Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 25.07.2019
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 2 dk, 30 sn

​Önemiyle, zorluğuyla ve tabii ki fazlasıyla ilginç anılara sahip olmasıyla doktorluk mesleği herkesin ilgisini çekiyor. Gün boyunca çok fazla insanla diyalog kuran ve onların sağlığıyla alakalı şikâyetlerini dinleyen doktorlar, doğal olarak bir o kadar acı-tatlı meslek anısı biriktiriyor. Zamanla birçok duruma alışılsa da, mesleğin ilk yıllarında karşılaşılan olay ya da durumlar genç doktorlarımızda ufak bir şok yaratmıyor değil. Tabii konu sağlık olunca hastanın da doktorun da algısı daha farklı çalışabiliyor. Biz de tıp okuyan ya da mesleğin ilk yıllarında olup TUS’a hazırlanan doktor ve doktor adaylarını gülümsetmek aynı zamanda da onlara yardımcı olmak adına hep beraber eğlenceli durumları keşfedelim istedik. 


doktorluk, tıp öğrencisi, tus 

Farklı Sorulara Her Zaman Hazır Olun


Evet, belki de doktorluk yaparken hazır olmanız gereken en önemli durumlardan biri size gelecek son derece özgün sorular! Hastalar belki anın paniğiyle belki heyecandan çok enteresan sorularla kapınızı çalabilir. Zamanla soruların içeriği ne kadar ilginç olursa olsun sabırla ve anlayışla cevaplamaya alışacaksınız. 

Hastalığı Tespit Ederken Bir Hayli Zorlanabilirsiniz


Şu diyaloğu yaşamayan bir hekim zor bulunur herhalde diye düşünüyoruz:

Hasta: “Doktor hanım/bey, her yerim ağrıyor.”
Doktor: “Peki, en çok nereniz ağrıyor?”
Hasta: “Baştan aşağıya her yerim ağrıyor.”


Bu diyalog böyle uzar gider. Üstelik mesleğe yeni adım attıysanız böyle bir şikâyetle karşılaşmanız sizde ufak çaplı bir şaşkınlık yaratabilir. Ama unutmayın yolun başındasınız, sizi daha ne doktor hasta diyalogları bekliyor bir bilseniz…

Gittiğiniz Misafirliklerin Konsepti Biraz Değişebilir


Doktor anıları denilince bunlar elbette sadece hastane veya polikliniklerle sınırlı kalmıyor. Bulunduğunuz herhangi bir ortamda doktor olduğunuz biliniyorsa tanı koymaya şimdiden hazır olun! Gittiğiniz bir misafirlikte tesadüfen rastladığınız ve hayatınızda ilk defa gördüğünüz uzaktan akrabanız bile size ailenizden daha yakın olup çabucak şikâyetlerini anlatabilir. Onu gören halanızın komşusu durur mu bir anda en yakınınız olur ve başlar hastalığını anlatmaya. Kısacası artık gittiğiniz hiçbir misafirlik umarsızca tabağınızdaki kek ve kısırı yediğiniz naif bir anı olarak kalmaz. Herkes başlar tansiyonunu ölçtürmek için kolları sıvamaya! 

doktorluk, tıp öğrencisi, tus 

TUS’a Hazırlık da İlk Yılların Olmazsa Olması​


Bahsettiğimiz durumlarla biraz yüzünüzü güldürebildiysek ne mutlu. Mesleğin ilk yıllarında hastalarınızla paylaşacağınız anıların yanında, elbette ki bir de TUS konusu var. TUS’un mesleğinizde daha ileriye gitmeniz için ne kadar önemli bir sınav olduğunun farkındayız. Tıp okumak başlı başına zor bir süreç iken, bir de TUS’un eklenmesi işleri daha da stresli bir hale getirebiliyor. Bununla birlikte, TUS ücreti ve TUS’a yönelik dershanelere harcanan tutarlar derken birikim yapmakta ve ödemelerinizi takip etmekte zorlanmanız çok normal. O halde, İş Bankası’ndan hesap açtıktan sonra tüm harcamalarınızı rahatlıkla yönetebileceğiniz İşCep ve Maximum M​obil Uygulamas​ı​’nı keşfetmeye ne dersiniz? Üstelik bu süreç için para biriktirmek istiyorsanız yine bu uygulamalardan tasarruflarınızı takip edebilir, ileri ki harcamalarınız için gerekli önlemleri alabilirsiniz. Maximum Mobil’deki avantajlı kampanyaları sıcağı sıcağına takip edebilmeniz de cabası! 

Demek istediğimiz şu ki; iyi bir doktor olmanıza giden yolda her zaman yanınızdayız. Herkes için son derece önemli bir yere sahip olan doktorluk mesleğini, tüm zorlu durumların üstesinden gelerek en başarılı şekilde sürdürmeniz dileğiyle...  

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​"