Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 15.05.2023
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
​İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehri olup; tarihi, kültürel, sanatsal ve doğal güzellikler açısından zengin bir şehir olduğu için her yıl milyonlarca turist tarafından ilgiyle ziyaret edilmektedir. İstanbul, binlerce yıllık tarihi içerisinde barındıran, çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan, yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun ve Bizans İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olduğu bir şehirdir. Dolayısıyla, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi yapıları, kültürü ve lezzetli yemekleri ile birçok turistin ilgi odağı olmaktadır.

İstanbul'da Gezi Rotası Nasıl Oluşturulur?


İstanbul'da ne görmeyi ve nerede gezmek istediğinize karar vermeniz oldukça önemlidir. Çünkü birçok kültürel, sanatsal ve turistik mekâna ev sahipliği yapan İstanbul keşfedilmek üzere sizi bekliyor. Gün içerisinde farklı turistik konseptler denemek için iyi bir planlama gerektiğini unutmamalısınız. Geziniz içerisinde tarihi yapılar, sanatsal faaliyetler, doğal alanlar veya lezzet turizmi gibi çeşitli konulara odaklanabilirsiniz. Zaman ve ulaşım maliyetlerini de dikkate almak faydalı olacaktır.

İnternet üzerinden İstanbul’daki semtler ve gezilecek yerler hakkında detaylı araştırmalar yapabilirsiniz. Müzelerin internet sayfaları, kültür ve sanat blogları, fotoğraf galerileri gibi kaynaklar size yardımcı olabilir. Ayrıca turist bilgilendirme ofislerinden rehber kitapçıklarını edinebilirsiniz. Veyahut bir şirket aracılığıyla turist rehberlerinin gezinize eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

İstanbul'un Ünlü Simgeleri Nelerdir?


İstanbul, tarihi yapıları, müzeleri, camileri, kiliseleri, hamamları, çarşıları ve pazar yerleri gibi turistik yerlere sahiptir. Bu sebeple medeniyetlerin izlerini taşıyan, farklı zaman dilimlerinden ve kültürlerden beslenen birçok yapı şehrin ünlü simgeleri haline gelmiştir.  Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, İstanbul Boğazı, Kapalıçarşı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Dolmabahçe Sarayı gibi önemli turistik yerlere ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul ayrıca lezzet turizmi açısından da zengin bir şehirdir. Osmanlı mutfağının etkilerini taşıyan, geleneksel Türk yemekleri, meze tarzı yiyecekler, baklavalar ve çay kültürü gibi yemekleri deneyebileceğiniz birbirinden ünlü ve çeşitli restoranlar da şehrin simgelerinden biridir.
İstanbul'da Gezebileceğiniz Semtler Nerelerdir? 

İstanbul Gezisi İçin Kaç Gün Ayrılmalıdır?


İstanbul gezisi için kaç gün ayrılması gerektiği sizin ne kadar zamanınız olduğuna ve ne kadar yer görmeyi hedeflediğinize göre değişmektedir. İstanbul, görülecek turistik yerlere, tadılacak lezzet duraklarına ve yapılacak birçok aktiviteye de ev sahipliği yapmakta olan canlı bir şehirdir.

Eğer İstanbul'u ilk kez ziyaret ediyorsanız ve tarihi yapılar, turistik yerler ve lezzet turizmi gibi konuları keşfetmek istiyorsanız en az 4-5 gün ayırmanız önerilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki İstanbul her sezonunda gezilecek ve keşfedilecek birbirinden önemli turizm faaliyetlerini barındırmaktadır. Her bir ziyaretinizde İstanbul’un bir başka güzelliğini fark etmeniz olasıdır.

İstanbul'da Araçsız Gezebilmek Mümkün Müdür?


Birçok turist gezi rotalarını oluştururken ulaşım ve yolculuk durumlarını göz önünde bulundurarak hareket ederler. İstanbul’da araçsız gezebilmek ise elbette mümkün! İstanbul Kart’ınız ile otobüs, tren, metro, tramvay gibi şehrin bütün toplu taşıma seçeneklerini kullanabilirsiniz. Böylelikle gitmek istediğiniz tüm rotalara hızlı, kolay ve güvenli şekilde yolculuk yapabilirsiniz. İstanbulkart’ın mobil uygulamasından Nays Kart’ınız ile bakiye yükleyebilir ve yüklediğiniz tutar için %10 hediye para kazanabilirsiniz​

İstanbul'da Gezilebilecek En Ünlü Semtler Nerelerdir?


İstanbul’da turistik gezi denince akla gelen ilk yerlerden biri Sultanahmet’tir. Burası tarihi yapıları ve turistik yerleri ile ünlü bir semttir. Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı gibi önemli turistik yerlere ev sahipliği yapmaktadır.

Beyoğlu ise moda, sanat, eğlence ve lezzet turizmi açısından ünlü bir semttir. İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Pera Müzesi, Galata Kulesi gibi turistik alanlar gezilmesi önerilen en ünlü turistik yerlerdir.

Karaköy Galataport veya Üsküdar sahil ise İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkarmak isteyen turistlerin en uğrak noktalarındandır. Hem tarihi dokuyu keşfetmek hem de bir boğaz havası almak isteyen herkese kesinlikle tavsiye etmekteyiz. Ancak daha fazlasını isterseniz Büyükada veya Heybeliada gibi İstanbul’un yazlık alanlarını keşfetmeniz de bambaşka ünlü bir rota olabilir.

Cihangir’de sevdiklerinizle bir kahve molası verebilir, Nişantaşı’nda birbirinden ünlü markaların mağazalarından alışveriş yapabilir, Balat’ın yüzyılları içerisinde barındıran sokaklarında kaybolabilir, Ortaköy’de kendinize bir dondurma ısmarlayabilir ve Sarıyer’de harika restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."