#Vergi Çeşitleri

Vergi Çeşitleri etiketli yazılarımızı görüntülüyorsunuz.

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Kadar?

MTV Ne demek? 2023 yılı MTV fiyatları ne kadardır? MTV nasıl hesaplanır? Hepsi ve daha fazlası için sayfamızı ziyaret edin!
05.06.2023
Devamını Oku >

KDV 2 Nedir, Beyannamesi Nasıl Hazırlanmalıdır?

Genellikle sadece KDV bilinse de “KDV 2” olarak anılan bir vergi işlemi daha vardır.Peki; KDV 2 nedir, ne için gereklidir ve beyannamesi nasıl hazırlanır?Tüm bu soruların cevaplarını detaylı bir şekilde yazımızda ele aldık.
28.06.2021
Devamını Oku >

Stopaj Nedir Nasıl Hesaplanır?

Stopaj vergisi mesleki hizmet alan ya da gelir sağlayan birçok kişiyi yakından ilgilendiren bir kavram. Stopaj vergisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız; stopaj oranları, hesaplama yöntemi ve ödeme koşullarına daha yakından göz atalım.
18.03.2021
Devamını Oku >

Amortisman Nedir ve Nasıl Hesaplanır?Hesaplarken hangi yöntemler kullanılabilir?

Amortisman nedir? Amortisman hesaplarken hangi yöntemler kullanılabilir?İş Bankası blog olarak bu yazımızda;amortisman ayırma koşulları, amortisman hesaplama yöntemleri ve amortisman sınırını inceleyeceğiz.
01.02.2021
Devamını Oku >

Vergi Muafiyeti Nedir? Vergi Muafiyeti Hakkında Merak Edilenler

Türkiye’de bazı durumlara özel olarak vergi istisnaları ve muafiyet şartları belirlenir. Bu muafiyetlerin çerçevesi ve kimlerin yararlanabileceği net bir şekilde belirtilir.Peki, vergi muafiyeti tam olarak nedir? Öncelikle bu sorunun cevabını verelim:
08.12.2020
Devamını Oku >