Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 05.01.2021
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

Neden Kredi Kartı Destek Sigortası Yaptırmalıyım?​


​Günümüzde kredi kartları çok sık tercih edilen ve birçok noktada hayatımızı maddi olarak daha kolay yönetmemizi sağlayan araçlardandır. Taksit yapma, ödeme kolaylıkları, puan biriktirme imkanı sunmaları vb. birçok avantajları olan kredi kartları doğru şekilde kullanıldığında bütçe yönetimine katkı sağlıyor. Kredi kartınızı verimli kullanma yöntemlerini inceleyerek, aile ekonominizi daha iyi yönetebilirsiniz.

Kazancınızın sabit olduğu ya da belirli bir gelirin altına düşmediğiniz durumlarda kredi kartı ödemelerinizi zorlanmadan gerçekleştirebilirken; işsiz kalmanız gibi istenmeyen durumlarla karşılaştığınızda kredi kartı ödemelerinizi aksatabilirsiniz. Bu da faiz yükü, kredi notunuzun düşmesi ve finansal istikrarınızın bozulması anlamına geliyor. Peki kredi kartınızı ödemekte zorlandığınız dönemlerde bu tarz sorunlarla karşılaşmamanızın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? İş Bankası blog olarak bu yazımızda Kredi Kartı Destek Sigortası’nı inceleyeceğiz.

isbankasi-kredi-karti

Kredi Kartı Destek Sigortası Nedir?


Sigorta, e​​n genel tanımıyla başımıza gelebilecek kötü durumlara karşı önlem alma imkanı sunar. Aktif olarak kredi kartı kullanıyorsanız, ödemelerinizi gelecekte de düzenli olarak yapmak ve finansal istikrarınızı korumak istiyorsanız Kredi Kartı Destek Sigortası seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Kredi Kartı Destek Sigortası kapsamında; kendi isteğinizin dışında işinize son verildiğinde, herhangi bir riske girmeden gelecek aylara ilişkin hesap özetleriniz karşılanır.

Kredi Kartı Destek Sigortası’nın Faydaları


​​Hayatta başımıza beklenmedik şeyler gelebilir. İstem dışı işsiz kalmak da bunlardan biridir. Böyle bir durumda tüm mali planlarınız alt üst olur ve ekonominizi tekrar yoluna sokmak için halletmeniz gereken birçok sorun oluşur. Kredi Kartı Destek Sigortanızın olması durumunda, kredi kartı ödemeleriniz ile alakalı endişelenmenize gerek kalmaz. Sigorta kapsamında mevcut hesap özetiniz ve devam eden taksitleriniz İş Bankası Kredi Kartı Destek Sigortası ile ödenir.​
Kredi kartınızın ödenmesi; sizi mali anlamda rahatlatacağı gibi kredi notunuzun düşmemesini sağlar. Bu da ileride krediye ihtiyaç duyduğunuzda sicilinizin temiz olması ve kredi puanınızın yüksek olması anlamına gelir.
Kredi Kartı Destek Sigortası, sadece işsiz kalmanız durumunda değil; hastalık, geçici ya da sürekli olarak sakatlık, hayatınızı kaybetme ya da hastaneye yatırılma gibi zor dönemlerde de devreye girer.

Kredi Kartı Destek Sigortası’nın Şartları


Kredi kartı sigortasını alabilmek için adınıza tanımlı kredi kartınızın olması yeterlidir. Emekli, çalışan, öğrenci ya da serbest meslek sahibi olabilirsiniz. Burada esas olan işsizlik sigortasıdır.

Bu sigortadan faydalanabilmek ve gerekli şartları öğrenmek için buraya​ tıkla​yabilirsiniz.


​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,​ yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.
​​