Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 06.04.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
​Oyunlar, günümüzde oldukça popüler. Çoğu genç de oyun sektörünü yakından takip ediyor ve oyunlarda olabilecek en iyi hale gelmek istiyor.

Hayatta birçok şeyi başarmak için iyi bir planlama gerekir. Bu bilgisayar oyunları için de geçerli bir kuraldır. İş Bankası blog olarak bu yazımızda, oyunlarda yenilmez olmak isteyenler için ipuçlarını derledik.

1- Oyun Hakkında Detaylı Araştırma Yapın


Karşınıza sürekli tanıtımları çıkan ya da arkadaşlarınızın sık sık övgüyle bahsettiği oyunları oynamaya başlamadan önce oyun hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. 

Oynamayı düşündüğünüz oyun hakkında genel bilgileri edinin ve bu oyunu en iyi oynayan kişilerin performanslarını izleyin. Çeşitli yayın platformları üzerinden, canlı yayında oyun oynayan kişileri izleyerek, oynamayı planladığınız oyun hakkında daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz. Bu araştırmalar ve gözlemler, oyunu nasıl oynayacağınız ile alakalı plan geliştirme sürecinizde siz yol gösterici olacaktır. Ayrıca, oyunu oynayanları izlerken oyun panelini de yakından tanıma fırsatınız olur. Böylece oyunu oynamaya başladığınızda, paneli, yönlendirmeleri, grafikleri ve genel taktikleri bildiğiniz için daha hızlı aşama kaydedebilirsiniz.

2- Planlama Zamanı


Oyuna başlamadan önce, ilk aşamada size kolaylık sağlayacağını ve rakibinizi rahatlıkla yenmenize yardımcı olacağını düşündüğünüz bir planlama yapmanızı tavsiye ederiz. Oyun esnasında birçok şey rakibinizin ve sizin ataklarınıza göre değişse de genel bir stratejinizin olması kazanma şansınızın artmasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca, zor durumlarda uygulayabileceğiniz bir planın olması oyuna daha iyi konsantre olmanızı ve oyun sizin lehinize ilerlemediği zamanlarda panik olmadan oyunun seyrini değiştirebilmenize yardımcı olur.

3- Oyuna Konsantre Olmadan Başlamayın


Oyun oynamayı ciddiye alıyorsanız ve bu konuda ilerlemek istiyorsanız, oyun hakkında bilgi edindikten ve gerekli planlamalarınızı yaptıktan sonra konsantre bir şekilde oyun oynamaya başlayabilirsiniz. 

Oyuna odaklı olmak, özellikle ilk aşamada çok daha hızlı öğrenmenizi ve oyunla ilgili detayları çabuk kavramanızı sağlayacaktır. Böylece rakiplerinize karşı avantajlı hale gelebilir ve rahatça seviye atlayabilirsiniz.

4- Klavye / Konsol Tuşlarına Hakim Olmak, Kolaylık Sağlar


Oyun esnasında tamamen ekranı takip etmek ve rakibin en ufak hareketini dahi kaçırmamak için klavyeye / konsola bakmamalısınız. Bunun için de yapmanız gereken şey klavye / konsol tuşlarına hakim olmaktır. Bu alışkanlık, oyunu oynadıkça daha da gelişecektir ve rakibinize karşı avantaj kazanmanızı ya da onunla eşitlenmenizi sağlayacaktır.​

oyun-planlama


5- Sabırlı ve Sakin Olmaya Özen Gösterin


Oyun esnasında rakibinizin sizin ilginizi dağıtmak ya da modunuzu düşürüp yanlış hamleler yapmanızı sağlamak için birçok yönteme başvurabilir ya da oyunu kaybedeceğinizi düşündüğünüz anlar yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda yenilgiyi kabullenmek yerine daha önce yaptığınız planları ve stratejilerinizi düşünün. Rakibinizi anlık geri püskürtme taktiklerinizi uygulayın ve tüm bunları yaparken sakin kalmaya çalışın. Ayrıca eğer bir takım oyunu oynuyorsanız işler yolunda gitmediği zamanlarda takım arkadaşlarınızın moralini yüksek tutmayı da unutmayın.

6- Rakibinizi Küçümsemeyin


Oyunlarda sık sık yapılan hatalardan biri de rakibi küçümsemektir. Özellikle, oyun başladığında rakibiniz birkaç hata yaptığında bu size rakibinizi kolayca yenebileceğinizi düşündürüyor ve o anda oyuna iyi konsantre olmayı bırakıyorsanız, büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz. Çünkü rakibiniz bunu taktik olarak yapıyor olabilir ya da oyunun başında aksilik yaşamış ve sonrasında tamamen oyuna odaklanmış da olabilir. 

Aynı şekilde bazen de rakibin rütbesinin düşük olması, size onun oyunda yeni olduğu ve onu kolaylıkla yenebileceğinizi düşündürebilir. Ancak, rakibinizin yetenekleri hakkında sadece rütbesine bakarak karar veremezsiniz. Belki de oyunu daha önce oynamış ve şu an yeni hesap açmış bir oyuncudur. 

Bu tarz ihtimalleri göz önünde bulundurarak her oyunda elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz. 

7- Takım Oyunlarında, Takım Bilinciyle Hareket Edin


Takım oyunu oynuyorsanız, oyun liderinin yönlendirmelerini dikkate almalı ve takım arkadaşlarınızı kollamalısınız. Takım liderinin dediklerini dikkatlice dinlemek ve uygulamak oyunu kazanmak için katkı sunmanızı sağlayabilir. Ancak takım liderinin geliştirdiği stratejiler sürekli sorun yaratıyor ve oyunu kaybetmenize neden oluyorsa bu noktada farklı stratejiler geliştirilmesine yardımcı olabilir ya da takımın stratejileri size uymuyorsa farklı takımlara girebilirsiniz.

8- Oyunda Güçlerinizi Doğru Yerde ve Gerektiğinde Kullanın


Çoğu oyunda güçlerin bir sınırı vardır. Güçlerinizi nasıl kazandığınızı düşünün ve onları harcarken de dikkatli olun. Güç kullanmadan geçebileceğiniz bir bölümde, oyunun size verdiği güç haklarınızdan kullanmak sonraki bölümlerde zor durumda kalmanıza sebep olabilir.

9- Her Zaman Adil Oyun Oynayın


Oyun esnasında hileli yöntemlere başvurmak, size kendinizi kötü hissettirecek ve oyunu kazansanız da hak etmediğinizi bilmenize neden olacaktır. Hileli yöntemlerle oyun kazanmak ile kendi stratejilerinizi uygulayarak kazandığınız oyun arasında büyük bir fark vardır. Gerçek şampiyonlar her zaman adil oyun oynar.

Oyun Dünyasının Şampiyonlarına Maximum Gaming Kart Yakışır!


Klan'lar, maçlar, en yüksek fraglar tabi ki sizsiz olmaz. Oyun yeteneğinize çok yakışan, Maximum Gaming Kart ile yapacağınız e-ticaret alışverişlerinden %5 Gaming Puan kazanırsınız. Kazandığınız GamingPuanları Maximum Mobil’deki Dijital Kod Market’te oyun kodu alımında ve Yemeksepeti siparişlerinde kullanabilirsiniz.

Maximum Gaming Kart hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.