Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 31.12.2019
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

İstanbul’un yazı ayrı, kışı ayrı güzel! Ayrıca, havalar soğuk diye, dışarıda kar, yağmur, rüzgar var diye kış aylarında eve kapanmak olmaz değil mi? Evde vakit geçirmek başlarda hepimize cazip görünse de bir süre sonra bunaltıcı gelebilir. Üstelik, kış sezonunda yapılan yeni etkinlikler sayesinde, dışarı çıkıp farklı şeyler keşfetmek isteyenler için İstanbul’da oldukça cazip alternatifler var. Konserler, tiyatrolar başta olmak üzere vakit geçirilecek mekanlar açısından da farklı zevklere ve ilgi alanlarına hitap eden birçok seçenek bulabilirsiniz.


İşte tam da bu noktada “Kış geldi ama evde oturmak istemiyorum” diyorsanız İstanbul ocak ayı etkinliklerini ve gezebileceğiniz yerleri sizin için sıraladık! 

İstanbul’da Müziğe Doyun


Müziksiz olmaz! Ve konu müzikse İstanbul,  her zamanki gibi fazlasıyla iddialı! Görkemli etkinliklerin, etkileyici sahne şovlarının ve birbirinden ünlü sanatçıların yolu İstanbul’dan mutlaka geçiyor. Soğuk kış gecelerinde, içinizi müzikle ısıtmak istiyorsanız ocak ayındaki İş Sanat ​kapsamındaki konserlere göz atmayı unutmayın deriz. Farklı ülkelerden gelen birbirinden yetenekli sanatçılarla kulağ​ını​zın pasını silecek olan İş Sanat etkinlikleri, müzik konusunda yeni keşifler yapmanızı da sağlayacak.  

Sahaflar, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nı Keşfe Çıkın


Yazın gezmeye niyetlenip sıcaklardan bunalıp vazgeçtiğiniz planlar illa ki olmuştur. Kışın hazır havalar serinken İstanbul’un tarihi bölgelerine doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Örneğin, yolculuğunuza tarihi yarımadada bulunan sahaflar, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nda başlayabilirsiniz. Mısır Çarşısı’ndan kış aylarında size iyi gelecek baharatlar veya kuruyemişler satın alabilir, Kapalıçarşı’nın büyüleyici atmosferine eşlik edip sahafları derinlemesine keşfedebilirsiniz. 

istanbulda eminönü sahaflar gezisi 

İstanbul’daki Müzeleri Ziyaret Edin 


Müze gezmek yeni şeyler öğrenmek için en eğlenceli yollardan biri. Bu nedenle özellikle farklı alanlarda kendinizi geliştirmek istiyorsanız mutlaka İstanbul’un müzelerini keşfe çıkın. 

Örneğin; daha önce gitmediyseniz keşfe, İstanbul Modern Sanat Müzesi ile başlayabilirsiniz. İstanbul Modern Sanat Müzesi, sadece İstanbul sanat etkinliklerini üstlenmesinin yanında Türkiye’nin sanatsal anlamdaki duruşunu uluslararası sanat ortamıyla paylaşmayı hedefleyen ve bu anlamda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bir müzedir. Kışın müze gezmek ve kendinize sanatsal anlamda bir şeyler katmak istiyorsanız içinde sinema, kütüphane ve sergilerin bulunduğu İstanbul Modern, kesinlikle uğrayacağınız ilk adreslerden olmalı. 

Mutlaka Boza Keyfi Yapın! 


Kış ayları denilince aklımıza, yoğun kıvamı ve leziz tadıyla içilen boza gelir. Hele ki üzerine tarçın serpiştirip leblebiyle de tamamlanınca tadından yenmez. İstanbul’da kışın yapılacak en güzel aktivitelerden biri de boza içmeye gitmek. İstanbul bozacıları bu anlamda fazlasıyla ünlü. İstanbul’un tarihi atmosferinde bu eşsiz kış lezzetini tadına vararak içmeye ne dersiniz? 

istanbulda boza içmek 

Rotanızı Atatürk Arboretumu’na Çevirin


Her mevsim ayrı güzel olan Atatürk Arboretumu, daha sakin olması nedeniyle kışın İstanbul’da yürüyüş yapıp kafa dinleyebileceğiniz şüphesiz en güzel yerlerden. İçinde 1500’den fazla bitki çeşidi barındıran Atatürk Arboretumu, eşsiz manzarasıyla kışın ortasında içinize huzur doldurur. Nefis fotoğraflar çekip uzun yürüyüşler yapabileceğiniz Atatürk Arboretumu Sarıyer’de bulunuyor ve girişleri ücretli. 

ataturk-arboretum-kis 

Tiyatrolara Mutlaka Vakit Ayırın


İstanbul’da kışın gidilecek en güzel yerlerden biri de tiyatrolar! Çünkü önceden de belirttiğimiz gibi İstanbul, aktivite konusunda oldukça zengin bir yer. Konu tiyatro olduğunda da bu durum değişmiyor. Hem şehir hem devlet hem de özel tiyatroların programı tiyatro sezonu süresince yoğun bir şekilde devam ediyor. Sıkı bir tiyatro izleyicisi iseniz ne güzel! Ama “Tiyatroya gitmeyeli çok uzun zaman oldu” diyorsanız sizi neredeyse her ilçede bulunan tiyatro sahnelerine davet ediyoruz. 

Umuyoruz ki kış aylarında İstanbul’da gezip görebileceğiniz yerlerle alakalı tavsiyelerimizi beğenmişsinizdir. Bu sırada unutmayın ki İstanbul’un tarihi, kültürel ve sanatsal yönünü keşfederken biz Türkiye İş Bankası olarak her zaman yanınızdayız. Geziniz sırasında ihtiyaç duyduğunuz anda, en yakınınızdaki Şube ve Bankamatiklerimizi bulabilir, işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz!


"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​"​​​