Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 18.02.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

Yanınızda çok fazla nakit taşımak istemiyor ve alışveriş yaparken çeşitli kolaylıklar arıyorsanız kredi kartı kullanmanız sizin için en doğrusu. Fakat günümüz koşullarında çok fazla seçeneği bulunan kredi kartı, herhangi birini seçeceğiniz ve “Hangisi olsa fark etmez” diyebileceğiniz bir banka ürünü değil. Bu nedenle kredi kartıyla ayrıcalıklı alışverişler yapıp onu en doğru şekilde kullanmak istiyorsanız alış aşamasındayken çok dikkatli davranmanızı tavsiye ediyoruz. 


Kredi kartı alırken dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar var. Üstelik biz de kendinize en uygun kredi kartını bulmanız için size yardım edeceğiz!

Kredi Kartı Seçimi Nasıl Yapılır? 


Kredi kartı alırken kendi önceliklerinizi ve ihtiyaçlarınızı bilmek kilit nokta diyebiliriz. Harcama alışkanlıklarınızı, yaşam tarzınızı ve hatta yaşadığınız şehri de göz önüne alıp kredi kartı alırken seçici davranmalısınız. 

Ödeyeceğiniz Kart Aidatını Göz Önünde Bulundurun


Bankalar genellikle, kredi kartı kullanımınız için yıllık olarak aidat ödemenizi talep ederler. Bundan dolayı kredi kartı seçimi yapmadan önce aidat miktarlarını araştırabilir ya da aidatsız kredi kartı gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. 

kredi kartı başvurusu nasıl yapılır 

Kredi Kartı Limitine Dikkat Edin 


Kredi kartı limiti, kullanım açısından çok önemli bir konu. Çünkü gelirinizi ve ihtiyacınızı aşan kredi kartı limitleri sizi farkında olmadan aşırı harcama yapmaya itebilir. Bunların sonucunda da istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle alacağınız kredi kartının limitinin aylık gelirinizin çok üstünde ya da çok altında olmamasına dikkat edin. 

Her Kart Farklı Bir Ayrıcalık Taşır


Günümüzde her bankanın birçok kredi kartı çeşidi bulunuyor. Bu da aslında daha fazla araştırma yapmamız gerektiği anlamına geliyor. Neden mi? Bankaların çok fazla kredi kartı seçeneği sunmasının en temel nedeni kullanıcıların birbirinden farklı önceliklere sahip olması. Örneğin; iş dolayısıyla çok fazla seyahat eden biri daha uygun fiyata uçmasını sağlayacak olan bol mil veren bir kartı tercih ederken; sık sık giyim alışverişi yapan kişiler de giyim mağazalarında taksit, puan gibi ayrıcalıklar sunan kredi kartlarına yönelebilir. Aynı şekilde öğrencisiyseniz, üniversitelilere özel avantajlar sunan kredi kartlarına göz atabilirsiniz. 

Markalarla Yaptığı Anlaşmaları Araştırın


“Nasıl kredi kartı alabilirim?” sorusunun en önemli cevaplarından biri de almak istediğiniz kredi kartının sahip olduğu iş birlikleri. Anlaşmalı olduğu marka ve mağaza sayısı az olan kredi kartları, size daha az ödül ya da puan kazandırır. Hatta özellikle, en çok alışveriş yaptığınız markalarla anlaşan kredi kartını bulursanız oldukça avantajlı alışverişler gerçekleştirebilirsiniz. 

Kredi kartı başvurusu yapmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli maddeleri sıraladık. Bunun akabinde, İş Bankası’nın kredi kartı ürünlerinden birini tercih etmek istiyorsanız hızlı kredi kartı başvurusu​ gerçekleştirebilirsiniz!

Ayrıca kredi kartı elinize ulaştıktan sonra onu en doğru şekilde nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız “Kredi Kartını Verimli Kullanmak İçin İpuçları” yazımıza göz atmaya ne dersiniz? 

​"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."​​​