Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 06.05.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 2 dk, 30 sn.

​Özellikle sokağa çıkma kısıtlaması ya da resmi tatil gibi banka şubelerine ulaşmanın mümkün olmadığı durumlarda önemli bir kurtarıcıya dönüşen dijital bankacılık, onlarca farklı finansal işlemi yerinizden dahi kıpırdamadan gerçekleştirmenizi sağlıyor. Üstelik 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren uzaktan kimlik tespiti ile banka hesabı da açmak mümkün. İşte yeni düzenlemeyle birlikte sayıları daha da artan dijital bankacılık işlemleri ve tüm detayları…​

Şubeye Gitmeden Banka Hesabı Açma Nasıl Olur?


Uzun süredir bankaların mobil ya da internet bankacılığı uygulamaları üzerinden para transferi, fatura ödemeleri, kredi işlemleri ve daha birçok farklı finansal çözüm sunulabiliyordu.

1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, şubeye gitmeden, uzaktan banka müşterisi olmak ve hesap açmak da mümkün hale geldi. Siz de uzaktan banka müşterisi olabilir, şubeye hiç gitmeden bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı hizmetlerinden hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Yeni yasal düzenlemeler ile, bankalar artık ıslak imzaya ihtiyaç duymadan uzaktan kimlik tespiti yaparak sadece uçtan uca dijital bir süreçle müşteri kabul edebiliyor.

Şubeye gitmeden müşteri olabilmek için, NFC özelliği ve internet bağlantısı bulunan akıllı cep telefonu ile yeni tip T.C. kimlik kartına sahip olmanız ve kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Kimlik doğrulama işlemlerinin ardından, yüzünüzde hiçbir aksesuar olmadan gün ışığı olan bir ortamda yüzünüzü kameraya tanıtıp yüz biyometrisi doğrulamasını yapabilir; son aşamada müşteri temsilcisiyle görüntülü görüşme gerçekleştirerek tüm adımları tamamlayabilirsiniz. Böylece şubeye gitmeden banka müşterisi olabilirsiniz.​

Şubeye Gitmeden İnternet Bankacılığı ile Neler Yapılır?


Evden hesap açma dışında online bankacılık ile daha birçok işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler arasında müşterisi olduğunuz veya farklı bankalara ait hesaplara para gönderme ya da diğer hesaplardan para alabilme, kredi kartı başvurusu yapabilme, kredi kartı borcu ödeme, benzer şekilde kredi başvurusu yapabilme veya kredi borcu ödeme, online olarak faturalarınızı ödeyebilme ya da faturalarınız için aylık olarak otomatik ödeme talimatı verebilme gibi onlarca farklı seçenek bulunuyor.

İşCep işlemleri ve Maximum M​obil işlemleri​​ ile de tüm bu adımları kolayca gerçekleştirebilir, böylece 7/24 zaman ve mekan kısıtlaması olmadan pek çok bankacılık ve finans işlemini yapabilmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz. Tüm bunlar için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Google Play veya App Store üzerinden İşCep ya da Maximum Mobil uygulamalarını akıllı telefonunuza indirebilir ve güncel müşteri bilgileriniz ile hemen bu uygulamaları kullanmaya başlayabilirsiniz.

online görüşmede bankacılık 

Şubeye Gitmeden İşCep ile Hesap Açmak Çok Kolay!


Siz de yalnızca İşCep uygulamasını telefonunuza indirerek İş Bankası ailesine kolayca katılabilirsiniz. Bunun için uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra “Müşteri Olmak İstiyorum” kısmında karşınıza çıkan adımları tamamlamanız yeterli. Ardından müşteri temsilcisi ile yapacağınız görüntülü görüşme sayesinde T.C. kimlik kartınız dışında hiçbir belgeye ihtiyaç duymadan banka hesabınızı açabilirsiniz. Üstelik haftanın 7 günü 09:00 - 24:00 saatleri arasında müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Şubeye Gitmeden Müşteri Olmanın Avantajları Nelerdir ?


İş Bankası, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle her zaman müşterilerinin yanında yer almaya devam etmektedir. Siz de Müşteri Olmak İstiyorum hizmetimizle İş Bankası müşterisi olarak pek çok ayrıcalıktan faydalanabilirsiniz.

Ücretsiz EFT/Havale Ayrıcalığı: ​Uygulama üzerinden müşterimiz olmanızla birlikte ücret istisnasından  yararlanabilir, bir yıl boyunca eft ve havale işlemlerinizi ücretsiz yapabilirsiniz.

Pazarama İndirim Kuponu: Müşteri Olmak İstiyorum özelliğiyle İş Bankası müşterisi olduğunuz ve kredi kartı başvurunuz onaylandığı takdirde Pazaramadan yapacağınız market alışverişlerinizde 50 TL indirim kuponundan yararlanabilirsiniz.

Faizsiz Taksitli Nakit Avans Ayrıcalığı: ​Uygulama üzerinden müşterimiz olmanız ve kredi kartı başvurunuz onaylanmasıyla birlikte, 300 TL - 1500 TL aralığındaki nakit ihtiyaçlarınız için faizsiz 5 ay vade ile Taksitli Nakit Avans  kullanabilirsiniz.

İş Bankası kartlarına 200 TL MaxiPuan Ayrıcalığı: 31 Aralık 2022 tarihine kadar Müşteri Olmak İstiyorum​ özelliğiyle İş Bankası müşterisi olup İş Bankası kredi kartına veya Bankamatik Kartı’na başvurarak, tek seferde gerçekleştireceğiniz ilk 200 TL ve üzeri alışverişlerinizde 200 TL MaxiPuan kazanabilirsiniz. Üstelik kartlarınızın teslim edilmesini beklemeden anında internet alışverişlerinde ve mobil temassız ödemelerde kullanma ayrıcalığı yaşayabilirsiniz.

İş Bankası kartları sahibi olmak için: İşCep, Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamalarından, İnternet Şubemizden, 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden ya da size en yakın İş Bankası Şubesi'nden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Siz de İşCep Müşteri Olmak İstiyorum özelliğiyle hesabınızı açarak İş Bankası ailesine katılabilir, İş Bankası’nın size sunduğu tüm ayrıcalıklardan faydalanmaya hemen başlayabilirsiniz.

İş Bankası müşterisi olduktan sonra işlemlerinizi İşCep üzerinden gerçekleştirmeye devam edebileceğiniz gibi Maximum Mobil uygulamasını ya da internet şubesini de kullanabilirsiniz. Bu sayede nerede olursanız olun para transferi yapabilir, faturalarınızı hemen ödeyebilir, kredi kartı ve kredi işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca esnaflar müşterilerimiz için İşCep Bireysel üzerinden ticari hesap açma fırsatı da bulunuyor. İş Bankası, teknolojik yenilikleri takip ederek her zaman hem bireysel hem kurumsal müşterilerine en güncel hizmetleri hızlı ve güvenli bir şekilde sunuyor, böylece daima maksimum müşteri memnuniyeti sağlamayı başarıyor.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.