Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 15.06.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

​Uzun yıllar birikim yaparak alınan ya da ödemeleri hala devam eden aracınızın başına gelebilecek beklenmedik tehlikelere karşı önlem aldınız mı? Sık sık trafiğe çıktığınız aracınızı siz ne kadar iyi korusanız da bazen farklı araç sürücülerinin ihmalleri sebebiyle aracınız zarar görebilir. Hatta evinizin önünde park halinde duran aracınız dahi farklı sürücülerin dikkatsizliğinin kurbanı olabilir.

Ayrıca tehlikeli durumlar sürücü hataları ile de sınırlı değildir. Deprem, sel, yangın ya da terör saldırıları gibi olaylar da aracınıza zarar gelmesine sebep olabilir. Tüm bu risklere karşı aracınızı korumak ve aracınızın başına gelebilecek tüm tehlikelere karşı önlem almak oldukça gereklidir. 

Genişletilmiş Kasko ile Aracınız Koruma Altında


Aracınızın başına gelebilecek felaketlere karşı 7/24 başında beklemeniz mümkün olmadığına göre yapılabilecek en doğru şey aracınızı sigortalatmaktır. Sigortalatma işlemi sayesinde hem aracınızı hem de bütçenizi güvence altına alarak olası felaket durumlarına karşı tedbirli davranabilirsiniz.
Bu noktada aracınızın ihtiyaç duyabileceği tüm sigortaların bir arada bulunduğu Birleşik Kasko Sigortası​ hizmetinden faydalanabilirsiniz. Birleşik Kasko; deprem, sel, grev, lokavt, halk hareketleri ve terör hasarlarına karşı aracınıza koruma sağlayan oldukça geniş bir sigorta çeşididir. Birleşik Kasko ile aracınız her durumda güvende kalabilir.

 araç kasko sigortası

Birleşik Kasko Sigortası’nın Avantajları Nelerdir?


Son model araçlarınız, Birleşik Sigorta kapsamında tamamen güvence altındadır. Son model aracınızın başına sigorta kapsamında belirtilen durumlardan biri geldiğinde ya da aracınız çalındığında kaskonun ilk bir yıllık süreci devam ediyorsa; aracınızın aynısı alınarak size teslim edilir.
 Deprem, sel, grev, lokavt, halk hareketleri ve terör hasarlarına karşı aracınız korunur ve bu durumlarda aracınızın başına gelen tüm hasarlar sigorta tarafından karşılanır.
Anadolu Mini Onarım Hizmeti sağlar. Anadolu Mini Onarım Hizmeti, poliçenizin geçerli olduğu süre boyunca; aracınızda meydana gelebilecek küçük ölçekli hasarlar için ücretsiz hizmet sunar. Ayrıca poliçenizde yer alan Anadolu Mini Onarım Hizmeti kapsamındaki tüm hasarlar aracınızın orijinalliği korunarak tamir edilir.
Genişletilmiş Kasko, aradığınız her anda ulaşabilmeniz için 7/24 hizmet sağlar.

Kasko Sigortası ve Trafik Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?


Kasko ve trafik sigortası sık sık birbiri ile karıştırılır ancak tamamen farklı sigorta çeşitleridir. 

Trafik sigortası, Karayolları Trafik Kanunu gereğince yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Kasko sigortası ile isteğe bağlı olarak yapılır.
Trafik sigortası, karşı tarafı mağdur etmemek açısından avantaj sunar. Zorunlu Trafik Sigortası herhangi bir kaza halinde, karşı tarafta oluşabilecek zararları karşılarken kasko kendi aracınızla ilgili hasarları karşılar. 
Trafik Sigortası’nın sınırları devlet tarafından belirlenir ve sabittir. Bu, oluşabilecek kaza durumunda karşı tarafın zararlarının belirli bir limit dahilinde karşılanacağı anlamına gelir. Bu limitleri aşan bedeller kasko poliçesi ile ödenebilmektedir. Kasko sigortasında ise ihtiyaçlarınız dahilinde limitleri siz belirleyebilirsiniz. Örneğin; kaza sonucu karşı tarafın aracında 30.000 TL’lik bir zarar oluştu ve Trafik Sigortası bu zararın 20.000 TL’sini karşılıyor. Arada kalan 10.000 TL’yi kişinin kasko poliçesi şartları uygunsa, kasko öder. Ancak kaskosu yoksa kişi bu masrafı kendi imkanlarıyla karşılamak zorundadır.

Araç Sigortası ile İlgili Önemli Terimler


Yeni araç sürücülerindenseniz ya da aracınıza ilk defa kasko yaptıracaksanız bazı sigorta terimlerinin tam olarak ne anlama geldiğini bilmenizde fayda var.

Sigortalı: Risklere karşı güvence altına alınan kişidir. 

Sigortacı: Sigortalıyı, belirlenen şartları yerine getirmesi halinde risklere karşı korumayı garanti eden kurumdur.

Sigorta Poliçesi Nedir?: Sigorta kapsamında sigortalı ile sigortacı arasındaki karşılıklı yapılacakları açıklayan belgedir. Bu belgede sigorta koşullarının tümü yer almaktadır. Aracınızın başına gelebilecek hangi felaket durumlarında, nasıl imkanlardan faydalanabileceğinizi sigorta poliçesi üzerinden detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

Kasko Değer Listesi Nedir? : Kasko Araç Değer Listesi, her ay Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketler Birliği tarafından yayınlanmaktadır. Kasko değer listesi sayesinde aracınızın modeline ve yılına göre kasko bedeli hesaplanabiliyor. Sigorta şirketleri kasko poliçelerinde yer alan araç kasko bedeline bu listeye göre düzenliyor. Listenin güncel hali için buraya tıklayabilirsiniz.

Prim: Verilen teminat karşılığı, sigortacıdan alınan ücrettir. 

Teminat: Sigortacının poliçesinde belirtilen risklerin meydana gelmesi durumunda, sigortacının sigortalıya ödediği para tutarıdır. Bu tutar sigorta poliçesinde daha önce belirtilmiştir.

Riziko Nedir? : Terim olarak, şahsın menfaatini tehdit eden bir tehlike demektir. Sigortacılıkta; sigortalıya zarar veren ve maddi ölçülebilirliği olan olası riskler olarak tanımlanabilir.

Zeyilname Nedir? : Sigorta poliçelerinin bazı durumlarda düzenlenmesi gerekebilir. Sigorta poliçenizde hatalı bir bilginin yer alması ya da poliçedeki bilgilerin güncellenmesi ​gerektiğinde poliçede düzenleme yapılır. Bu düzenleme sonrası oluşan belgenin adı zeyilnamedir.

İş Bankası ve Anadolu Sigorta güvencesiyle; aracınızı olası tehlikelerden korumak için birçok avantaj sunan Birleşik Kasko Sigortası​ hakkında detaylı bilgi almak için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​"​