#Dijital Okur Yazarlık

Dijital Okur Yazarlık etiketli yazılarımızı görüntülüyorsunuz.

Dijital Vatandaşlık Nedir?

Daha dikkatli bir internet kullanımı, “Dijital vatandaş kimdir?” sorusunun temelini oluşturuyor. Dijital vatandaşlık sayesinde daha iyi bir internet mümkün!
12.03.2024
Devamını Oku >

Metaverse Nedir? Metaverse Geleceğinde Bizleri Neler Bekliyor?

“Metaverse ne demek?” sorusu, son zamanların önemli konuları arasında. Sanal gerçekliğin farklı bir boyutu olan metaverse için bilmeniz gerekenleri sıraladık!
26.02.2024
Devamını Oku >

Dijital Teminat Mektubu Nedir? Nasıl Alınır?

Dijital teminat mektubu nedir? Nasıl Alınır? öğrenmek için hemen İş Bankası Blog sayfasını ziyaret edin!
31.10.2023
Devamını Oku >

Sosyal Mühendislik Saldırısından Korunma Yolları

Sosyal mühendislik saldırıları nedir? Sosyal mühendislik saldırıları türleri nelerdir? Öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin!
18.07.2023
Devamını Oku >

Dijitalleşme Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Dijitalleşme (Dijital Dönüşüm) Nedir? Dijitalleşme (Dijital Dönüşüm) Özellikleri Nelerdir? öğrenmek için hemen sayfamızı ziyaret edin!
12.07.2023
Devamını Oku >

Zararlı Yazılım Türleri Nelerdir?

Zararlı yazılımlar virüsler, casus yazılımlar, reklam yazılımları, fidye yazılımları gibi aracılarla her tür kötü amaçlı yazılımı kapsar.
16.06.2023
Devamını Oku >

Dijital Para ile Kripto Para Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dijital paralar bir otorite tarafından çıkarılmaktadır ve o otorite tarafından kontrol edilir. Kripto paralar merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir.
30.05.2023
Devamını Oku >

Deepfake Nedir? Nasıl Tespit Edilir?

Deepfake Nedir? Deepfake Nasıl Kullanılır? Deepfake Nasıl Tespit Edilir? Deepfake İçeriklerini Ayırt Etmek Mümkün mü? öğrenmek için tıklayın!
04.05.2023
Devamını Oku >

Dijital Okuryazarlık Nedir?

Dijital okuryazarlık, akıllı cihazların tümüyle birlikte anlama, analiz etme ve bilgiyi bulma becerilerine verilen isimdir.
18.04.2023
Devamını Oku >

Para Aktarma İşleminde Bilinmesi Gereken Terimler

IBAN Nedir?, Virman nedir?, Fast nedir? ve diğer tüm para aktarma terimlerini öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.
26.12.2022
Devamını Oku >

Lead Generation Nedir? Ne Değildir?

Lead Generation kanalları nelerdir? Markalar için Lead Generation neden önemlidir? Öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.
16.12.2022
Devamını Oku >

Phisging (Oltalama) Nedir?

Phishing (Oltalama) saldırısının amacı nedir? Phishing (Oltalama) saldırısında kullanılan yöntemler nelerdir? Öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.
30.11.2022
Devamını Oku >

Şubeye Gitmeden Bankacılık İşlemleri Nasıl Yapılır?

Telefonla banka hesabı açılır mı? Şubeye gitmeden müşteri olmanın avantajları nelerdir? Öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.
18.11.2022
Devamını Oku >

Dijital Dönüşüm: Dijital Liderlik Nedir?

Dijital dönüşüm çağında liderlik nedir, neden önemlidir, dijital liderlerin özellikleri hakkında detaylı bilgi için hemen İş Bankası blog sayfamızı ziyaret edin!
27.10.2022
Devamını Oku >

Dijital Ayak İzi Nedir?

Dijital ayak izi hakkında bilmeniz gereken her şeyi İş Bankası olarak sizler için derledik. Dijital ayak izi nedir ve neden önemlidir öğrenmek için hemen tıklayın!
26.10.2022
Devamını Oku >

Kıdem Tazminatı Nedir? Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır?

Kıdem Tazminatı Nedir? Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır ve Nasıl Alınır?
05.10.2022
Devamını Oku >

Kişisel Veri Nedir? Çeşitleri, Örnekleri ve Tanımı

Kişisel Veri Nedir? Kişisel verinın ve özel nitelikli kişisel veri tanımını öğrenmek hangi verilerin kişisel olarak sınıflandırıldığını öğrenmek için hemen tıklayın!
05.09.2022
Devamını Oku >

Gelecek ile Tanışın : Metaverse Nedir?

Gelecekte pek çok alışkanlığı değiştirmesi ve yeni dünyaların kapılarını aralayacak metaverse kavramını beraber inceleyelim.
11.02.2022
Devamını Oku >

Yarınını Düşünen Gençlerin Finansal Konularda Yapabilecekleri

Gençlerin yarınlarını düşünerek atabileceği finansal adımlar ve İş Bankası’nın gençlere sunduğu yatırım araçları hakkında bilgi almak için hemen tıklayın!
18.05.2021
Devamını Oku >

Sesli İçerik Nedir ? Tüketim Kolaylıkları Nelerdir ?

Modern çağın hızlı, yorucu ve stresli temposu içinde, kimi zaman soluk alacak ve keyifli bir şeylere zaman ayıracak vakti bulmak da zorlaşıyor. İşte, bu anlarda sesli içerikler imdadımız yetişiyor ve bize farklı olanaklar sunuyor.
10.05.2021
Devamını Oku >

Dijitalde Güvenli Şekilde Gezmek için Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kişisel verilerimizin doğru kişilerin ya da kuruluşların eline geçip geçmediğini ya da veri paylaşmanın ne kadar güvenli olup olmadığını biliyor muyuz?Dijital dünya ile gerçek dünyanın birbirine geçtiği bu günlerde dikkat etmeniz gerekenleri inceleyelim.
10.03.2021
Devamını Oku >

Yıkıcı İnovasyon Nedir? Sahip Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Günümüzde neredeyse her inovatif gelişme“yıkıcı inovasyon”adıyla anıldığından dolayı,yoğun şekilde kafa karışıklıklarına yol açabiliyor.Siz de yıkıcı inovasyonun net tanımı ve özelliklerini öğrenerek bu konuda doğru ve detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
09.03.2021
Devamını Oku >

Arama Motoru Nedir, Nasıl Çalışır? En Çok Kullanılan Arama Motorları Nelerdir?

İnternet kullanımı deyince akla ilk gelen araçlardan biri de arama motorları oluyor.İş Bankası blog olarak bu yazımızda arama motorlarının nasıl ortaya çıktığını, nasıl çalıştıklarını ve dünyada en çok kullanılan arama motorlarını inceleyeceğiz.
12.02.2021
Devamını Oku >

Siber Zorbalık Nedir, Nasıl Engellenir?

Dijital çağ,hayatımızı kolaylaştırma konusunda birçok fayda sağlasa da bazı durumlarda hayatımızı olumsuz da etkileyebiliyor.Bu durum erken fark edilmediğinde oldukça ağır sonuçlar doğurabiliyor.Siber zorbalık konusunu tüm ayrıntıları ile ele aldık.
25.01.2021
Devamını Oku >

Dijital Dönüşüm Hayatımızı Nasıl Etkiliyor

Dijital dönüşüm ne demektir ya da bizleri, çevremizdeki nasıl etkiler? Siz de bu dünyayı daha iyi anlamak istiyorsanız gelin hep birlikte dijital dönüşüme ve sunduklarına birlikte göz atalım.
12.01.2021
Devamını Oku >

Davranışsal İktisat Nedir? Davranışsal İktisadın Doğuşu ve Gelişimi

Davranışsal iktisat kavramı nasıl ortaya çıkmıştır? Ekonomi kuramlarını ne açıdan etkilemiştir? Tüm bu soruların yanıtlarını birlikte bulmaya ne dersiniz?
16.10.2020
Devamını Oku >

IP Adresi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

IP adresinin tanımını, türlerini, çalışma prensibini ve diğer ayrıntılarını öğrenerek yıllardır duyduğunuz bu kavrama dair detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
28.09.2020
Devamını Oku >

Güvenlik Duvarı (Firewall) Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Çalışır?

Güvenlik duvarının öneminden ne işe yaradığına, çalışma prensibinden türlerine kadar öğrenilebilecek pek çok detay var. İşte güvenlik duvarı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
15.09.2020
Devamını Oku >

İş Görmezlik Ödemesi Nedir ve Nasıl Alınır?

Rapor parası, istirahat parası, rapor ücreti ve hastalık parası olarak halk arasında farklı kullanımları olan geçici iş göremezlik ödemesi ile ilgili hazırladığımız yazımızı buradan okuyabilirsiniz
29.05.2020
Devamını Oku >

İnternette Doğru Bilgiye Erişme Yolları

Doğru bilgiye uğraşmak, yalan haberlerden uzak durmak bizim için önemli bir nokta. Bu yazımızda sizinle internette doğru bilgiye erişme yollarını paylaşacağız.
27.05.2020
Devamını Oku >