Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 04.06.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

​Günümüzde, edindiğimiz tüm mal varlıklarını, sağlığımızı, evimizi, arabamızı ya da çok değer verdiğimiz eşyalarımızı sigortalatma imkanımız bulunuyor. Böylece herhangi bir aksilik durumunda maddi ve manevi olarak zarara uğramıyor ve hayatımıza aynı şekilde devam edebiliyoruz.

Değer verdiğimiz her şeyi sigortalatabiliyoruz ancak, aslında en çok değer verdiğimiz şey hayatımız. Hayatta her zaman güzel sürprizlerle karşılamayı arzulasak da bazen karşımıza kötü sürprizler de çıkabiliyor.

Peki sizin hayat sigortanız var mı ya da hiç hayat sigortası yaptırmayı düşündünüz mü? Henüz bu konuyla ilgili düşünme fırsatınız olmadıysa ya da hayat sigortası yaptırmayı planlıyor ama bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorsanız, hayat sigortası ile ilgili merak edilenleri ve nasıl hayat sigortası yaptırabileceğinizi bu yazımızda derledik.

Hayat Sigortası Nedir?


Hayat sigortası, yaşamınız boyunca karşılaşabileceğiniz risklere karşı hem size hem de ailenize maddi güvence sağlamak amacıyla yapılan bir sigorta türüdür. Yoğun hayat temposu içinde hiçbirimiz başımıza gelebilecek kötü senaryoları düşünmek istemesek de maalesef hayat her zaman planladığımız şekilde ilerlemeyebilir. Bize bir şey olma ihtimaline karşın sevdiklerimizi güvence altına almak için hayat sigortası oldukça ideal bir sigorta türüdür.

 iş bankası hayat sigortası

Böyle kötü bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda, sigortada belirttiğimiz aile bireylerinin maddi güvencesini sağlamış oluruz. Ya da herhangi bir sakatlık durumu yaşadığımızda, hayatımızı nasıl idame ettirebileceğimiz üzerine düşünmemize gerek kalmaz. Hayat sigortası​ sayesinde yaşam standartlarımızı koruyabilir ve hayatımıza maddi açıdan bir sorun yaşamadan devam edebiliriz.

Hayat Sigortası Yaptırmanın Avantajları


Vefat durumunda, aileniz mağdur olmaz. Çocuğunuz eğitim hayatına aynı standartlarda devam edebilir ve ailede maddi durumdan kaynaklı bir aksaklık yaşanmaz.
Tam veya kısmi bir sakatlık geçirme ihtimalinizde maddi güvenceniz olur. Böyle can sıkıcı olaylarla yüzleştiğinizde, sürecin bir de maddi tarafını düşünmek zorunda kalmazsınız.  
Beklenmedik ve yüksek maliyetli tedavi gerektiren hastalıklarınızda hayat sigortanız sizin tedavileriniz için katkıda bulunur.
Umutsuzluğa kapıldığınızda ve hem kendiniz hem de aileniz için endişelendiğinizde sigortanızın olduğunu bilmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Nasıl Hayat Sigortası Yaptırabilirsiniz?


İş Bankası ve Anadolu Hayat Emeklilik iş birliği ile sunulan Sevdiklerim İçin Hayat Sigortası, yaşam kaybı ya da geçirebileceğiniz ağır hastalık ihtimalinize karşın aileniz ve sizin için gerekli finansman desteği sağlamak üzerine kurgulandı.
İçinde bulunduğumuz süreç gereği, sosyal izolasyonu sağlamak ve evinizde kalmaya devam edebilmeniz için 7/24 online desteğe devam ediyoruz. Hayat Sigortası​ ile alakalı aklınıza takılan tüm sorular için dilediğiniz zaman bizi arayabilir ya da İş Bankası internet bankacılığı üzerinden ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri edinebilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​"​