Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 17.03.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika
​Bilim kurgu, genellikle fütüristik bir anlatıma sahip olan geçmişte ya da uzak gelecekte teknolojik değişimin yol açtığı; yaşam biçimleri ve ideolojiler hakkında oluşturulmuş öykülerdir. Günümüz dünyasından tanıdığımız ögeleri, alternatif dünyalarda o dünyaların kural ve sınırlara göre karşımıza çıkaran bilim kurgu kitapları, geleceğin bilim ve teknolojilerini okuyucuyla buluşturmayı amaçlar.

Bir nevi zamanda yolculuğu temsil eden ve farklı dünyalara, yepyeni teknolojilere açılan bir kapı olan bilim kurgu edebiyatı, bizi biraz olsun gündelik hayatın koşturmacasından uzaklaştırmaya yardım eder.

Gerçekçi ve tutarlı kurguları sayesinde sizi alıp bambaşka bir dünyanın içine götürecek olan bilim kurgu kitaplarına mutlaka şans verin deriz. Hangisinden başlamanız gerektiğine bir türlü karar veremiyorsanız sizin hazırladığımız bilim kurgu kitap önerilerine göz atabilirsiniz!

Farklı Bir Yolculuk: Denizler Altında Yirmi Bin Fersah


Dünyada, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından en çok okunan kitaplardan biri olan Denizler Altında Yirmi Bin Fersah en iyi bilim kurgu kitapları içinde kesinlikle yerini alıyor. Jules Verne tarafından 1870 yılında yayınlanan bu kitap, denizlerle ilgili birçok bilgiyi barındırmasının yanında, okuyanusta yaşanan ilginç bir yolculuğu anlatıyor. Doğa bilimci Pierre Aronnax ve yardımcısı ünlü balina avcısı Ned Land’in içinde yer aldığı ekip, okyanustaki deniz canavarını bulmak için yola çıkar ve asıl macera bu noktadan sonra başlar.

bilim kurgu kitapları

Etkileyici Bir Kurgu: Dünyalar Savaşı


Bilim kurgu romanları denilince ilk sıralarda akıllara gelen kitaplardan biri Herbert George Wells’in Dünyalar Savaşı. Büyük Britanya İmparatorluğu’nun Kraliçe Victoria döneminde git gide genişlemesinin muhtemel sonuçlarına değinen kitap, felsefi ve ideolojik kaygılar barındırıyor.

Dönemin İngiltere’sinden yola çıkıp Mars’tan gelen ve imparatorluk topraklarında gezinerek her şeyi, yaşamı yok eden yaratıkların istilasını, oldukça gerçekçi bir şekilde canlı imgelemiyle anlatan Dünyalar Savaşı, okuyucu her dönem derinden etkilemeyi başarmış bir eser.

Yazıldığı Zamanın Ötesinde: Zaman Makinesi​


Zaman Makinesi, İngiltere’de Kraliçe Victoria döneminde yaşayan bir bilim insanının, icat ettiği makineyle gelecekteki İngiltere’yi ziyaret etmesini anlatıyor. Geleceğin dünyasına gittiğinde, yaşadığı dönemde etkisini gösteren toplumsal eşitsizliğin doğurduğu korkunç sonuçların büyüyerek devam ettiğini görür. Fantastik bilim kurgu kitaplarının köşe taşlarından biri olan Zaman Makinesi, tarihin ve gelişmenin anlamını sorgularken 21.yy’da gerçekleşecek olan çevre felaketlerine ve dünyanın karşılaşacağı sorunlara ilişkin öngörüler de içeriyor. Bulunduğumuz günden, Zaman Makinesi’nin yazıldığı döneme baktığımızda bu öngörüler oldukça etkileyici.

okunacak fantastik kitaplar

Sürükleyici ve Gizemli: Görünmez Adam​


Bir Herbert George Wells romanı olan Görünmez Adam, alışılmışın dışındaki bakış açısıyla sizi okurken fazlasıyla şaşırtacak. Köye gelen ve bilimsel deneyler yaptığını söyleyen bir yabancının sırrını çözmeye çalışan köylülerin başına gelen ilginç olayları anlatan kitap, sizi muhteşem bir maceraya davet ediyor.

Kütüphanenize bilim kurgu türünde kitaplar dahil etmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız bilim kurgu romanlarından oluşan listemizi inceleyebilirsiniz.

Keyifli okumalar dileriz!


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​