Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 05.10.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika

​Kadınların ekonomide aktif şekilde yer almaları ve kendi işlerini kurarak daha fazla kadına istihdam sağlamaları, ülkemizin kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Bu noktada, kendi işyerini kurmak isteyen kadınlara destek sağlamak ve finansal çözümler üretmek gerekiyor.


İş Bankası olarak, kadınların ekonomide daha fazla yer almalarını sonuna kadar destekliyoruz. Bu yazımızda kadınlara fayda sağlayabileceğini düşündüğümüz, kadın girişimciler için kredi olanaklarını ele aldık.

KOSGEB


KOSGEB, kadınları cesaretlendirmek ve kendi işletmelerini kurarak hem aile ekonomilerine, hem de ülke ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kadın girişimcilere özel kredi imkanları sunan ve kadınların destekleyen en önemli kuruluşlardan biri. Birçok kadın girişimci işini kurma aşamasında KOSGEB’den destek aldı ve işini geliştirerek çok daha iyi noktalara taşıdı.

KOSGEB kadınlara sadece işini kurma aşamasında destek olmak ile kalmıyor; kadınların kurduğu yeni işletmelerin hayatta kalmaları konusunda da kadınların yanında oluyor. 

İş Bankası olarak biz de KOSGEB “KOBİ Finansman Destek Programı” ile kadın girişimcilerin işlerini büyütmesine destek oluyoruz. KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı, KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan ve KOSGEB tarafından Girişimci İşletme olarak sınıflandırılmış firmaların başvurabildiği program kapsamında KOSGEB desteği ile işini kurmuş Kadın Girişimcilere 70.000 TL’ye kadar kredi imkanı sunuyoruz.

kadın girişimcilik kredisi

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı


Mikrofinans Programı, bankacılık ve ilgili hizmetlere erişim zorluğu çeken girişimci ve küçük işletmeler için sağlanan finansal hizmetleri kapsar. TGMP kredileri ile kısıtlı gelirleri olan kadınların üretici haline gelerek ekonomide yer almaları amaçlanıyor.

Mikrokredi almak için öncelikle bir iş fikrinizin olması gerekiyor. Bu iş fikrinizi hayata geçirmek için ise 5 kişilik bir ekip kurmanız gerekiyor. Mahallenizden ya da çevrenizdeki kadınlardan oluşacak olan bu ekipte; anne – kız, gelin- görümce, hala – yeğen gibi akrabalık bağlarının olmaması gerekiyor.

TGMP’den mikrokredi alma aşaması genel olarak şu şekilde işliyor:


Öncelikle yakınınızda bulunan TGMP şubesine giderek ilgili personele iş fikrinizi anlatmalısınız.
İşinizi kurmak için kafanızda belirlediğiniz mikrokredi miktarını TGMP personeli ile paylaşmalısınız.
Takiben kurduğunuz beş kişilik grubunuz ile 3 günlük bir eğitime tabi tutulacak ve mikrokredi geri ödeme sistemleri hakkında bilgilendirileceksiniz.

Eğitim sonunda yapılacak tören ile talep ettiğini kredi miktarı uygun bulunduğu takdirde mikrokredinizi alabilirsiniz.

Eğer bir iş fikriniz varsa ve bunu hayata geçirmek istiyorsanız bulunduğunuz ildeki TGMP şubeleri ile iletişime geçebilir ya da şubeleri ziyaret edebilirsiniz.

İş Bankası Kadın Girişimci Destekleri


İş Bankası olarak ekonomide aktif olarak yer almak isteyen kadınlarımızın her zaman yanındayız. Çünkü kadınların fikirlerinin desteklendiğinde ve işletmelerini kurmak için gerekli finansal destek sağlandığında harika işler ortaya koyacaklarını biliyoruz. Kadın girişimcilerimize özel kredi ve diğer​ hizmetlerimizi​ inceleyerek  girişimcilik yolculuğunuza hemen başlayabilirsiniz.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.​

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​​