Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 19.01.2022
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 Dakika
​Uzun bir yarıyılı geride bırakıyoruz. Son senelerde özellikle pandeminin etkisiyle zaman zaman zorlanan öğrenciler ve veliler, böyle bir kış molasını sonuna kadar hak ediyor. İki haftalık ara tatilden en yüksek verimi elde etmek için önceden plan yapmak gerekiyor. Hem zamanınızı iyi kullanarak daha fazla etkinlikten faydalanabilmek, hem de nitelikli aktiviteler sayesinde tatilinizi dolu dolu değerlendirebilmek için küçük bir araştırma yapmanız kâfi. Biz de işinizi biraz daha kolaylaştırmak istedik. İşte, sömestr tatili için derlediğimiz bazı etkinlik önerileri…

Çocuklar Ülkesi KidZania

​​Dünyada pek çok yerde faaliyet gösteren KidZania 0-14 yaş arası çocuklara hitap etmesi sayesinde sadece ara tatilde değil, fırsat yarattığınız her anda gidebileceğiniz bir merkez. KidZania’da çocuklar hayallerine kavuşma imkânına sahip oluyor, çünkü çocuklar ülkesi KidZania, miniklerin çeşitli meslekleri deneyimlemeleri için fırsatlar sunuyor. Gelin, bu büyülü merkezle ilgili detaylara biraz daha yakından bakalım.

​KidZania Nerede? 


KidZania İstanbul, Anadolu yakasındaki Akasya AVM bünyesinde yer alıyor. Acıbadem semtindeki merkeze özel aracınızla veya toplu taşıma ile kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma tercih ederseniz, Uzunçayır metrobüs durağı veya Ünalan metro durağında inebilirsiniz.

kidzania sömestr 

​KidZania’da Neler Var?


Bankası, hastanesi, süpermarketi, laboratuvarı, tiyatrosu, üniversitesi, itfaiyesi, deprem simülasyon merkezi, stadyumu, sokakları, fabrikaları ve meydanı ile 67 farklı aktivite alanına sahip gerçek bir şehir olan KidZania İstanbul’da çocuklar 120’den fazla mesleği deneyimleyebiliyor. Çocuğunuzu ameliyat önlüğü içinde bir cerrah ya da yangına müdahale eden bir itfaiye görevlisi olarak izlemeye hazır olun! Eğer çocuğunuzun doğum günü sömestr tatiline denk geliyorsa ona burada arkadaşlarıyla unutulmaz bir gün de yaşatabilirsiniz!

KidZania Bilet Alımları İş Bankası Kartlarına %20 İndirimli


Maximum özellikli kredi kartınız, Bankamatik Kartı’nız veya MaxiPara kartınız varsa burası sizin için daha eğlenceli olacak. Çünkü bu kart sahiplerine KidZania giriş biletleri %20 indirimli!

Gün Boyu Eğlence: Maximum Uniq


Sömestr tatili etkinlikleri kapsamında kapısını çalabileceğiniz bir başka merkez ise Maximum Uniq İstanbul. Kültür, sanat ve eğlenceyi bir arada sunan bu merkezde çocuk tiyatroları, konserler, sergiler, atölyeler ve daha pek çok etkinlik düzenleniyor. Maximum Uniq etkinlik takvimine baktığınızda da 21 Ocak-4 Şubat arasında çocuklar için heyecan dolu etkinlikler bulabilirsiniz. 2022 sömestr tatili etkinlikleri kapsamında her yaş grubuan hitap eden tiyatrolar, konserler, stand - up gösterileri, şovlar ve sanatsal aktiviteler yer alıyor.

Beethoven’ın yaşamı ve eserlerinin konu edildiği, danslarla zenginleştirilmiş gösteri “Ludwig ve Arkadaşları”, ebeveyn çocuk tiyatrosu “Çinyo ile Markonyo” ve çocuk konseri “Jazz For Kids”; BKM seçkisinde öne çıkanlar arasında yer alıyor. Daha fazlasını keşfetmek için BKM Etkinlikleri – Maximum Uniq biletleri. (biletix.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.  Üstelik Maximum Uniq etkinlik biletleri İş Bankası kartlarına %10 indirimli! Alışveriş imkânı da sunan Uniq İstanbul’da ayrıca çocuklarla birlikte gidebileceğiniz pek çok lezzetli restoran bulunuyor. Tüm günü geçirebileceğiniz Uniq etkinlik alanı, Avrupa yakasının merkezi bir noktası olan Maslak'ta yer alıyor.

sinema sömestr 

DasDas’ta Çocuk Tiyatroları


Ara tatilde birbirinden güzel ve her yaş grubuna uygun sahne performansları ile seyircisiyle buluşacak olan oyunlar, hem çocuklara hem de büyüklere hayal kurduruyor. Farklı tiyatro gruplarından eğlenceli oyunların sergileneceği DasDas’ın sömestr programı dopdolu! “Beceriksiz Kralın Öyküsü”, “Uyku Nereye Kaçar?” ve “Astro Aya Tırmanıyor” isimli oyunlar, ara tatilde ailece izleyebileceğiniz tiyatro oyunlarından bazıları. DasDas’taki çocuk etkinliklerine Çocuk - DasDas​ adresinden ulaşabilir, biletinizi sosyal keşif, planlama ve dijital bilet platformu Mobilet üzerinden, İş Bankası kredi kartlarınızla %10 indirimli olarak satın alabilirsiniz.

DasDas, Anadolu yakasındaki Metropol İstanbul’un içinde yer alıyor.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.