Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 16.10.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
Kredi kartınızın limit ve harcama bilgilerini öğrenmek, bir dönem içinde yaptığınız işlemleri incelemek ve kredi kartı borcunuzu ödemek için ihtiyaç duyduğunuz bilgilerin tümü, kredi kartı hesap özetinizde yer alır. Bu nedenle kredi kartı hesap özetlerinizi inceleyerek ve takip ederek finansal durumunuzu belirleyebilir, ödeme planlarınızı oluşturabilir ve harcamalarınızı bu çerçevede planlayabilirsiniz. Peki, kredi kartı hesap özetinizi nasıl görüntüleyebilirsiniz? Kredi kartı hesap özetinizi incelerken hangi bilgilere dikkat etmelisiniz? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Kredi Kartı Hesap Özeti Nedir?


Kredi kartı hesap özeti, hesap kesim tarihine dek bankanıza ulaşan kredi kartı işlemlerinizin, borç ve limit bilgilerinizin tamamının derlendiği bir belgedir. Her ay, hesap kesim tarihi geldiğinde, kredi kartı hesap özetiniz de güncellenir./div>

Kredi Kartı Ekstresindeki Bilgiler Ne Anlama Gelmektedir?


Kredi kartı hesap özetinizde diğer adıyla kredi kartı ekstrenizde birçok bilgi yer alır. Güncel borç olarak adlandırılan toplam borç tutarı, bir dönem içinde tarafınızdan yapılan taksitli ve taksitsiz harcamaların tutarını ifade eder. Son ödeme tarihi ise ilgili borç tutarının ödenmesi için verilen son tarihtir. Son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden en az 10 gün sonrası olarak belirlenir. Son ödeme tarihi aşıldıktan sonra ödenen borçlarda gecikme faizi uygulanacağından, söz konusu tarih hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Asgari ödeme tutarı ise kredi kartı limitinize ve dönem borcunuza göre belirlenen minimum ödeme tutarıdır. Asgari ödeme tutarını ödemediğiniz takdirde, kredi notunuza geç ödeme bilgisi yansır.

Kredi kartı kullanıcılarının sahip oldukları her bir kredi kartında tanımlı bir limit bulunur. Kredi kartı harcamaları da söz konusu limit çerçevesinde yapılır. Ekstrede yer alan dönem içi harcamaları, bir hesap kesim tarihinden bir sonrakine dek yapılan tüm harcama bilgilerini kapsar. Devreden bakiye ise, bir önceki hesap özetinden kalan ve bir sonraki döneme devreden borç bilgisini tanımlar. Bir dönem boyunca yapılan harcamalar ve taksit tutarları kredi kartının limitinden düşüldüğünde, ortaya çıkan tutara kullanılabilir limit adı verilir. Son olarak, kredi kartı kalan taksit bilgisi, dönem borcuna yansıyan taksit tutarının haricinde kalan ve henüz ödenmemiş taksitlerin toplamını ifade eder.

Dijital Hesap Özetine Geçiş


1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ile alınan  önlemler doğrultusunda Dijital Hesap Özeti uygulaması başlatılmıştır. Dijital hesap özeti uygulaması ile kredi kartı hesap özetlerinize dijital kanallarımızdan dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

hesap özeti okuma

​Dijital Hesap Özetinin Avantajları


Dijital Hesap Özeti’ne geçerek kağıt tüketimini önleyerek doğanın korunmasına katkı sağlayabilirsiniz.
Dijital hesap özetinizi dilediğiniz zaman görüntüleyebilir, e-mail ile gönderebilir, yeniden inceleyebilir, böylelikle işlemlerinizde zamandan kazanabilirsiniz.

Nasıl Dijital Hesap Özeti Tercih Edebilirsiniz?


İşCep, Maximum Mobil veya İnternet Şubemiz aracılığıyla Kartlarım -> Kart Ayarlarım -> Dijital Hesap Özeti Tercihi adımlarını izleyerek ya da 0850 724 0 724 numaralı  Telefon Şubemiz aracılığıyla 9 haneli müşteri numaranızla 6 haneli müşteri şifrenizi veya kart numaranızla kart şifrenizi tuşlayarak ulaşacağınız Müşteri Temsilcilerimiz aracılığıyla ya da Şubelerimize başvurarak kredi kartı hesap özeti tercihinizi Dijital Hesap Özeti olarak belirleyebilirsiniz.​

Dijital  hesap özetlerinize

Maximum Mobil'de KARTLARIM/KART SEÇİMİ/KART HARCAMALARIM/İŞLEMLER-DÖNEM SEÇİMİ-DİJİTAL HESAP ÖZETİ adımları izlenerek,
İşCep ve İnternet Şubemizde ise BELGELERİM menüsünden ulaşabilirsiniz.​

Dijital kanal kullanma yetkisiniz yoksa Şubelerimize başvurup dijital kanal kullanma yetkinizi açtırabilirsiniz.​

Hem sağlığınızı korumak hem de doğaya katkı sağlamak için kredi kartı hesap özeti tercihinizi Dijital Hesap Özeti olarak belirleyip, hesap özetlerinize dijital kanallarımızdan dilediğiniz zaman ulaşın!


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​