Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 27.04.2023
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

Karekod ödeme, son yıllarda gelişen teknoloji ile hayatımıza girmiş yeni nesil bir ödeme yöntemidir. Karekod teknolojisi ile her bir bağlantının kendine ait bir QR kodu oluşturulmaktadır. Yani karekod ödeme bir QR kodu okutarak veya karekod numarasını manuel olarak girerek yapılan bir ödeme yöntemidir. Her geçen gün yeni ödeme sistemleri ve şekilleri ile insanların finansal harcamalarını daha kolay ve güvenli yapabilmeleri sağlanmaktadır.

Karekod ile ödeme yapabilmek için alışveriş yaptığınız mağazada kasadaki görevliye “Karekod ile yapmak istiyorum.” demeniz yeterli. Karekod ile uyumlu bir POS cihazı ise alışverişinizi hızlıca tamamlayabilirsiniz. 

İş Bankasının Yeni Nesil Finans Uygulaması Olan “Nays” Karekod ile Ödeme İmkânı da Sunuyor


İş Bankasının yeni nesil finans uygulaması olan “Nays” ile de ödemelerinizi Karekod ile gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama üzerinden Nays’ın avantajlı dünyasını keşfedebilir, fırsatları yakalayabilir, karekod ödeme imkânı ile POS cihazlarındaki alışverişlerinizde Nays bakiyenizi kullanabilirsiniz. Birçok kampanya ve fırsat için siz de Nays uygulamasını hemen cep telefonunuza indirerek Nays’a kaydolabilirsiniz.

Karekod ile ödeme yapmak istediğinizi öncelikli olarak kasiyere söylemelisiniz. Bu esnada “Nays” uygulaması içerisindeki menüden “Karekod İşlemleri” seçeneğine tıklamalısınız ve ardından kameranız ile POS cihazındaki karekodu okutmalısınız. İşleminiz “Nays” tarafından onaylandıktan sonra ödeme işlemeniz POS cihazı üzerinde gerçekleşir.Nays karekod işlemleri menüsünden alışverişinizi ödeyebilir, yaptığınız alışverişi iptal ya da iade edebilirsiniz. Müşteri hizmetlerinden işlem iptali ve iadesi ise yapılamaz. 

Nays ile Karekod Ödeme Nasıl Yapılır? 

Nays Karekod Ödeme ile Hangi Ödemeler Yapılabilir?


Nays ile karekod ödeme yapmak artık daha kolay. Online alışverişlerinizin yanı sıra fiziksel ödemeler için karekod oluşturabilen tüm POS cihazlarında Nays bakiyenizi kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Giyimden hediyeye, akaryakıttan restoran alışverişlerinize kadar Nays Karekod Ödeme sistemi yanınızda! Günlük yaşamınızda Nays Kart’ın fırsatlarından faydalanmanız için karekod özellikli POS cihazlarından anında karekod ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz. 

Nays Karekod ile Ödeme Avantajları


Nays karekod ile ödeme sayesinde ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Nays Kart’ınız yanınızda değilse veya cüzdanınızı unutmuş olsanız bile telefonunuzdaki Nays uygulaması üzerinden Karekod ile Ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Nays Karekod ile Ödeme sistemi sizin ve sevdiklerinizin daima yanında! Nays​’ın sunduğu birçok kampanyadan haberdar olabilmek için cep telefonunuza uygulamayı indirebilir veya internet sitesi üzerinden fırsatları takip edebilirsiniz.



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."​