Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 09.04.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

Son dönemde dünyada ve ülkemizde internet kullanımı oldukça hızlı artıyor. İnternet çağı ve dijitalleşme ile birlikte ekran başında geçirilen süreler her geçen gün artıyordu ancak Coronavirüs sebebiyle birçok kişinin evde kalması internet kotalarında da sorunlar yaşanmasına yol açtı.

Bant genişliği kullanımına sınırlama getirmek amacıyla video, film, dizi izleme ve sosyal medya platformları görüntü kalitesini düşürme çözümüne gidiyor. Böylelikle salgın nedeniyle evde olan insanların ağlarda tıkanmaya sebep olmaması amaçlanıyor.

Çoğumuz belki de hayatımızda ilk defa evde bu kadar uzun süre geçiriyoruz. Evden çalışmayı deneyimlediğimiz, tüm hayatı eve sığdırmaya çalıştığımız ve hijyen kuralları konusunda çok daha hassas olduğumuz bu günlerde zamanı iyi planlamayı ve interneti doğru kullanmayı da öğrenmemiz gerekiyor.

Evde olduğunuz ilk günlerde boş zamanlarınızı nasıl değerlendireceğinizi bilememeniz ve internette fazla zaman geçirmeniz normal olabilir. Ancak ekran başında fazla ve boş zaman geçirmek hem sağlığınızı hem de psikolojinizi etkileyebilir. Bu konuda size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı tavsiyelerimiz var.

İnternet Kullanımı İçin Kendinize Kota Koyun


Son dönemde internette ne kadar zaman geçirdiğinizi bir düşünün. Belki günlük akış içerisinde ekran başında harcadığınız süreye çok dikkat etmiyorsunuz. Mesela bugün bilgisayar, telefon ya da tablet ile geçirdiğiniz zamanı bir hesaplayın. Ortaya sizi şaşırtacak hatta korkutacak bir tablo çıktıysa bu konuda bir şeyler yapmaya başlamanın zamanı gelmiştir.

Bu süreçte evden çalışıyorsanız, zaten gününüzün en verimli kısmını bilgisayar başında geçiriyorsunuz. Peki geriye kalan saatlerin de çoğu internette mi geçiyor? Cevabınız “Evet” ise, işe kendinize internet kullanımı için saat aralıkları belirleyerek başlayabilirsiniz. 

Online Eğitimlere Başlayın


Uzun süredir istediğiniz ve bir türlü fırsat bulup da başlayamadığınız online eğitimler için daha iyi bir fırsat olamazdı. Üstelik birçok online eğitim platformu bu süreçte, paralı eğitimlerini ücretsiz olarak sunuyor. 
İş hayatında size değer katacak ve belki de hayatınızda çözmekte zorlandığınız herhangi bir konuda size yol gösterici olacak birçok online eğitim sizi bekliyor.  Biraz araştırma yaparak, size en uygun eğitimlere hemen ulaşabilirsiniz ve bugünlerden istediğiniz bir konuda çok daha fikir sahibi olmuş, hatta uzmanlaşmış birisi olarak çıkabilirsiniz.

 interneti verimli kullanma

Yeni Bir Dil Öğrenmek İçin Uygun Zaman


Uzun zamandır planladığınız ama uygulama aşamasına geçmek için bir türlü vakit bulamadığınız o dili tam da şu an öğrenmeye başlayabilirsiniz. Günde sadece 1 saat bile ayırarak ciddi bir aşama kaydedebilirsiniz.

Evde olmak, mevcut yabancı dilinizi geliştirmek için de fırsat sunuyor. Anladığınız ama konuşamadığınız, konuştuğunuz ama yazamadığınız yabancı dilinizi de bu süreçte “Ama”lardan arındırabilirsiniz.

E- kitap Okuma Uygulaması Edinin


Okumayı çok istediğiniz ancak şu anki mevcut durumdan kaynaklı almaya fırsat bulamadığınız kitapları internetten de okuyabilirsiniz. Kitabı elinize alarak ve sayfalarını çevirerek okumaktan hoşlananlardansanız bu süreçte online kitaplara da bir fırsat vermiş olursunuz. Belki de online kitap okumak düşündüğünüzden çok daha eğlencelidir.

Spor Yapma Uygulamanız Var mı?


Vücut hareketliliğinin minimum seviyede olduğu bu günlerde sağlıklı ve zinde kalmak için, spor yapmayı ihmal etmemek çok önemli. Bu konuda da size yardımcı olabilecek bir sürü uygulama bulunuyor. Beğendiğiniz bir uygulamayı telefonunuza indirerek günlük rutininize spor yapmayı eklemenizi tavsiye ederiz. Bu süreçte en azından günlük hareketinizi karşılayacak kadar spor yapmanız hem beden hem de ruh sağlığınızı koruyabilmeniz açısından fayda sağlayacaktır.​

 interneti verimli kullanma

​"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."​​​​​​​​​