Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 23.05.2024
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 Dakika

​Nakit Avans Nedir? 


Nakit avans, temel olarak kredi kartınızın limiti kapsamında nakit almanızı sağlar. Bu sayede acil nakit ihtiyaçlarınızı kolay ve pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Nakit avans ödemesi, İş Bankası kredi kartınıza bağlı olarak tanımlanan bir ödemedir. Nakit ihtiyacınız olduğunda belirlenmiş olan limitler dahilinde nakit çekimi yapabilirsiniz. 

İş Bankası’nın sunduğu kolaylıklar sayesinde nakit avans işlemlerinizi kolay ve hızlı şekilde yapabilirsiniz. İşCep başta olmak üzere internet şubesi, Bankamatikler ve şubeler aracılığıyla nakit avans çekebilirsiniz. Dilerseniz 0850 724 0 724 üzerinden de müşteri temsilcisi aracılığıyla nakit avans çekebilirsiniz. Nakit avans olarak çekeceğiniz tutar anında hesabınıza aktarılmakta olup aynı şekilde anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Taksitli Nakit Avans Nedir?


Taksitli nakit avans, nakit avans çekiminin geri ödemesini belirlenmiş taksitler kapsamında yapmanızı sağlar. İş Bankası tarafından müşterilerine ödeme kolaylığı kapsamında sunulan bu hizmette 2 ya da 3 taksit yapabilirsiniz. Bu sayede tek seferde çektiğiniz nakit avansın geri ödemesini taksitli şekilde kolayca yapabilirsiniz. İş Bankası kredi kartınızdan yapacağınız taksitli nakit avans işlemini başvuru sırasında yapmanız gerekmektedir. Başvuru aşamasında bu kapsamda nakit avans yerine taksitli nakit avans seçilmelidir. 

Kredi Kartı Nakit Avans Nedir?


Kredi kartları ancak sanal ya da fiziki POS cihazları kullanılarak ödeme yöntemi sunan finans araçlarıdır. Dolayısıyla bu araçlardan nakit almak olanaklı değildir. Fakat nakit avans, özellikle nakit ihtiyacı olan kredi kartı sahiplerinin bu ihtiyaçlarını karşılamaları için sunulan bir kolaylıktır. Kredi kartınızın limiti dahilinde belirlenmiş olan nakit avansı her kredi kartı sahibi kullanabilmektedir.

İş Bankası müşterileri kredi kartlarının limitleri dahilinde 25.000 TL’yi geçmemek koşuluyla müşteri limitinin %25’ine kadar nakit avans işlemi gerçekleştirebilir. Kredi kartı nakit avans taksit tutarlarına ait anapara tutarları ile ilgili vergi, faiz ve fon tutarları, kredi kartı hesap özetinizde ayrı ayrı belirtilir. İş Bankası tarafından nakit avans faizi %5.00 olarak belirlenmiştir.

Kredi Kartından Nasıl Avans Nasıl Çekilir?


İş Bankası tarafından sunulan, aniden gelişen nakit ihtiyacınızı hızla karşılamanız konusunda sizleri destekleyen nakit avans, kredi kartı aracılığıyla sunulan bir hizmettir. Bunun için öncelikle İş Bankası tarafından sunulan bir kredi kartına sahip olmanız gerekir. Daha sonra izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

Bankamatikler, internet şubesi, İş Bankası şubeleri, Maximum mobil, İşCep veya 0850 724 0 724 numaralı telefon şubesi aracılığıyla kredi kartından avans çekme talebinizi oluşturabilirsiniz.
Çeşitli yöntemler aracılığıyla talebiniz oluşturulduktan sonra kredi kartınızdan avans çekmek için bankamatikleri kullanabilir veya internet şubesi aracılığıyla parayı farklı bir hesaba yönlendirebilirsiniz.

Dolayısıyla kredi kartı aracılığı ile avans çekmek oldukça kolaydır. Çektiğiniz avans için işlem ücreti talep edilmez. İki ya da üç taksitle çekim yaparak, ödeme kolaylığından yararlanabilirsiniz.

nakit avans nasıl çekilir

Nakit Avans Limiti Ne Zaman Açılır?


Banka müşterilerinin aniden gelişen nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına önemli bir rol oynayan nakit avans, bireysel nitelikli kredi kartları aracılığıyla kullanılabilecek bir hizmettir. Nakit avans limiti müşteri limitinizin %25’ine kadar, 25.000 TL’yi geçmemek koşuluyla sunulur. Kredi kartınız aracılığıyla nakit ihtiyacınızı karşılamanız konusunda sizlere yardımcı olan, İş Bankası güvencesi ile sunulan nakit avans, kredi kartınızı kullanmaya başladığınız an açılır. Dolayısıyla nakit avans limitinin açılması için belirli bir süre beklemenize gerek duyulmaz. Eğer mevcut nakit avans borcunuz varsa bu durumda da borcunuzu ödeyerek yeni nakit avans talebi oluşturabilirsiniz.

Nakit Avans Ödemesi Ne Zaman Yapılır?


Nakit avans kredi kartı limitine bağlı olduğu için kredi kartının ekstre kesim tarihi ile ödemeniz yapmanız gerekmektedir. Başka bir deyişle nakit avans için oluşan borç kartınıza bağlı olduğu için esasında kartınızda borç oluşmaktadır. Bu bakımdan da ekstra borç ödeme yerine doğrudan kartınıza yansıtılan tutarın borcunu ödeme yaparsınız. Bunun dışında istediğiniz zaman da nakit avans borcunuzu kapatmanız mümkündür. Örneğin ekstre kesim tarihi öncesinde borcunuzu kapatmak isterseniz kredi kartınızın borç ödeme kısmından işlem yapabilirsiniz. 

Kredi Kartından En Fazla Ne Kadar Nakit Avans Çekilir?


Kredi kartı aracılığıyla nakit ihtiyacının karşılanması konusunda müşterilere sunulmuş özel bir bankacılık ürünü olan kredi kartı nakit avans, İş Bankası müşterilerini memnun etmeyi başarıyor. Nakit avans hizmeti sayesinde nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. İş Bankası tarafından özel olarak sunulan faiz oranları ve taksitle ödeme imkânı nakit avans çekme işleminin daha avantajlı hale gelmesini sağlıyor. 

Bireysel nitelikli kredi kartlarınızdan 25.000 TL’yi geçmemek koşuluyla müşteri limitinizi %25’ini nakit avans olarak çekebilirsiniz. Söz konusu bu sınır taksitli nakit avansı da kapsayacak şekilde ortak sınır olarak yasal düzenlemeler çerçevesinde belirlenmiştir. Örneğin nakit avans ve taksitli nakit avans kullanıyorsanız iki avans kullanım durumunda da 25 bin TL sınır olduğunu bilmelisiniz. Bunun yanında müşteri limitinin yüzde 25’i oranında nakit avans kullanımı aynı şekilde hem nakit hem de taksitli nakit avans için geçerlidir. Bunlarla birlikte nakit avans kullanımınız ile birlikte kredi kartı limitinizin de nakit avans tutarı kadar limit düşeceğini göz önünde tutmalısınız. Eğer birden fazla nakit avans kullanacaksanız kredi kartı limitinizin de uygun olduğundan emin olmalısınız.

İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihinde ilan edilen oranlara göre hesaplanmıştır. Güncel oranlara Nakit Avans | Taksitli Nakit Avans sayfamızdan ulaşabilirsiniz.


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​​