Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 12.01.2022
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 Dakika

​Ailenizle birlikte geçirdiğiniz hafta sonlarında, tatillerde, baş başa geçirilen akşamlarda televizyondan ve telefondan uzaklaşıp biraz eğlenmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Böyle zamanlarda evde oynanabilecek oyunlar hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenmesini  sağlayarak, aile içi iletişimi güçlendirir. İşte, ailenizle birlikte oynayabileceğiniz eğlenceli oyun önerileri…


Sessiz Sinema


Evde ailecek oynanacak oyunlar  listesinde akla gelebilecek ilk oyun, sessiz sinemadır. Hemen herkes tarafından bilinen sessiz sinema, eşit sayıda oyuncuya sahip iki takım halinde oynanır. Sessiz sinemada oyuncular, kendi takım arkadaşlarına diğer takımın seçtiği bir filmi, diziyi, kitabı ya da herhangi başka bir şeyi hiç ses çıkarmadan, tamamen beden dili kullanarak anlatır. En çok doğru tahmini yapan takım, oyunu kazanır. 

Çizerek Anlat


Oynanış şekli ve kuralları Sessiz Sinema ile neredeyse aynı olan bu oyunda oyuncular, kendilerine söylenen filmi, diziyi ya da kitabı takım arkadaşlarına hiç konuşmadan anlatmalıdır. Sessiz Sinema’dan farklı olarak oyuncular, kendilerine verilen isimleri beden diliyle değil de büyük bir kâğıda ya da varsa bir tahtaya çizerek anlatmaya çalışır. En yüksek puanı alan takım, bu eğlenceli oyunun kazananı olur. 

İsim Şehir Hayvan


Evde oynanabilecek oyunlar, kalabalık aileler için çok fazla seçenek sunmayabilir. Fakat sadece kalem ve kâğıt yardımıyla oynanabilen İsim Şehir Hayvan oyunu, kalabalık aileler için de idealdir. İsim Şehir Hayvan, okuma yazma bilen çocuklarla oynanabilecek en keyifli oyunlardan biridir. Oyunun her turunda bir harf seçilir ve oyuncuların isim, şehir, hayvan, bitki, eşya gibi kategorilerin altına bu harf ile başlayan örnekler yazması gerekir. Aynı kategori altında birden fazla oyuncu tarafından verilen cevaplar 5 puan, özgün cevaplar ise 10 puan alır. Oyunun sonunda en çok puanı toplayan kişi birinci olur. ​

evde oynanacak oyunlar 

Kulaktan Kulağa


Bol kahkahalı bir oyuna hazır olun. Özellikle kalabalık ailelerin eğlenmesi açısından ideal olan kulaktan kulağa oyununda, oyuncular bir sıra halinde yan yana dizilir. Sıranın başındaki oyuncu, yanındakinin kulağına bir cümleyi bir kere fısıldar. Sonra sıradakiler bu cümleyi yanındaki kişiye aktarır. En sondaki oyuncunun, duyduğu cümleyi sesli bir şekilde söylemesi ile tur sonlanır. Oyunun amacı, cümleyi doğru şekilde baştan sona aktarmak olsa da esas eğlence, sondaki oyuncunun ilgisiz bir cümleyi yüksek sesle söylemesi ile gerçekleşir. 

Dokun-Tahmin Et


Evde oynayabileceğiniz diğer bir klasik oyun da dokun-tahmin et oyunudur. Görme yetisini ortadan kaldırdığınızda, sadece dokunarak elinizdeki şeyin ne olduğunu bilebilir misiniz? İşte bu oyun, size bu deneyimi yaşatmak için idealdir. Oyunda gözleri bağlı ve hiçbir şeyi göremeyen oyuncuya herhangi bir obje verilir ve sadece dokunarak ne olduğunu tahmin etmesi istenir. En çok doğru tahmini yapan oyuncu, oyunun kazananı olur.
 

Ben Kimim?


Evde ailecek oynanabilecek oyunlar arasında kahkaha garantili seçeneklerden biri olan Ben Kimim? için tek ihtiyacınız, yapışkanlı not kağıtları ile bir adet kalemdir. Oyun başlarken kâğıtların üzerine her bir oyuncu için bir ünlü isim yazılır. Oyuncular yapışkanlı not kâğıtlarına yazılan isimleri görmez ve seçtikleri kâğıtları alınlarına yapıştırır. Ardından sırası gelen oyuncu, diğer oyunculara sadece “evet”, “hayır” cevabı verilen sorular sorarak, alnındaki kâğıtta ismi yazan ünlünün kim olduğunu tahmin etmeye çalışır.

Ailecek oynanabilen oyunlar, tüm aile üyelerine eğlenceli anlar yaşatır. Fakat evde çocuğunuzla yapabileceğiniz aktiviteler bunlarla sınırlı değildir. Dilerseniz ailenizle kutu oyunları​ oynayarak, eğlenceyi ve rekabeti farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​