Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 25.09.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

İnsanların mesleklerinden bağımsız olarak farklı bir alanla ilgilenmesi ve bu konuda kendilerini geliştirmesi, sahip olunan gizli becerileri ortaya çıkarır. Aynı zamanda günlük hayatın bir parçası olan stres unsurunu hafifletir ve ruh haline olumlu yönde etki eder. Hatta belki ileride yeni bir gelir yöntemi bile olur. 

Üstelik bu yıl anladık ki evde verimli bir şekilde zaman geçirmek, ev sınırları içinde kendimizi geliştirmek mümkün. Farklı bir uğraş edinmek ya da hobilerimizi yapabilmek için mutlaka dışarıda olmak zorunda değiliz. Evimizde güvenli bir şekilde birçok hobiyi ilerletebiliriz.

Siz de yeni bir uğraş arayışı içindeyseniz zaman kaybetmeden “Evde yapılabilecek hobiler neler?” sorusunun cevaplarını keşfedelim!​




Yeni Bir Dil Öğrenin

Dünya üzerinde birçok dil ve dolaylı olarak keşfedilmeyi bekleyen birçok farklı kültür var. Yeni bir dil öğrenmek demek, farklı bir kültürle tanışmak demek. Evde zamanınızı en verimli şekilde değerlendirmek istiyorsanız merak ettiğiniz bir kültürün, toplumun dilini öğrenmeye başlayabilirsiniz. 

Elbette yeni bir dil öğrenmek çok kolay değil. Peki, yeni bir dil öğrenmeye nasıl başlanır?

Öncelikle öğrenmek istediğiniz dili “ana dil” olarak konuşan biriyle bağlantıya geçin.
Temel diyalogları ve kelimeleri öğrenerek başlayın.
Her gün birkaç saatinizi bu dili çalışmaya ayırın.
Akıllı telefonunuza sözlük uygulamalarından indirin. Akıllı telefon kullanmıyorsanız mutlaka sözlük edinin.
Öğrenmek istediğiniz dildeki müzikleri dinleyin, filmleri ve dizileri izleyin.​




Yemek Fotoğrafçılığı Becerilerinizi Geliştirin

İnsanın evde yemekler yaparak kendini besleyebilmesi son derece önemli. Fakat yemek yapmak sizin için bunların çok ötesindeyse ve yaptığınız yemeğin içeriğinden sunumuna kadar her şeyi incelikle düşünüyorsanız yemek fotoğrafçılığıyla ilgilenmeyi de düşünebilirsiniz. 

Peki, evde yemek fotoğrafçılığına nasıl başlanır?

Öncelikle fotoğrafçılıkta kullanılan diyafram, pozlama veya net alan derinliği gibi temel kavramları öğrenin.
Bakış açınızın gelişmesi için yemek fotoğrafçılığı sayfalarını takip edin.
Ortamdaki ışığı nasıl doğru bir şekilde kullanabileceğinizi keşfedin.
Tariflerinizi çekerken yeni kompozisyonlar kurmaya çalışın.
İnternetteki ilgili videolardan yardım alın. ​




Maket Yapımını Keşfedin

Evde yapılabilecek el işleri, vakit geçirmenin en güzel yollarından biri. El işiyle uğraşırken zamanın nasıl akıp gittiğini anlamazsınız bile. Bu nedenle evde sıkılıyorsanız ve yeni beceriler kazanma gibi bir isteğiniz varsa maket yapımına başlayabilirsiniz. Ayrıca maket yapımı öğrenmenin bir diğer avantajı da evinizi onlarla dekore edebilmeniz!

Peki, maket yapımına nasıl başlanır?

Maket yapımına başlamadan önce maketçilik için gerekli olarak temel malzemeleri edinin.
Evinizde maket yapımı için kullanabileceğiniz sabit bir köşe oluşturun. Maket yapımı için gereken malzemeleri burada saklayabilirsiniz.
İnternetteki videolardan mutlaka destek alın.
En başta daha az parçalı, sade modellerle ilgilenin. Zaman ilerleyip el beceriniz arttıkça daha zor maket çeşitlerine geçersiniz.​




Satranç Oynayıp Zihin Jimnastiği Yapın

Evde hobi denilince herkesin aklına el işi, çizim gibi aktiviteler gelse de zeka oyunları da verimli vakit geçirmek için şahane bir seçenek. Özellikle satranç, herkes tarafından yararları bilinen ve özellikle çocuk yaştan itibaren oynanması gereken bir zihin sporu. Satranca başlamak için heveslenip nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız aşağıdaki adımlara göz atabilirsiniz. 

Öncelikle satranç tahtasının kurulumunu ve taşların dizilimini öğrenin.
Satrançtaki taşları, temel hamleleri ve prensipleri bildiğinize emin olun.
Bunları öğrendikten sonra yapmanız gereken tek şey pratik.
Satranç oynayabileceğiniz online uygulamalardan ya da beraber oynayabileceğiniz kişilerden yardım alın. 
Kumbara Dergisi portalindeki Satranç köşesindeki videoları​ izleyin. 

Biz de İş Bankası olarak satrancın özellikle çocuklar üzerindeki olumlu etkisinin farkındayız. Bu doğrultuda da 2005 yılı Aralık ayından beri Türkiye Satranç Federasyonu​’nun ana sponsorluğunu​ üstleniyoruz. Bu sponsorluk sayesinde satranç dersi alan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine satranç malzemeleri gönderiyoruz. Türkiye genelinde 25 bini aşkın devlet okulunda kurduğumuz satranç sınıflarıyla da bu sporun yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya devam ediyoruz!​



Yeni Bir Spor Dalıyla Tanışın

“Evde hobi olarak ne yapabilirim?” diye düşünüyor ve aklınıza bir şey gelmiyorsa yepyeni bir spor dalıyla tanışmayı düşünebilirsiniz. Hem bedeni hem de zihni mental olarak rahatlatacak sporlar, bu konuda size iyi bir eşlikçi olacaktır. Peki, yeni bir spor dalının size uygun olup olmadığını nasıl anlarsınız? 

Öncelikle evde yapabileceğiniz spor dalının -varsa- felsefesini keşfedin.
Daha sonra kısa videoları izleyerek pratiğine dair fikir edinin.
Herhangi bir sağlık sorununuz varsa size uygun olup olmadığını doktorunuza danışın.
Gün içinde 20-30 dk sürelerle uygulamaya başlayın ve alıştıkça süreyi uzatın. 

Evde yapılabilecek hobi önerilerimizi sizinle paylaştık. Bu hobileri gerçekleştirmek için ilk şart elbette heves ve istek. İkincisi ise gerekli malzemelerin/ekipmanların evde bulunması. Yapmaya karar verdiğiniz hobi için gerekli malzemeler evde yoksa avantajlı bir şekilde alışveriş yapabilmek için Maximum Kart başvurusu​​ yapabilir, Maximum dünyasının ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz!​

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."