Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 26.12.2019
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

​Teknolojinin hayatın her anında olmadığı günleri düşünün. O zamanlarda günlük gazete alınırdı, her gün olmasa bile pazar günleri mutlaka bir gazete ve bir ekmek ile marketten dönülür, kahvaltı masasında o gazeteler okunurdu. Bir de dergiler vardı takip ettiğimiz. Yeni sayısını sabırsızlıkla beklediğimiz dergileri bulabilmek için bayilerde sıraya bile girerdik. Şimdilerde basılı yayınlar yine takip edilse de güncel bilgiye daha hızlı ulaşabilmek için teknolojiden faydalanıyoruz. 


Telefonlarımıza indirdiğimiz uygulamalarla istediğimiz bilgiye çok daha kısa sürede ulaşabiliyoruz. Akıllı telefonların ve tabletlerin hayatımıza hızlı girişi ile dijital dünyada geçirdiğimiz süre de arttı. Kimi zaman yeni şeyler öğrenmek kimi zaman ise vaktimizi eğlenceli geçirebilmek için dijital yayınları takip ediyoruz. 

Sadece biz mi? Çocuklarımız da teknolojinin tam içinde büyüyorlar. Ebeveyn olarak da çocuklarımızın takip ettiği yayınları kontrol etmeye çalışmak en önemli görevlerimizden biri oluyor. Siz de eğer çocuğunuzun teknolojinin imkanlarından maksimum faydayı sağlamasını istiyorsanız İş Bankası’nın 7-14 ve 3-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak hazırladığı kumbara dergisini inceleyebilirsiniz. 

kuzey ışıkları, aurora 


Türkiye’nin en eski çocuk dergilerinden biri olan Kumbara Dergisi yıllardır çocukları eğlenceli ve öğretici içeriklerle buluşturuyor. 2019 itibarıyla içerik portalı haline gelen Kumbara ve Mini Kumbara Dergileri ücretsiz olarak tüm çocukların erişimine sunuluyor. Kumbara Dergileri, çocukların ödevlerini hazırlarken veya boş zamanlarını geçirirken faydalanabilecekleri öğretici ve eğlenceli içeriklerle dolu. 

Kumbara Dergisi’nde neler var?


• Bilim ve Yaşam başlığı altında Dünyamız ve Canlılar, Bilim ve Teknoloji, Gökyüzü ve Uzay, Spor ve Sağlık bölümleriyle çocuklar araştırma ve yeni bilgiler edinme isteklerini artıracak.

• Kültür ve Sanat ile Güncel Olaylar başlıklarındaki içeriklerle de yaşadıkları dünyayı daha yakından tanıyabilecek.

• Satranç, Origami ve Aklınızı Kullanın bulmacalarıyla ise dikkat yeteneklerini de geliştirebilecekler.

• Bulmaca ve interaktif oyunlar, Kumbara TV’deki videolar, çocukların eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlayacak ve ilgilerini canlı tutacak.

• Zengin içerik çeşitliliğiyle her hafta yenilenen dergiler, Scratch 3.0 ile Kodlama Eğitimleri yazı dizisine de yer veriyor. Her hafta bir dersin yayınlandığı bu yazı dizisiyle çocuklar, kodlama öğrenirken bir yandan da problemlere doğal olarak çok yönlü bakma, algoritmik düşünme, yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi çeşitli beceriler kazanıyor.

• Kitaplığım bölümünde her ay için okuyabilecekleri kitap önerileri yer alıyor.
 
Üstelik çocuğunuzun yapacağı resim ve çizimleri, çekeceği fotoğrafları ve yazacağı şiirleri Kumbara Dergisi’nde yayınlanmak üzere gönderebilirsiniz. Derginin “Sizden Gelenler” köşesinde yayımlanabilir.

çocuklar ve gezegenler 

Kumbara Dergisi’ne nereden ulaşabilirsiniz?


Çocuklarımız hem iOS hem Android uygulamaları olan dergilerimize, www.kumbaradergisi.com ve www.minikumbaradergisi.com​ adreslerinden ulaşabilir. 
Türkiye İş Bankası’nın çocuklara armağanı olan kumbara dergisi ile çocuğunuz eğlenirken öğrenecek siz de onun başarılarını mutlulukla izleyeceksiniz. 


​"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​"​​​​​​​