Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 16.12.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
Kredi kartı, günümüzde en sık kullanılan ödeme yöntemlerinden biridir. Gerek normal alışverişlerde gerek online alışverişlerde; pratik olması, nakit para taşımayı gerektirmemesi ve belirli ödeme periyotları sunması gibi avantajları sayesinde kredi kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor. Özellikle gelişen teknoloji ile e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin artması ve internet kullanıcı hedef kitlesinin genişlemesi önümüzdeki süreçte de kredi kartı kullanımının daha da artacağı konusunda bir öngörü oluşturuyor.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde büyük payı olan 18 – 25 yaş arası kitle genel olarak öğrencilerden oluşuyor ve bu kitlenin henüz düzenli bir geliri bulunmuyor. Okul alışverişi, yaşamsal faaliyetleri devam ettirmek için gereken alışveriş ve teknoloji, giyim, sosyalleşme gibi ihtiyaçlarını gidermek için çoğu öğrenci kredi kartına ihtiyaç duyuyor. İş Bankası blog olarak bu yazımızda, öğrenciyken kredi kartı kullanımının avantajlarını inceledik ve kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri derledik.

Öğrenci Kredi Kartının Avantajları Nelerdir?


Öğrencilik döneminde çoğu genç, okul masraflarını ve temel ihtiyaçlarını giderecek ölçüde para ile hayatını idame ettirmek durumunda kalıyor. Birçok öğrenci de ailesinden uzakta farklı şehirlerde öğrenim görüyor. Bu; ev kirası, ev alışverişi, fatura gibi ödemeleri beraberinde getiriyor. Kredi kartları para akışının gerekli olduğu durumlarda öğrencilerin ödemelerini kolayca yapmaları noktasında büyük avantaj sağlıyor.
Öğrencilik döneminde yüksek tutardaki paraları ödemek zor olabiliyor. Öğrenci kredi kartları bu konuda da oldukça işlevsel ve ödemesi kolay çözümler sunuyor. Öğrenci kartları, çoğunlukla daha düşük limitli olduğundan ödeme tutarları da daha rahat karşılanabilecek miktarlarda oluyor. Böylece öğrenciler kart borçlarını öderken güçlük çekmiyor.
Bankalar, öğrencilere yönelik olarak hazırlanan kredi kartlarına özel dönem dönem kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyalar tamamen öğrenci ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığından, kampanyaları takip eden gençler avantaj fırsatlarından faydalanabiliyor.
Taksitli ödeme, özellikle öğrenciler için çok avantajlı bir seçenektir. Öğrenciler ihtiyaçları olan ürünleri kredi kartlarından taksitli olarak satın alabiliyor ve bütçe planlarını bozmadan her ay düzenli taksitler halinde ödeyebiliyor.
Bazı durumlarda atalarımızın tabiriyle evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor ve ay sonuna kadar idare edeceği düşünülen para ekstra ödemeler ya da ihtiyaçlar sebebiyle daha erken bir sürede bitebiliyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında kredi kartı ile alışveriş yaparak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 

öğrenciyken kart kullanımı

Kredi Kartı Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Öğrenci kredi kartlarının limitleri her ne kadar düşük olsa da kredi kartınızı kullanırken o parayı ödemeyecekmişsiniz gibi bir düşünceye kapılmamalı ve bütçe planlamalarınızı yaparken kredi kartı borcu ödemelerinizi de her zaman göz önünde bulundurmalısınız.
Kredi kartına taksit seçeneği harika bir avantaj olsa da her ay belirli miktarda bir ödemeniz olduğu anlamına gelir. Yani kredi kartı ile alışveriş yaparken halihazırda ödediğiniz taksitiniz varsa bunu hesaba katmalı ve ikinci bir taksitli alışveriş yapmadan önce her ay ödemeniz gereken sabit kredi kartı borcunuzu hesaplamalısınız.
Kredi kartı borcunun ödemesini yaparken sadece asgari tutarı ödemek, sonraki aylarda kredi kartı borcunuzun birikip daha yüksek bir tutara ulaşması demektir. Bu sebeple kart borcunuzu öderken üst üste asgari tutar ödemekten kaçınmalısınız. Aksi halde kalan borçlar birikip ileride ödemeyi daha çok zorlaştırabilir. 
Kredi kartı hesap kesim tarihini elinize düzenli olarak para geçen döneme yakın olarak seçmek, kredi kartı ödemeniz için yeterli paranın elinizde olacağı anlamına gelir. 
Kredi kartı borcu ödemenizi, son ödeme tarihini geçirmeyecek şekilde ödemek hem kredi notunuzun düşmemesini hem de öğrencilik döneminde düzenli ödeme alışkanlıkları geliştirmenizi sağlar. Böylece iş hayatına başladığınızda ve gelirinizin yükseldiği zamanlarda, bütçenizi çok daha rahat yönetebilirsiniz.
Eğer kredi kartı borcunuzu takip etmekte zorlanıyorsanız otomatik ödeme talimatı verip son ödeme tarihinde borcunuzun tamamının ya da asgari ödeme tutarının hesabınızdan çekilmesini sağlayabilirsiniz.


18 – 25 yaş aralığındaysanız, Maximum Genç’in sadece öğrencilere değil, bu yaş aralığındaki çalışanlara da özel sunduğu tüm fırsat ve ayrıcalıklardan faydalanmak için yeriniz hazır demektir! 
Maximum Genç kredi kartının özelliklerini incelemek ve kart başvurusu yapmak için hemen tıklayabilirsiniz.​​ 


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir​