Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 03.11.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

Teknolojinin hızlı gelişimi ve dijital dönüşüm, bankacılık sektörünü önemli ölçüde değiştirdi. Artık para transferinden kredi başvurusuna neredeyse tüm bankacılık işlemleri, dijital bankacılık kanalları üzerinden yapılabiliyor. Üstelik sadece bireysel kullanıcılar değil, ticari işletmeler de bankacılık işlemlerini şubeye gitmeden, akıllı telefon ya da bilgisayar üzerinden tamamlayabiliyor. Ticari bankacılıkta dijitalleşme; şubesiz bankacılık anlayışıyla, işletmelere operasyonel kolaylıklar sunarak verimliliği artırıyor. İş Bankası Ticari Bankacılık hizmetleri, işletmelere elektronik çözümler ve dijital dönüşümün bir parçası olma imkanı sunuyor. 

Dijital Bankacılık Nedir?


Dijital bankacılık, banka müşterilerinin neredeyse tamamının kullandığı bir bankacılık yöntemidir. Müşteriler, dijital bankacılık ile şubeye gitmeden birçok bankacılık işlemini gerçekleştirebilir. Para transferi, fatura ödemesi, kart ya da kredi başvurusu, vadeli veya vadesiz hesap açılışı gibi işlemler elektronik bankacılık sayesinde sadece birkaç adımda tamamlanabilir. 

Hayatı kolaylaştıran ve zaman tasarrufu sağlayan bir hizmet olan dijital bankacılık, hem bireysel hem de ticari müşterilerin en sık kullandığı hizmetler arasında yer alır. Bankacılık işlemleri ile eskiden saatler süren işlemlerin sadece birkaç dakika içinde tamamlanmasını mümkün kılan dijital bankacılık, e-ticaret çözümleri açısından da işletmelere pek çok fayda sağlar.
Ticari Dijital Çözümler

Ticari Bankacılıkta Elektronik Çözümler Ne İşe Yarar?


Bankalar, bireysel ve ticari müşterilerine sunduğu elektronik çözümlerle pek çok farklı alanda fayda sağlar. Gelin, bu faydalara yakından bakalım.

Operasyonel verimliliği artırır: Dijital bankacılık, özellikle gün içinde sık sık bankacılık işlemlerine başvurması gereken ticari müşterilere büyük kolaylıklar sunar. Ticari müşterilerin zamandan ve mekandan bağımsız hareket edebilmesini sağlayan ticari bankacılık hizmetleri, işlemlerin daha kolay, hızlı ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.  İstedikleri yerden gelir ve giderlerini takip eden, kart ve kredi başvuruları yapabilen, POS cihazlarının durumunu görüntüleyebilen işletme sahipleri, bu sayede maliyetlerini düşürürken operasyonel verimliliği artırabilir.
Zaman kazandırır: İşletme sahipleri, tüm işlemlerini onlar için sunulan uygulamalar üzerinden sürdürerek zamandan ciddi anlamda tasarruf edebilir. Bankacılık işlemleriyle çok fazla zaman kaybetmeyen işletme sahipleri, işlerine daha fazla odaklanabilir.
Dijital dönüşüme katkı sağlar: Ticari bankacılık kanallarında sunulan elektronik çözümler, her türlü işletmeye dijitalleşme yolunda büyük adımlar atabilme olanağı da sunar. Elektronik fatura, imza ve ekstre gibi hizmetler, ticari müşterilerin ödeme ve tahsilat işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardım ederken ticari dijital dönüşüm sürecini hızlandırır. 
Güvenliği artırır: Ticari bankacılıkta elektronik çözümler, işletme sahiplerine güvenlik açısından da büyük faydalar sağlar. Dijital bankacılıkta veri ve işlem güvenliği, son derece yüksektir. Uygulamalara ve dijital bankacılık ürünlerine erişim için şifre, güvenlik resmi ve benzeri doğrulamalar gerekli olduğundan üçüncü kişilerin bankacılık işlemlerini sürdürebilmesi neredeyse olanaksız hale gelir. Bu da işletmelerin her zaman ihtiyaç duyduğu güvenlik önlemlerini kolayca alabilmelerine yardımcı olur.


İş Bankası’ndan Ticari Müşteriler İçin Elektronik Çözümler 


İş Bankası, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle her zaman ticari müşterilerinin yanında yer alıyor. Siz de İş Bankası Ticari Bankacılık müşterisi olarak pek çok ayrıcalıktan faydalanabilirsiniz. 

İş Bankası’nın Maximum İşyerim uygulaması ile Ticari Kart işlemlerinizi cep telefonunuzdan hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. POS işlemlerinizi kolayca yönetebilir, POS satışlarınıza dair tüm bilgilere istediğiniz her an ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Maximum İşyerim uygulamasını bir ödeme platformu olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca Alipay, UnionPAy, QR POS, WeChat Pay ile ödeme alabilecek altyapıya kolayca sahip olabilirsiniz. Uygulamanızı İş Bankası Sanal POS’u ile entegre ederek müşterilerinize ödeme yöntemleri konusunda zengin bir çeşitlilik sunabilir, satışlarınızı artırabilirsiniz. 

İş Bankası, ticari bankacılık işlemlerinin yanı sıra E-Çözümler ile de işlerinize hız ve kolaylık katıyor. E-fatura hizmeti ile size kesilen e-faturaların detaylarını İşCep ve İnternet Şubesi üzerinden görüntüleyebilir, ödeme tarihlerini takip edebilir ve istediğiniz zaman fatura ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Serbest meslek erbabıysanız e-SMM hizmeti ile müşterilerinize elektronik ortamda makbuz kesebilirsiniz. Elektronik ekstre gönderimi, e-imza ile talimat kabulü gibi işlemleri de hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. 

İş Bankası, ticari müşterilerine dijitalleşme yolunda destek olmak adına da çözümler üretiyor. Dijital dönüşümü kolaylaştıran bu hizmetler ticari işletmelerin dijital dünyaya adaptasyonunu hızlandırıyor. İş Bankası Dijital Dönüşüm Merkezi adını verdiği bu hizmetiyle KOBİ’lere dijitalleşme yolunda ilerlemelerini görebilmeleri için yol haritası ve dönüşüm karnesi gibi hizmetler veriyor. Dijital Dönüşüm Merkezi’ne tüm Türkiye’den KOBİ’ler başvurabiliyor. Aynı zamanda KOBİ’lere dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaç duydukları finansman için Dijital Dönüşüm Kredisi de sunuluyor.

İş Bankası Ticari Dijital Bankacılık Kanalları, ticari bankacılık işlemlerinizi istediğiniz zaman, istediğiniz yerden yapabilmenizi sağlıyor. Ticari İşCep ve Ticari İnternet Bankacılığı ile para transferinden kredi kartı işlemlerine pek çok bankacılık işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Açık Bankacılık ise farklı bankalardaki tüm ticari hesapları tek bir yerden kontrol edebilmenizi sağlıyor. Türkiye’nin ilk Açık Bankacılık uygulaması olan TekCep uygulamasını kullanarak tüm bankalara dair hesap hareketlerinizi, POS işlemlerinizi tek bir noktadan takip edebilirsiniz.

E-ticaret alanında faaliyet gösteriyorsanız İş Bankası E-Ticaret çözümleri işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Sanal POS ve diğer tahsilat yöntemleri ile güvenli ödeme seçeneklerinizi ve satışlarınızı artırabilirsiniz

​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.