Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 17.03.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

​Tüm çocuklar; nerede doğduklarına, cinsiyetlerine, etnik kökenlerine kısacası kim olduklarına bakılmadan eşit haklara sahip. Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi de çocukların yaşam hakkından, istismar ve sömürüden korunma hakkına kadar pek çok önemli madde içeriyor. Elbette kültürel olarak gelişme, öğrenme hakkı da bunların başında. Bu yüzden de kitap okuyarak öğrenerek büyümek her çocuğun en büyük hakkı. 

Kitaplarla beraber büyümek ve sayfalarını açınca yayılan o benzersiz kokuya alışmak ne güzel şey değil mi? Özellikle de merak duygusunun çok daha güçlü olduğu çocukluk çağında okuma alışkanlığı kazanmak, onların gelişimini destekler ve kitapların dünyasına heyecan verici yolculukları başlar. 

Biz de bu yolculuklarda onlara en güzel şekilde eşlik edeceklerini düşündüğümüz çocuk kitaplarını sizlerle paylaşmak istedik. İşte çocukların okuması gereken kitaplar: 

Dostluk Bizimle Kalır: Pırtık Tekir​


Sevdiklerimiz bizim için her zaman değerli ve özel, bu konuda hemfikiriz. Zaman ve şartlar değişse bile onlarla beraber geçirdiğimiz anların güzelliği aklımızın bir köşesinde yerini korur. Pırtık Tekir de, yol arkadaşı çalgıcıya olan bağlılığını ve sevgisini bize çizimlerle birlikte aktaran tatlı bir hikaye. Pırtık Tekir aynı zamanda, inanılanın aksine kedilerin hiç de nankör olmadığını bize gösteriyor. 

Arkadaşlığın, dostluğun ve vefanın değerini çocuklara anlatmayı amaçlayan bu kitap aynı zamanda hayvan sevgisi konusunda da izler taşıyor. 

Çocuk kitapları, Çocuk kitap önerisi 

Sevimli Bir Kaşif: Tavşancık ve Gece Macerası


Yeni şeyler keşfetmenin heyecanı bambaşka! Tavşancık da uyku vakti gelmesine rağmen uyumak yerine ormana gidip yeni şeyler keşfetmenin peşinde. Üstelik annesini de bu maceraya dahil eden Tavşancık, küçük kaşiflerin ilham perisi oluyor. 

Bebek kitapları, Bebek kitap önerisi 

Genç Yazar Adayları Buraya: Yaratıcı Yazarlık Atölyesi


Merhaba genç yazar adayları! Kendinizi yazıyla en iyi şekilde ifade etmek mi istiyorsunuz? O halde, yazı yazmanın kelimelerin kağıda bıraktığı iz olmanın çok daha ötesinde özgür bir iletişim biçimi olduğunu Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde keşfedebilir, yazı yazma becerinizi geliştirirken yaratıcılığınızı da beslemenin ipuçlarını öğrenebilirsiniz. 

Eğlenceli Bir Çözüm: Arkadaşım Elif Dikkat Alıştırmaları​


Dikkat dağınıklığı, çağımızda çocuklarda en sık görülen durumlarından biri. Fakat çeşitli alıştırmalar ve beyin egzersizleriyle bu durumun üstesinden gelmek mümkün! Üstelik Arkadaşım Elif Dikkat Araştırmaları sayesinde çocuklar; resimler arasındaki farkları bulma, nesneleri doğru bir şekilde eşleştirme ve tamamlama gibi alıştırmalar başta olmak üzere çeşitli bulmacalar yardımıyla da eğlenerek konsantrasyon yeteneklerini geliştirebilirler!

Hayal Gücüyle Her Şey Mümkün: Büyüdüğüm Zaman


Sadece biraz hayal gücü, bir tutam merak, azıcık da özgürlük… Kalp atışlarını hızlandıran bir yolculuk, iki arkadaşın sıra dışı dünyasından yola çıkarak bize ulaşıyor. Bu iki kafadarın yeni yerleri keşfetmek ve hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu seyahat, çocuğunuza uyku saatinin hemen öncesinde eşlik edebilir. 

Çocuk kitapları, Çocuk kitap önerisi 
En güzel kitaplar; çocukların hislerine ve dünyalarına dokunanlar. Biz de çocuklarımız için Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları​’nın birbirinden güzel kitaplarını derledik. Umuyoruz ki çocuklarınız bu kitapları okurken hem eğlenip hem de yeni şeyleri keşfedecekler. 

*Çocuklar, dünyayı değiştirecek güçtedir. 


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​​