Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 24.03.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

Bu İşlem Çok Hijyenik: İş Bankası Kartlarının Temassız İşlem Özelliği ile Sağlığınızı Koruyun


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülmeye başlanan Coronavirüs, hafif düzeyli soğuk algınlığından şiddetli solunum sıkıntısına kadar farklı tablolara neden olan ve çok hızlı yayılan bir virüs. Solunum veya temas yoluyla bulaşan Coronavirüs’ten korunmak için alınması gereken öncelikli önlemler; kalabalık yerlerde mümkün olduğunca bulunmamak, dış ortamda virüs bulaşma ihtimali olan herhangi bir şey ile temas etmekten kaçınmak, bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve elleri sık sık yıkamak.


En Çok Temas Parada


Paranın elden ele dolaşımı çok fazla ve paralar birçok kişi ile temas ediyor. Gün içerisinde bir paranın ne kadar çok insanın elinden geçtiğini bir düşünsenize? Özellikle tedbirli olmamız gereken şu günlerde para kullanımını bırakmak hem bizim sağlığımız hem de çevremizdeki herkesin sağlığı için büyük önem taşıyor. Günümüz şartları ve teknolojisi nakit para kullanmadan da alışveriş yapma imkanı sunuyor. 


Temassız Ödeme Nedir ve Neden Tercih Edilmeli?


Temassız ve mobil ödeme; kredi kartları, banka kartları veya 5.0 ve üzeri işletim sistemine sahip Android özellikli akıllı telefonlar ile POS cihazı arasında temas olmadan yapılan ödeme işlemleridir. Ödeme işlemi sırasında, kullanıcı temassız kartını veya telefonunu POS cihazına yakın mesafede tutar ve ödeme bilgileri kablosuz olarak gönderilmiş olur. Bu şekilde hızlı, güvenilir ve hijyenik şekilde ödeme işlemi yapabilirsiniz.

Dışarıda mümkün olduğunca az zaman geçirmemiz gereken bu günlerde, alışveriş yapmak da zaruri bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Alışverişe giderken gereken her önlemi almalı ve alışverişlerimizi planlı ve hızlı bir şekilde tamamlamalıyız.

Virüs ortamında sosyal mesafenin korunması çok önemlidir ve ödeme işlemi esnasında çok fazla kişinin olduğu bir markette bu mesafeyi korumak zor olabilir. Bu sebeple market kasalarında kısa zaman geçirmek önem taşıyor. Kartınızın temassız özelliği bu noktada çok hızlı bir ödeme seçeneği sunuyor. Ayrıca para kullanımı virüs açısından risk taşırken, temassız işlemde karta sizden başka kimse dokunmayabilir. Böylece hem kendinizi, hem alışveriş esnasında ödeme yaptığınız görevliyi korumuş olursunuz. 

Temassız ödeme yaparken, kartınız elinizde olduğundan, çalınma ve tehditlere karşı da güvenlik tedbiri almış olursunuz.

temassız işlem limiti 

Temassız Ödemelerde Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi


Coronavirüs önlemleri kapsamında Bankalararası Kart Merkezi (BKM)  kararı ile temassız ödeme limiti 500 TL’ye çıkartıldı. 

Maximum Kartınız, ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızda. Maximum Kartınızla ya da telefonunuzla yapacağınız temassız işlemlerde 500 TL’ye kadar rahatlıkla ve güvenle ödeme yapabilirsiniz. 

Hepimizin evde olduğu bu zamanlarda sağlıklı kalmak ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için, Evde Çalışırken Sağlığımızı Düşünmeyi İhmal Etmeyelim:

Beslenme ve Egzersiz Önerileri​ yazımızı okuyabilirsiniz.

Ülke olarak yaşadığımız bu zor günlerin bir an önce son bulması ve sağlıklı günlerin gelmesi dileğiyle.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır. Güncel limit bilgisine Temassız Ödeme ve Uygulama Koşulları​'ndan ulaşabilirsiniz.

​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.