kavramı daha modern haliyle hem hesabını bilerek harcamayı hem de farklı kanalları kullanarak farklı bir okuryazarlığa hazırlar.

Ön ödemeli kartlar hakkında daha detaylı bilgi almak için bankamızın MaxiPara​ Kar​tla​​r​​​​​​​ ​internet sayfasını ziyaret edebilir, en yakın İş Bankası Şube’lerini ya da Maximum Mobil uygulamasını kullanarak hizmetimizden yararlanmaya başlayabilirsiniz.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.​ Güncel bilgilere Ön Ödemeleri Kartlar​ 'dan ulaşabilirsiniz

​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.