Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 24.02.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

​Akıllı telefonların bizlere sunduğu kolaylıklar saymakla bitmiyor. Hayatımızın farklı alanlarında yaşadığımız zorlukların neredeyse hepsi için pratik bir mobil uygulama var. Yemek yaparken menü oluşturmakta zorlanan kişilerden spor salonuna gitmeye zamanı olmayanlara, günlük tutmak isteyenlerden iş hayatı için pratik çözüm arayanlara kadar her talebi karşılayacak nitelikte mobil uygulamalar hayatımıza eşlik ediyor. 


Biz de günlük hayatta pratikliğe en çok ihtiyaç duyulan konularla ilgili faydalı uygulamaları sizin için listeledik! 

1.Verimli Zaman Yönetimi: Trello*


Yaşadığımız modern çağda, zamanı etkili bir biçimde kullanmak eskisinden çok daha önemli. Çünkü yetişmemiz gereken çok şey var ve zaman her zamankinden daha hızlı ilerliyor. Buradan yola çıkarak zamanınızı istediğiniz gibi yönetemediğinizi düşünüyorsanız anlaşılır ve kullanışlı bir arayüze sahip bir zaman yönetimi uygulaması olan Trello’ya şans verebilirsiniz. Böylelikle, yapmak istediklerinizi ya da yaptığınız işleri daha iyi bir şekilde organize edip oluşabilecek karışıklıkların önüne geçebilirsiniz. 

2.Evde Spor Yapmak İçin: MyFitnessPal*


Şehir yaşamında, çoğunlukla plazalarda ya da ofislerde masa başı çalışıyoruz. Bu çalışma şekli, farkında olmadan duruş bozukluklarından kilo alımına kadar pek çok istenmeyen durumu beraberinde getiriyor. Hayatınıza biraz daha hareket katmak istiyor ama spor salonunda da saatlerce zaman harcamak istemiyorsanız MyFitnessPal mobil uygulaması ile uygulama içinde kayıtlı olan egzersiz listelerinden faydalanabilir, kaç kalori harcadığınızı görebilirsiniz. Ek olarak sağlıklı beslenme konusunda da bu uygulamadan yardım alabilirsiniz. 

 Günlük spor uygulamaları

3.Yeni Nesil Günlük: Logg*


Anılarını kolay bir şekilde kaydetmek isteyenler için Logg, oldukça pratik. Gün içinde en çok nelere zaman harcadığınızı görmek aynı zamanda da hatıralarınızı saklamak istiyorsanız Logg’u denemenizi tavsiye ederiz. Üstelik hatıralarınızı sosyal medya platformlarında da paylaşabilirsiniz. 

4.Bankacılık İşlemleri İçin: İşCep ve Maximum Mobil 


Bankacılık işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız İşcep ya da Maximum Mobil’i keşfedebilirsiniz. İşCep üzerinden hesaplarınıza, dekont bilgilerinize kolayca ulaşabilir; fatura ödeme, kredi kartı ve para aktarma işlemleri için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Maximum Mobil​ ile kredi kartınızla ilgili birçok işlemi yaparken ek olarak İş Bankası kredi kartı, Bankamatik Kartı ve ön ödemeli MaxiPara Kart ile Maximum Gaming Kart’a sunulan pek çok  kampanyadan da haberdar olabilirsiniz. 

5.Kolay Yoldan Yemek Yapmak İçin: Epicurious*


Yemek uygulamaları son zamanlarda çok popüler. Özellikle farklı tariflere ve yapılış stillerine ulaşmak için birçok mobil uygulama seçeneği var. Ama Epicurious çok daha pratik bir noktaya değiniyor. 

Dolabınızda olan malzemelerle farklı ve lezzetli yemekler yapmak istiyor ama nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız Epicurious sayesinde elinizde olan malzemeleri uygulamada seçip muhteşem yemekler yapabilirsiniz. Bunun yanında birçok tarife ulaşabilir, farklı mutfakların yemeklerini de keşfedebilirsiniz. 

6.İş Hayatı İçin: Evernote*


Hayatı kolaylaştıran mobil uygulamalar arasında oldukça popüler olanlardan biri de Evernote. İşlerden başını kaldıracak vakti olmayanlar için hayat kurtarıcı olan uygulama, yazdığınız notları bulut depolamada saklayarak; akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardan erişme imkanı sunuyor. Üstelik dilerseniz notlarınızı takviminizle senkronize edip ses, görüntü veya video da ekleyebiliyorsunuz. 

7.Unutulan Şifreler İçin: LastPass* 


Günlük hayatta, iş yerinde kısacası hayatın her alanında işlemleri dijital ortamlar aracılığıyla yapmaya başladık. Bu doğrultuda güvenlik ihtiyacımızın da paralel olarak arttığını düşünürsek hafızamızda tutmamız gereken bir sürü şifre var. Sosyal medya hesaplarının, e-posta adreslerinin ve mobil uygulamaların şifreleri derken bu liste uzar gider. Last Pass uygulaması da “Hatırlamanız gereken tek şifre” sloganıyla yola çıkıp şifrelerinizi tek bir ortamda güvenli bir şekilde saklamanızı sağlıyor. 

8.Gündemi Takip Edin: Bundle*


Gündemi takip etmek için pratik ve hızlı bir uygulamaya ihtiyaç duyuyorsanız Türk bir girişimcinin geliştirdiği Bundle uygulamasını keşfedebilirsiniz. Uygulamanın içinde olan filtreler sayesinde görmek istediğiniz haber türünü seçme imkanına da sahipsiniz. 

faydalı mobil uygulamalar

9.Toplu Ulaşım İçin: Moovit*


Toplu taşıma hayatın bir parçası ve yaptığımız seyahatlerde de çoğu zaman kullanmak zorundayız. Seyahat ettiğiniz şehir ya da ülkelerde tam bir kurtarıcı olacak ​Moovit ile otobüs, tren ve metro gibi toplu taşıma ağlarının saatleri ve rotaları hakkında size bilgi verir. Toplam 20 ülke, 750 şehirde kullanabileceğiniz uygulama aynı zamanda şehrin trafik durumunu da size aktarır. 

10.Okumaya Vaktiniz Yoksa Dinleyin: Storytel*


“Kitap okumak istiyorum ama vakit bulamıyorum” cümlesini hepimiz zaman zaman kuruyoruz. Bu cümle kimi zaman bir bahane gibi dursa da aslında yoğun tempoda yaşayan insanlar için durum maalesef ki böyle. Storytel, bir sesli kitap uygulaması olup dünyanın her yerinde yanınızda olur. Binlerce kitaba ulaşabileceğiniz uygulama ile akıllı telefonunuza indirdiğiniz sesli kitapları internet bile gerekmeden istediğiniz her yerde dinleyebilir, okumaya vakit bulamadığınız kitapları bu yolla bitirebilirsiniz. 

Hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştıracağını düşündüğümüz birbirinden pratik mobil uygulamaları sıraladık. Hiç zaman kaybetmeden hepsini denemeye başlayın deriz! 

*Trello, MyFitnessPal, Logg, Epicurious, Evernote, Lastpass, Bundle, Moovit ve Storytel ürünlerinin Türkiye İş Bankası ile hiçbir ticari ilişkisi yoktur.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.

​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.