#Kültür ve Sanat

Kültür ve Sanat etiketli yazılarımızı görüntülüyorsunuz.

Bir Dönüşüm Felsefesi : Kintsugi Nedir?

Kintsugi nedir? Kintsugi felsefesinden ilham alarak duygusal gelişimin yolunu açmak mümkün mü?
28.03.2022
Devamını Oku >

Dijital Sanat Nedir?

Teknoloji odaklı dünyanın dijitalleşme süreci, diğer alanlarda olduğu gibi sanat dünyasında da etkisini gösterdi. Dijital sanat dünyasına birlikte göz atalım.
04.03.2022
Devamını Oku >

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Dosyası

Genellikle eğitim, çevre, kültür ve sanat alanlarında yoğunlaşan kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek için tıklayın!
06.12.2021
Devamını Oku >

Sürdürülebilir Turizm Nedir? İlkeleri Nelerdir?

Sürdürülebilir turizm nedir? Sürdürülebilir turizm ilkeleri nelerdir? Konuyu detaylı şekilde incelemek için hemen tıklayın!
12.11.2021
Devamını Oku >

Olimpiyat Oyunları Tarihi, Branşları ve Önemi

Tüm ülkelerin kaynaşmasına,birbirlerine ev sahipliği etmesine ve farklı kültürel değerlerin tanınmasına olanak sağlayan olimpiyat oyunları,dünya tarihi açısından oldukça önemli.Gelin,olimpiyat oyunlarının tarihini,önemini,branşlarını birlikte inceleyelim.
29.07.2021
Devamını Oku >

Kültür Varlıkları Katkı Payı Hakkında Merak Edilenler

Kültür varlıkları çok eski tarihlerden günümüze kadar gelebilen,farklı medeniyetlerin ve kültürlerin ürünüdür.Bu nedenle çok iyi şekilde korunmaları gerekir.Peki, kültür varlıkları katkı payı tam olarak neyi ifade eder?
11.12.2020
Devamını Oku >

Dünya'nın En Pahalı Sanat Eserleri

Çoğunlukla açık artırma yoluyla satışa çıkarılan eserlerin son fiyatı, alıcıların arasındaki rekabete bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle dünyanın en pahalı sanat eserleri listesi de zaman zaman güncellenir. 2020 yılı itibarıyla en pahalı sanat eserleri.
06.08.2020
Devamını Oku >

Dünyaca Ünlü Engel Tanımayan Müzisyenler

Şimdi, hayalleriniz için mücadele etme zamanı! Onlar hayallerini gerçekleştirme yolunda karşılaştıkları engellerle mücadele ettiler ve isimlerini dünyaca ünlü müzisyenlerin arasına yazdırdılar.
18.06.2020
Devamını Oku >

Evdeyken Daha Fazla Kitap Okumak İsteyenler için 7 İpucu

Evde olduğumuz bugünler kitap okumak için harika fırsatlar sunuyor. Verimli kitap okumak için uygun koşulları oluşturmaya hazır mısınız?
11.06.2020
Devamını Oku >

Mardin'de Keşif: Göbeklitepe'den Bin Yıl Daha Eski Olduğu Düşünülen Boncuklu Tarla

Son yıllarda Türkiye’de yapılan arkeolojik kazılar, insanlık tarihi hakkında bilinen her şeyin tekrar sorgulanmasını ve tarihteki bilgilerin değiştirilmesini sağlayacak nitelikte.
08.06.2020
Devamını Oku >

Postmodernizm ve Anything Goes

20. yüzyıl ortalarında ilk olarak kavramlaştırılan postmodernizm; resim, felsefe, edebiyat ve mimari alanlarında ağırlıklı olarak kendini gösterir.
03.06.2020
Devamını Oku >

Müzeler Haftası Özel :Türkiye'de Görülmesi Gereken Müzeler

UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs, Müzeler Günü ilan edilmiştir. Ülkemizde 18-24 Mayıs Müzeler Haftası olarak kutlanır. Daha fazlası için yazımıza göz atın.
18.05.2020
Devamını Oku >

Motivasyonunuzu Yükseltecek Müzik Önerileri

Kendimizi daha rahat hissedebilmek için müzik arayışına gireriz. Stresi azaltan, konsantrasyonu geliştiren müzik önerileri için yazımızı hazırladık.
21.04.2020
Devamını Oku >

Çocuklar Evde Kumbara Dergisi ile Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Çocuklar evdeyken dijital eğitimler ile gelişimine katkı sağlamak ister misiniz? Kumbara dergisi ile satranç, yazılım ve sanata dair bir başlangıç yapabilirsiniz.
02.04.2020
Devamını Oku >

Evde Geçirdiğiniz Vakitlerde Okuyabileceğiniz Kitaplar

Evde kaldığınız günlerde okuyacak kitap arayışındaysanız birbirinden güzel kitap önerilerimize göz atabilirsiniz.
25.03.2020
Devamını Oku >

Çocukların Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

Çocukların gelişimine destek olacak kitap arayışındaysanız ve çocuğunuza kitap okuma alışkanlığını erken yaşta kazandırmak istiyorsanız listemizdeki 5 kitabı inceleyebilirsiniz.
17.03.2020
Devamını Oku >

Mutlaka Okunması Gereken Bilim Kurgu Kitapları

Geleceğin bilim ve teknolojilerini okuyucuyla buluşturmayı hedefleyen bilim kurgu kitabı arayışındaysanız yazımız tam size göre.
17.03.2020
Devamını Oku >

İş Dünyasına Yakından Bakış: Çalışma Hayatında İşinize Yarayacak Kitaplar

Okuduğunuza değecek ve iş dünyasına bakışınızı tamamen değiştirerek çalışmalarınızda size yol gösterecek kitap önerilerimize mutlaka göz atın.
13.03.2020
Devamını Oku >

Çocuklar için Bilgi Bankası: İş Bankası Kumbara Dergisi

7-14 yaş ve 3-6 yaş çocuklar için eğitici ve görsel olarak hazırlanmış birbirinden farklı ve eğlenceli konu arayışındaysanız bu yazı tam size göre.
26.12.2019
Devamını Oku >

Mevlana Haftası ve Konya’da Yapılabilecek Aktiviteler

7-17 Aralık Mevlana Haftası'nda Konya seyahati planladıysanız ve Şeb-i Arus Törenleri'ne katılma niyetiniz varsa yazımıza göz atın!
09.12.2019
Devamını Oku >

Zamanınızı Güzelleştirecek Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

Yoğun bir günden sonra, kendinizle başbaşa kaldığınızda hangi kitabı okumalıyım diye kararsız kalıyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden güzel 5 kitap önerisine göz atabilirsiniz.
01.11.2019
Devamını Oku >

Filmekimi'nin En Popüler 2019 Filmleri

Sonbaharda yapılacaklar listenizde hangi filmi izlemeliyim diye araştırıyorsanız bu yazımız tam size göre! Sizin için seçtiğimiz 2019 Filmekimi filmleri
27.09.2019
Devamını Oku >