Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 07.04.2023
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

Teknolojinin durmaksızın ilerleme kaydetmesi ile birlikte yeni uygulamalar oluşturulmakta ve bu uygulamalar geliştirilerek insanlığa hizmet etmesi sağlanmaktadır. Sanal dünyanın daha faydalı hale gelmesi için birbirinden farklı programların bulunması ve kullanıma sunulması pek çok alanda işlerin kısa süre içinde tamamlanmasına öncülük eder. Dijital bankacılık​ gibi birçok alanda fayda sağlayan ve hız çağına ayak uydurmak için bu programlardan destek almak hem pratik hem de akıllıca bir yöntem olacaktır. Midjourney, bu programlar arasında sıra dışı nitelikleri ile adından söz ettirmeyi başaran bir uygulamadır.

Midjourney nedir ve faydaları nelerdir gibi soruların cevabı pek çok birey tarafından merak edilir. Beta aşamasında bulunan bu program metin açıklamalarından yola çıkarak görüntü oluşturan bir yapay zekâ sistemi olarak tanımlanır. Oluşturulmak istenen resim ile alakalı kelimeler kullanılarak hedeflenen görüntüyü elde etmek bu programla mümkün hale gelir. Discord uygulaması aracılığıyla çalışan bu sistem detaylı bilgisayar bilgisi gerektirmediği için hemen her bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılabilir. Söz konusu program kelimeleri resme aktaran bir AI botu olarak da ifade edilir.

Midjourney Nasıl Kullanılır?


Yolculuk ortası olarak Türkçe’ye çevrilen Midjourney’i kullanmak için öncelikle bir Discord hesabına sahip olmanız gerekir. Söz konusu programa erişim sağlamak için web sitesinde yer alan “join the beta” butonuna tıklayarak sizi kendi sunucularına davet etmesini isteyebilirsiniz. Bu eylem neticesinde yapay zekanın çalışmakta olduğu sunucuya ulaşım sağlayabilirsiniz. Midjourney Discord sunucusunda “#newbie” adı altında iki farklı metin kanalı bulunur. Bu kanallar abonelik gerçekleştirmemiş olan kişilerin belirli sayıda kullanım hakkı ile resim oluşturmaları için açılmıştır. 

Midjourney nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız söz konusu yapay zekâya resim çizdirmek için yukarıda bahsi geçen kanallardan birini seçmeniz ve gereken komutu girmeniz gerekir. İngilizce olarak yazılan komutları tırnak işareti kullanmadan girmelisiniz. Yazılan sözcükleri algılayan Discord botu bir dakika içinde düşük çözünürlüğe sahip 4 görsel oluşturur.Oluşturulan görselin alt kısmında ise çözünürlüğü yükseltmek üzere yer alan butonları görebilirsiniz. Seçilen görselin kalitesini artırmak üzere bu butonlardan istediğinize tıklayabilirsiniz. Ayrıca çözünürlüğü birden fazla kez artırma şansınız da vardır.

Çıktıları Nasıl Daha İyi Hale Getirebiliriz?


Midjourney uygulamasını kullanırken hayalinizdeki resme daha yakın bir sonuç elde etmek için bazı noktalarda dikkatli olmanız gerekir. Yolculuk ortası anlaşmazlığı ile karşı karşıya gelmemek için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri kelime listesini artırmaktır. Söz konusu program, verilen komutu çok geniş bir aralıkta algılar. Bu da hayalinizdeki resimden uzak bir sonuç almanıza sebep olabilir. Kelime listesinin geniş olması daha iyi sonuç elde edilmesinde önemli bir yer tutar.

İstediğiniz resmin belirli bir ayrıntı içermesi için gerçek bir sanatçıyı referans göstererek çıktının büyük olasılıkta gelişmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü yapay zekâ söz konusu sanatçı ile eserini taklit etmek isteyecektir. Orta yolculuk sanatı oluşturulurken güzellik kavramının yapay zekâda farklı bir karşılık bulduğunu unutmamalısınız. Bu bakımdan göreceli kavramlar yerine nesnel yargı belirten sözcükleri seçmeye özen göstermelisiniz. Çok ayrıntı vermek algoritmayı zorlayabilir. Bu bakımdan gereksiz detaya girmemeniz de daha iyi çıktı almanızı sağlayan bir etkendir. 


Midjourney Nedir? 
 

Midjourney Sanatçıları Kötü Etkiler mi?


Midjourney programı ile yepyeni ve başarılı resimler elde etmek mümkün hale gelir. Ancak bu üretici sistemin resim yaparak para kazanan sanatçıların işlerini etkileyip etkilemediği merak edilen bir sorudur. Dünya üzerinde azımsanamayacak kadar ressam 
mevcuttur. Bu sanatkârlar yetenekleri ve hayal güçleri ile kazanç elde ederler. Dolayısıyla işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını düşünebilirler. Bu sorunun cevabı, resim sanatı ile geçimini sağlayanlara rahat bir nefes aldırabilir. Çünkü söz konusu uygulama önceden çizilen resimleri baz alarak ortaya bir resim çıkarır. Yani çizilmiş olan resimlerin birleştirilme işlemini gerçekleştirir.  Bu da sistemin sıfırdan resim çizme becerisine sahip olmadığını gösterir. Yolculuk ortası beta programı ile bir ressam gibi resim çizilmesini sağlamak henüz mümkün değildir. 

Midjourney’den En İyi Şekilde Nasıl Yararlanılır?


Yolculuk ortası uygulaması ile kaliteli bir netice elde etmek oldukça kolaydır. Hayalinizde canlanan resmi oluşturmak için aklınıza gelen bütün sözcükleri kullanmanız, istediğiniz sonuca ulaşmanız için önemli bir ayrıntıdır. Bununla birlikte yönlendirme yapabilmek için U ve V etiketli düğmeleri kullanabilirsiniz. U etiketine sahip olan düğmeler resmin çözünürlüğünü artırmayı sağlar. V etiketli düğmeler ise seçtiğiniz resmin varyasyonlarını oluşturmayı sağlar. Aynı istemi yineleyen ve tamamıyla yeni netice almaya olanak tanıyan bir yineleme düğmesi de mevcuttur. Bu düğme ile işlemi istediğiniz kadar yineleyebilirsiniz.

Midjourney programına verdiğiniz bilgileri virgülle ayırırsanız, ayrıntılı bir stil elde edebilirsiniz. Boy, en, model, renk, büyüklük gibi bilgileri vermeniz gerçeğe en yakın sonuca ulaşmanıza öncülük edecektir. Resim oluşturmak için az kelime girmeniz, istediğiniz resme ulaşmanızı zorlaştıracaktır. Bu yüzden yeterli miktarda kelime girmeniz çok önemlidir. Aşırı ayrıntı verdiğiniz zaman da arzu ettiğiniz görüntüye ulaşmanız güç olacaktır. Bu yüzden orta yolu bularak kelime girişi yapmalısınız. 

Yolculuk ortası nedir, nasıl kullanılır, en iyi şekilde faydalanma yöntemleri nelerdir gibi soruların cevapları neticesinde siz de yapay zekâ programına çizim yaptırabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak oluşturulmasını isteyeceğiniz görüntünün başarılı bir şekilde size sunulması için sözü edilen noktalara dikkat etmelisiniz. Midjourney’e olmadan 25 kere resim çizdirebilmeniz mümkündür.


“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."