Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 18.11.2022
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika
Teknolojinin gelişmesi ve bankacılık sektörünün de dijitalleşme sürecinde hızlı adımlar atmasıyla artık birçok işlem internet üzerinden kolayca halledilebiliyor. Bankacılık sektörü dijitalleşme sürecine uzun zaman önce başlamıştı ancak pandemi ile birlikte dijitalleşme daha da hızlandı. Pandemi döneminde müşterilerini mağdur etmeden hızlı ve pratik çözümleri sunma amacıyla çalışan bankalar birçok bankacılık işlemini dijital kanallar üzerinden çözülebilir hale getirdi.

İş Bankası blog olarak bu yazımızda “Telefonla banka hesabı açılır mı?”, “Şubeye gitmeden müşteri olmanın avantajları nelerdir?” konularına odaklanıyoruz.

Telefonla Banka Hesabı Açılır mı?


Günümüz dijital dünyasında telefonla banka hesabı açmak oldukça kolay ve güvenli bir işlemdir. Hesap açmak istediğiniz bankanın müşterisi olmasanız dahi telefonunuz ile banka hesabı açabilirsiniz. Örneğin; henüz İş Bankası müşterisi değilseniz, İşCep’i indirmeniz ve “Müşteri Olmak İstiyorum”  özelliğinden müşteri temsilcimizle yapacağınız görüntülü görüşme sonrasında hesabınızı kolayca açmanız mümkündür.

Ya da İş Bankası’nda zaten hesabınız varsa, İşCep veya İnternet Şubemiz aracılığıyla hesap açma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sırasıyla Hesaplarım>Hesap Açma menülerini izleyerek vadesiz veya vadeli hesap türlerimize ulaşabilir ve anında yeni hesap oluşturabilirsiniz.

permakültür yöntemleri 


Dijital Bankacılık İşlemleri Nelerdir?


Dijital bankacılık, en genel tanımıyla banka müşterilerinin yapmak istedikleri işlemleri şubeye gitmeden dijital kanallar üzerinden yapmasına olanak sağlayan teknolojidir. Dijital bankacılık sayesinde hem bireysel hem de kurumsal bankacılık işlemleri oldukça hızlı bir şekilde yönetilebilmektedir. Bundan belki de sadece 10 yıl önce basit bir para yatırma işlemi için şubeye gitmeniz ve sıra beklemeniz gerekirken şimdi saniyeler içerisinde istediğiniz hesaba para göndermeniz mümkün hale geldi. Ya da eskiden fatura ödemek için beklenilen uzun kuyrukları hatırlayın. Şimdi ise dijital bankacılık ile faturalarınızı otomatik ödemeye almanız yeterli. Hem zamandan hem de emekten ciddi tasarruf sağlayan dijital bankacılık işlemlerini sıralayalım:

Kredi Kartı ve Banka Kartı İşlemleri


Kredi kartınızın borcunu ödeme, şifrenizi güncelleme, kredi kartı limitinizi artırma, yeni kart başvurusu gibi aklınıza gelebilecek birçok işlemi şubeye gitmenize gerek olmadan mobil cihazınız ya da internet bankacılığı üzerinden hızlıca çözebilirsiniz.

Kredi İşlemleri


Acil nakit paraya ihtiyaç duyduğunuz dönemler olabilir ya da konut kredisi çekmek isteyebilirsiniz. Eskiden bu işlemler ile ilgili tüm detayları halletmek için şubeye gitmek gerekirken artık dijital bankacılık ile online başvuru yapabilirsiniz. 

Fatura Ödeme


Dijital bankacılığın en çok kullanılan işlemlerinden biri fatura ödemedir. Elektrik, su, doğal gaz, kira, aidat, telefon, dijital hizmetler vb. birçok ödemeyi internet ya da mobil bankacılık üzerinden saniyeler içinde yapabilirsiniz.

Döviz İşlemleri


Döviz ve altın işlemleriniz için döviz bürosuna ya da kuyumcuya gitmenize artık gerek yok. Yastık altı döviz ve altın saklama devri dijital bankacılık ile tarih oldu diyebiliriz. Artık anlık olarak kurları takip edebilir, istediğiniz an bankanız üzerinden döviz ve altın alımı – satımı yapabilirsiniz. Bunun için döviz / altın hesabınızı mobil bankacılık üzerinden oluşturabilirsiniz.

Vergi Ödemeleri


Vergi dairelerinde geçirilen uzun saatler ve bitmek bilmeyen kuyruklar ile vedalaştınız mı? Hala vedalaşmadıysanız tavsiyemiz bir an önce vergilerinizi dijital bankacılık aracılığıyla ödemeye başlamanız yönünde. Herkesin büyük ya da küçük mutlaka bir vergi ödemesi oluyor. Bu vergilerinizi vergi dairesinden ödemek ciddi bir zamana ve efora mal oluyor. Üstelik vergi daireleri birçok işlemi banka kartı üzerinden kabul etmiyor ve nakit ödeme talep ediyor. Nakitsiz toplumdan bahsettiğimiz ve birçok işlemi dijital kanallar üzerinden halledebildiğimiz günümüzde vergilerinizi saniyeler içinde ödemeniz mümkün.

Para Transferleri


Dijital bankacılığın en çok kullanılan özelliklerinden biri de para transferi. Para transfer hizmeti sayesinde aynı bankadaki hesaplara ya da farklı bankalardaki hesaplara saniyeler içinde para göndermeniz mümkün. Önceden sadece mesai saatleri içinde yapılabilen online para transferi işlemlerini artık FAST ve Kolay Adres teknolojileri sayesinde 24 saat yapabilirsiniz.

Muhtelif Başvuru İşlemleri


İnternet ve mobil şube aracılığıyla bireysel emeklilik, sigorta, kasko, sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası vb. birçok işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

GSM TL / Paket Yükleme


Paketiniz bittiğinde ya da fatura limitinizi aştığınızda yapmanız gereken şey artık çok basit. Dijital bankacılık sayesinde cep telefonu hattınıza TL ve paket yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

Hisse Senedi İşlemleri


Hisse senedi hesabı açarak hisse senedi alım, satım ve takip işlemlerinizi anlık olarak takip edebilirsiniz.

Online Bankacılığın Avantajları Nelerdir?


- Bankacılık işlemi için şubeye gitmek demek yolda ve bankada zaman kaybı demektir. Evde, ofiste ya da tatildeyken online kanallar üzerinden bankacılık işlemlerinizi çözmek size ciddi bir zaman tasarrufu sağlar.
- Birçok işlemi online kanallar üzerinden hızlıca çözebilirsiniz. Örneğin; paraya ihtiyacınız olduğu bir anda hemen kredi başvurusu yapabilirsiniz.
- Faturalarınız için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Böylece her ay fatura takibi yapma zorunluluğundan kurtulur ve bunun için harcadığınız eforu daha faydalı şeyler yapmak için kullanabilirsiniz.
- Döviz ve altın işlemleriniz için döviz şubelerine ya da kuyumcuya gitmenize gerek kalmaz. Bankanızdan yapabileceğiniz bu işlemler hem güvenilirdir hem de size anında alım-satım yapma imkânı sunar.
- Para göndermek ya da para almak saniyeler içinde halledilebilir.

İş Bankası Şubelerine Gitmeden Gerçekleştirebileceğiniz Bankacılık İşlemleri her geçen gün artıyor. Örneğin; İş Bankası’nda gerçek kişi, tacir ve esnaflar şubeye gitmeden hesap açabiliyor. Yani bankacılık işlemleri için işlerini bırakıp bir zaman dilimi yaratmaları gerekmiyor. Siz de bankamız müşterisi olarak dilediğiniz yerde, dilediğiniz bankacılık işlemini online gerçekleştirmenin keyfini yaşayabilirsiniz.



Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​