Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 05.02.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

İş hayatında başarıyı yakalamak için motivasyon olmazsa olmaz. Bu motivasyonu sağlama konusunda en büyük görevlerden biri de hiç kuşkusuz yöneticilere düşüyor. Geçmiş dönemlerde daha sık karşılaşılan mesafeli ve katı kurallara sahip yönetici profilinin aksine artık iletişim becerisi yüksek ve alanında yetkin olduğu kadar gelişime de açık yöneticilere daha çok ihtiyaç duyuluyor. 


Yönetici profilinde yaşanan değişimin bir yansıması olarak çalışan-yönetici ilişkisi de yeni bir boyut kazandı. Özellikle Y kuşağının çalışma hayatına girmesiyle beraber çalışan ve yönetici arasındaki iletişimin şekli bir hayli değişti. Artık çalışanların başarısı ve kendilerini geliştirmesi kadar yöneticilerin de trendlere ayak uydurmaları, yani çağı yakalamaları ve çalışanlarıyla kurdukları iletişimde ekstra özenli olmaları bekleniyor. 

Mesafeli ve asık suratlı yönetici profili demode olmuşken biz de sevilen, saygı duyulan aynı zamanda da önemli başarılar yakalayan iyi bir yönetici nasıl olunur sorusunun cevabını sizlerle paylaşmak istiyoruz!

 yöneticilikte başarılı olmak 

Her Şeyin Başı İletişim: Çalışanlarınızı Dinleyin


“Yönetici nasıl davranmalı?” sorusu özellikle genç yöneticilerin kafasını fazlasıyla karıştırıyor. Genç yöneticiler, çalışanlarıyla aralarındaki mesafeyi koruyamamaktan ötürü kaygı duyabiliyorlar. Ama unutmayın ki çalışanlar onları dinleyen ve sorunlarında yardımcı olan yöneticilere saygı duyarlar. Sizden bir fikir ya da akıl istediklerinde onlarla konuşurken göz teması kurun ve önemsediğinizi belli edin. 

Tüm Çalışanlarınıza Eşit Mesafede Olun


Siz de bir insansınız ve elbette daha az sevdiğiniz ya da hoşunuza gitmeyen çalışanlarınız olacaktır. Fakat adil bir yönetici olmak için tüm çalışanlarınıza aynı şekilde davranmaya, eşit yakınlıkta olmaya özen gösterin. Bir çalışanınızla sorun yaşadığınız takdirde, bu sorunu kişiselleştirmeden profesyonelce çözmeye gayret edin. Bunu yaptığınız takdirde diğer çalışanlarınızın da güvenini kazanabilirsiniz. 

 iş hayatında yöneticilik pozisyonunda başarılı olmak 

Yol Gösterici Davranın


Yeni bir işe veya projeye başlarken çalışanlarınıza beklentilerinizi, onlardan isteklerinizi tam olarak açıklayın. Kafalarında soru işareti kaldıysa giderin. Yaptıkları işin amacını, neye hizmet ettiğini bildikleri takdirde iş süreçleri çok daha eksiksiz olacaktır. Sordukları sorulara sinirlenmeden ve sakin kalarak net cevaplar verin. Başlangıçta ayrıntılı bir şekilde iş aktarımı yapmak, sonrası için sizin de işlerinizi kolaylaştıracaktır. 

Gerektiğinde Takdir Etmekten Çekinmeyin


Başarılı bir lider olmak demek, aslında çalışanlarını gerektiği zaman takdir etmekten çekinmemek demek. İyi bir iş başardıkları zamanlarda onları kutladığınızda, çalışanlarınız emeklerinin karşılıksız kalmadığını ve sizin onların çabalarını gördüğünüzü fark eder. Yani işlerine ve kuruma karşı daha bağlı olarak, motive bir şekilde çalışmaya devam ederler. 

Kişisel Gelişimlerine Destek Verin


Çalışanlarınızın çok yönlü olmalarına ve kendilerini geliştirmelerine kesinlikle olanak tanıyın. Ekipçe katılabileceğiniz eğitim ve workshop’ları araştırın. Siz de onlarla birlikte sürece dahil olun ve beraber bir şeyler yapmanın güzelliğini keşfedin. Hem böylelikle ekip ruhunun gelişimine ve takım çalışmasına da katkıda bulunabilirsiniz. 

Sonuç olarak, liderlik ve yöneticilik gerçekten üzerine düşünülmesi gereken kolay olmayan kavramlar. Sevilen ve başarılı bir yönetici olmanın adımlarını bu nedenle sizin için toparlamak istedik. 

Kariyeriniz için faydalı olması dileğiyle!

​"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."​​