Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 25.07.2019
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

Doğal güzelliği, boğazı, dokusu ve kültür mozaiği ile cazibesini her daim koruyan İstanbul, kendine has lezzetleriyle de bir o kadar büyüleyici. Kültürel zenginliğinin yanında farklı damak tadı ve bütçelere göre birçok seçenek bulunmasıyla da çok özel bir şehir olan İstanbul’da cevabını en zor alacağınız sorulardan biri kesinlikle “İstanbul’da ne yenir?” sorusu.


İstanbul, restoranlar ve sokak lezzetleri yönünden çok zengin olmasının yanında, farklı ilçeleriyle özdeşleşmiş “meşhur” yemekleriyle de adını duyuruyor. Birçok güzel ilçenin kendine özgü popüler bir lezzeti var. Bu lezzetler, yıllardır hem İstanbulluların hem de İstanbul’u ziyaret eden turistlerin fazlasıyla ilgisini çekiyor. Hatta o kadar çoklar ki İstanbul’da yaşayıp hala bazı tatları yeni öğrenen birçok insan var. Biz de İstanbul’un lezzetlerini tanıtmak ve “İstanbul’da gezerken ne yesek?” derdine bir son vermek için size yardımcı olmaya karar verdik. Ama baştan söyleyelim; İstanbul yemek konusunda sizi biraz kararsız bırakacak!

Sokak Lezzetlerinin Kralı: Eminönü - Balık Ekmek


İstanbul’da sokak lezzetlerinin bir numaralısı kesinlikle balık ekmek! Deniz ürünlerini çok seviyor ve “İstanbul’da balık nerede yenir?” diye merak ediyorsanız cevabımız hiç şüphesiz Eminönü olur. Tarihi dokusu, yanı başındaki Galata Köprüsü ve çarşılarıyla turistler kadar İstanbul’da yaşayanların da uğrak yeri olan Eminönü’nde alışverişe ufak bir mola vermek için deniz kenarında sıralanmış salaş ve lezzetli balıkçılardan taze balık ekmek yiyebilirsiniz. 
Buraya adım attığınız andan itibaren etrafınızı saracak olan balık ekmek kokusu zaten sizi kendine doğru çekecektir. 

istanbulda yemek, balık ekmek, eminönü 

Nostaljik Bir Tatlı Arası: Bebek Badem Ezmesi


Şimdi gelelim çok özel ve nostaljik bir lezzete. Yüzyılı aşkın süredir lezzeti ile İstanbul’da yaşayan ya da şehre gezmeye gelen herkesin dilinde olan badem ezmesi, Bebek semtinin simgelerinden biri hale gelmiş durumda. Nesilden nesile büyük emeklerle devam ettirilen ve tadı damakta kalan badem ezmesini, Bebek Sahili’nde ufak bir gezintiye çıkıp boğaz havası almak istediğiniz bir zamanda mutlaka deneyin deriz. 

istanbulda yemek, badem ezmesi, bebek 

Çocukluğumuza Götüren Tat: Kanlıca Yoğurdu 


İstanbul Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden biri olan Kanlıca; mis gibi havası, muhteşem boğaz manzarası ve en çok da yoğurduyla ünlü. Adıyla bile huzur kaynağı olan Kanlıca’da, denizle bitişik yalıların güzelliğini seyredip bir yandan da ününe ün katan pudra şekerli nefis Kanlıca Yoğurdu’nu kaşıklayabilirsiniz. Hafif ekşi yoğurt tadıyla şekerin muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz bu semte deniz yoluyla İstanbul’a has boğaz manzarasını izleyerek gelmenizi tavsiye ederiz. 

Tadından Yenmez: Ortaköy Kumpiri


İstanbul gez gez bitmez gerçekten. Bu şehirde keşfedeceklerinizin sayısı yok desek yeridir. Biz şimdi, çok uzun süredir gezdiğinizi ve karnınızın çok aç olduğunu varsayalım. Hiç merak etmeyin, İstanbul’un zengin menüsü sizi yine benzersiz bir lezzetle karşılayacak. Temelinde fırınlanmış tereyağlı patates olan Ortaköy’ün kumpiri, türlü türlü malzemeyle birleştiğinde tam anlamıyla damak tadınızı yansıtan bir lezzet bombası haline geliyor. Diyeceğimiz o ki İstanbul’un en merkezi ilçelerinden olan Beşiktaş’a geldiğinizde hemen yanındaki sevimli Ortaköy’e uğrayıp kumpirini tatmadan oradan ayrılmayın. 

istanbulda yemek, kumpir, ortaköy 

Köklü Lezzet: Sultanahmet Köftesi


Tarihi yarımadada bulunan Sultanahmet, camisiyle, müzeleri ve meydanıyla herkesin uğrak yerlerinden biri. Otantik dükkanları, parke taşlı sokaklarıyla eski İstanbul’u iliklerinize kadar hissedeceğiniz Sultanahmet’te karnınız acıktığında ise ne yiyeceğiniz belli! Yumuşacık eti, mis gibi baharatları ve yanındaki garnitürleriyle Sultanahmet köfte, acıktığınız anda imdadınıza yetişecek!

istanbulda yemek, sultan ahmet köftecisi 

Daha Önce Yediklerinize Benzemiyor: Süleymaniye - Kuru Fasulye


“Ben kuru fasulye sevmem” diyenleri bile baştan çıkaracak olan bir lezzet önerimizle daha geliyoruz. Türk mutfağının olmazsa olmazı kuru fasulyenin de bir numarası İstanbul’da. İstanbul’un tarihi semtlerinden olan Fatih’e gittiğinizde karnınızı doyurmanın yanında kuru fasulyenin en lezzetli haliyle tanışmak için Süleymaniye’ye de uğrayabilirsiniz.

istanbulda yemek, süleymaniye, kuru fasulye 

Ağızda Dağılan: Sarıyer Böreği


İstanbul’un biraz daha kuzeyine doğru yolculuğa çıkıyoruz. Denizin kenarında olan ve minik meydanıyla kendini sevdiren Sarıyer’e o kadar yol aşıp gittikten sonra, Türkiye’nin dört bir yanında dükkanı bulunan Sarıyer böreğinin hasını yemedim de döndüm demeyin. Çıtır çıtır hamurunun yanında kuş üzümlü kıymalı iç harcıyla midenize bayram ettirecek olan böreği paket yaptırıp yanınıza da alabilirsiniz. 

istanbulda yemek, sarıyer böreği 

Gezerken Hep Yanınızda!


Size ağız sulandıran İstanbul lezzetlerinin yanında başka bir kolaylıktan daha bahsetmek istiyoruz. Maximum Dünyası’nın en keyifli uygulamalarından biri olan Piri ile en iyi rehberlerin anlatımıyla İstanbul’u kolaylıkla gezebilir, ünlü gurme Vedat Milor’dan yemek tercihlerini ve favori mekanlarını öğrenebilirsiniz. Bunların yanında M​aximum Kart​ ​müşterisiyseniz ücretsiz olarak seçili turlara katılma şansı da elde edersiniz. 

Dileriz ki bu şehrin güzelliklerini keşfetmeye daha fazla zamanınız olur ve tavsiyelerimizle İstanbul’un en lezzetli haliyle tanışırsınız!

"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​"