Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 27.10.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

Kredi kartları, nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırmaları ve pratik olmaları nedeniyle günlük hayatın olmazsa olmazı haline geldi. Alışverişlerimizde, restoranda ya da herhangi bir sosyal aktivite için sık sık kredi kartı kullanıyoruz. 

Kredi kartı, kullanım inceliklerini bilmeniz halinde hayatı büyük oranda kolaylaştıran bir araç. Fakat iyi yönetilemeyen kredi kartlarının sizi son ödeme tarihi geldiğinde zorlaması da olası. İpin ucunun kaçmaması için ise temkinli olmak, borçları takip etmek ve ödeme yollarını keşfetmek önemli. 

Günlük hayatın telaşı içinde, kredi kartı borcunuzu takip etmekte zorlanmanız çok normal. Böyle durumlarla karşılaşmamak için tavsiyelerimize kulak vererek kredi kartı borcu öderken dikkat etmeniz gerekenleri keşfedebilirsiniz! İşte, kredi kartlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler ve kredi kartı borcu ödeme yolları:

Öncelikle: Kredi Kartı Hesap Özeti ve Hesap Özeti Borcu Nedir?


Kredi kartı borçlarını zamanında ve düzenli bir şekilde ödemek için öncelikle bazı kavramların ne anlama geldiğini bilmek şart. 

Hesap kesim tarihi, hesap özetinizin düzenlendiği tarihi gösterir. Bu tarih, her ay için aynı gün olarak belirlenmektedir.

Hesap özeti ise hesap kesim tarihinizi takip eden günden itibaren gelecek hesap kesim tarihine kadar kredi kartınıza yansıtılan tüm işlemlerin alacak ve borç kayıtlarının, toplam borcun ve ödenmesi gereken asgari tutarın gösterildiği işlem dökümüdür. 

Kredi kartı hesap özeti borcu hesap kesim tarihine kadar Bankaya ulaşan borç ve alacak işlemlerinizle devreden bakiyenizin toplamıdır. 

“Kredi kartı borcu nasıl ödenir?” ve “Dikkat edilmesi gereken noktalar neler?” incelemeye başlayalım. 

Kredi Kartı Borcu Öderken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Kredi kartı borcu öderken dikkat etmeniz gerekenler detayları aşağıda bulabilirsiniz: 

1. Son Ödeme Tarihine Dikkat Edin


Kredi kartı borçlarını düzgün bir şekilde ödeyebilmek için dikkat etmeniz gereken ilk nokta, son ödeme tarihi. Kredi kartı hesap kesim tarihinden sonra hesap özeti borcunun son ödeme tarihine mutlaka dikkat edin. Bu tarihi geçirdiğiniz zaman kredi kartınızın borcunun üzerine faiz işleyecektir. 

2. Asgari Ödeme Tutarı Yerine Tamamını Ödeyin 


Kredi kartı borcunuzu en doğru şekilde yönetebilmeniz için anlamını bilmeniz gereken diğer bir kavram da asgari ödeme tutarı. Bu tutar, son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken asgari tutarı gösterir ve bu tutar, varsa geçen dönem ödemekte geciktiğiniz borçlarınızı da içerir.  Bu tutar kartınızın son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken alt sınırı ifade etse de biz, minimum tutarı ödemek yerine tamamını ödemenizi tavsiye ederiz. Aksi halde kalan borçlar birikip ileride ödemeyi daha çok zorlaştırabilir. 

Borcun tamamını ödemekte zorlandığınız durumlarda ise asgari ödeme tutarını mutlaka ödemeyi unutmayın. 


kart numarası yazıyor

3. Taksit Erteleme Yapabilirsiniz


Borcunuzu ödemekte zorlanıyorsanız ya da öncelikli borçlarınız varsa kredi kartı hesap özeti borcunuzu taksitlendirme ya da hesap özeti borcunuzu ertele​ye​bilirsiniz​​​. Fakat bu seçeneği tercih ettiğinizde borcunuzun ortadan kalkmadığını, sadece sonra ödenmek üzere ertelendiğini aklınızda bulundurun.

Kredi Kartı Borcunu Ödeme Yolları


İş Bankası müşterisiyseniz kredi kartı borcunuzu;

İnternet şubemizden, 
İşCep veya Maximum Mobil’den
Bankamatiklerimizden,
Nakit olarak PTT şubelerinden, 
Telefon şubemizden, 
Tüm şubelerimizden ödeyebilirsiniz. 

Tüm bu önerilerimizin yanında “Çok fazla işim var, bunları takip edemiyorum!” diyorsanız Maximum Kart’ın sunduğu otomatik ödeme talimatı özelliğini kullanabilirsiniz. İnternet Şubesi, hesabınızın bulunduğu şubeler ya da İş Bankası Telefon Şubesi müşteri temsilcileri kanalıyla otomatik ödeme talimatı verip son ödeme tarihinde borcunuzun tamamının ya da asgari ödeme tutarının hesabınızdan çekilmesini sağlayabilirsiniz!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​