Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 22.12.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 5 dakika
​Başarılı iş insanlarının ortak noktalarından biri, okumayı günlük rutinlerinin değişmez bir parçası haline getirmeleri... Kariyer yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyorsanız iş dünyası ile ilgili yenilikçi bakış açıları sunan,yeni fikirlerle tanıştıran ve farklı konularda ilham veren kitaplar baş ucunuzdan yerlerini almalı.İşte ufkunuzu açacak kitaplardan özel bir seçki…

Amaç Sahibi İns​anlar, Kevin Murray


Çok satan Liderlik Dili kitabının yazarı Kevin Murray, Amaç Sahibi İnsanlar’da belirli bir misyonları ve sahici değerleri olan liderleri anlatıyor. Amaç sahibi liderler, bu güçlü amaçları birlikte çalışanlara aktararak bağlılığı, motivasyonu ve performansı artırabiliyor. Kitap, açıkça belirlenmiş amaçların iş stratejilerine eklenmesinin başarıyı nasıl artırdığını ve ekipleri nasıl motive ettiğini bilimsel çalışmalarla kanıtlıyor. Kitapta dünyaca ünlü şirketlerin liderleriyle yapılan röportajların yanı sıra vaka çalışmaları da yer alıyor. 

Hemen Her Şeyin Gel​​eceği, Patrick Dixon


Wall Street Journal’ın “küresel değişim gurusu” olarak tanımladığı ünlü fütürist yazar, iş danışmanı  Patrich Dixon, çok satan Hemen Her Şeyin Geleceği isimli kitabında 2030’da bizi nasıl bir dünyanın beklediğine ışık tutuyor. Geleceğe dair 100’ü aşkın trend öngörüsü içeren kitap, işletmelerin yarınlara hazırlık yapmasına yardımcı oluyor. İşletmeler; müşterilerin, piyasaların, siyasetin, demografinin, teknolojinin tamamen değişeceği bir geleceğe nasıl hazırlanmalı? Cevabı, bu kitapta. 

İş Dünyasında Ezberbozan​lar, Ger​ry Thompson, David W. Mellor


Virgin Group kurucusu ve CEO’su Sir Richard Branson, Huffington Post kurucusu Arianna Huffington, yıldız şef Jamie Oliver… Dünyaca tanınan ve yenilikçi fikirleriyle çığır açan isimlerin başarı hikayeleri, her zaman ilham veriyor. İş Dünyasında Ezberbozanlar, 31 yenilikçi liderle yapılan söyleşileri bir araya getiriyor. Girişimcilerden yılların profesyonellere, kariyerleriyle ilham veren liderlerin sıra dışı hikayelerine ortak olmak için İş Dünyasında Ezberbozanlar’ı okunacaklar listenize ekleyin. ​


Yaşam bize gösteriyor ki her an, her şey değişebilir. Tarihe dönüp baktığımızda iş dünyasında değişime hızlıca ayak uyduramayan kurumların, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Yenilik stratejisi, liderlik ve kültür konusunda uzman İngiliz yazar Max McKeown, Uyum Sağlama Yeteneği’nde ne zaman ne olacağı belirsiz dünyada, kurumların başarıya ulaşmak için intibak yeteneklerini nasıl geliştirebileceklerini mercek altına alıyor.

Büyük Ek​onomistler, Phi​l Thornton


Adam Smith’ten David Ricardo’ya, Karl Marx’ten Alfred Marshall’a, John Maynard Keynes’ten Milton Friedman’a ünlü ekonomistler, eserleri ve düşünceleri ile sadece ekonomi dünyasını değil toplumsal yaşamın her alanını etki altına aldı. Ekonomik düşüncenin tüm dünyayı nasıl etkilediğini ve toplumsal yaşamda nasıl kalıcı izler bıraktığını görmek için Phil Thornton’un Büyük Ekonomistler kitabını okuyabilirsiniz. Özellikle iktisat tarihiyle yakından ilgiliyseniz bu kitap kütüphanenizde mutlaka yer almalı. 

Yöneticiliğe G​iden Yol, Linda A. Hill


İyi bir çalışan her zaman iyi bir yönetici olabilir mi? Harvard Business School İşletme Profesörü Linda A. Hill, 19 yeni yöneticinin ilk yıllarını mercek altına alıyor. Hill, yaptığı görüşmelerle yeni yöneticilerin; beklentilerini, ast ve üstleriyle ilişkilerini, değişimin getirdiği stresle nasıl başa çıktıklarını inceliyor. Yöneticiliğe Giden Yol, bu zorlu geçiş döneminde karşılaşılabilecek güçlükleri göz önüne seren ve yol gösteren bir başvuru eseri. 

Değişim ve Ge​çiş Dönemini Yönetm​ek​, Richard Luecke​


İş dünyasında değişimin kaçınılmaz olduğu zamanlar var. Yöneticilerin iş dünyasında karşılaştıkları en büyük zorluklardan biri, değişim ve kriz dönemlerini yönetmek, değişimin getirdiği stresle başa çıkmak. Richard Luecke, Değişim ve Geçiş Dönemini Yönetmek isimli kitabında değişim ihtiyacını anlayabilmekten geçiş dönemlerine hazırlanmaya ve bu dönemde rekabetçi yapıyı koruyabilmeye, pek çok kritik meseleye ışık tutuyor. 

Ufuk açan kitaplarla farklı konularda bilgi dağarcığınızı genişletebilir, kariyerinizde emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. İş dünyasına ilişkin daha fazla kitap önerisi için İş Dünyasına Yakından Bakış: Çalışma Hayatında İşinize Yarayacak Kitaplar​​ başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.





Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.