Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 05.08.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 dakika
​Faturalarınızı çevrimiçi ödemek, zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlayarak hayatınızı kolaylaştırır. İnternet üzerinden fatura ödemek için İşCep ve Maximum Mobil bankacılık hizmetlerinden veya İş Bankası İnternet Şubesi ödemeler sayfasından kolayca yararlanabilirsiniz. Böylece saatlerinizi alacak rutin bankacılık işlemlerinizi birkaç dakika içerisinde tamamlayarak anın tadını çıkarabilirsiniz. İnternet üzerinden fatura ödeme ve otomatik ödeme talimatı oluşturma işlemleri hakkında detaylı tüm bilgileri içeriğimizde bulabilirsiniz.

İnternetten Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?


Bankacılık hesabınızla tekrarlı bir ödeme yapmak için çevrimiçi bankacılık sayfanızın Fatura Ödeme bölümünü ziyaret etmeniz gerekir. İş Bankası, gelişmiş teknolojik altyapısı sayesinde farklı mobil ve masaüstü platformlardan birkaç adımla tüm faturalarınızı kolayca ödemenize imkân sunar. İş Bankası müşterisi olarak kişisel bilgilerinizle kolayca ve güvenle giriş yapabileceğiniz mobil ve İnternet Şubesi üzerinden ödemeler menüsüne gitmeniz yeterli. Ardından, ödeme yapma zamanı geldiğinde bir kerelik ödeme seçeneğini belirleyerek ödemek istediğiniz faturanın profilini tıklayabilir ve tutarı girebilirsiniz.

İnternet Şubesi Üzerinden Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?


İş Bankası İnternet Şubesi, tüm bankacılık hizmetlerinden çevrimiçi yararlanmanızı sağlar. Kişisel bilgilerinizle bireysel hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan menüde Ödemeler bölümünü seçmeniz gerekir. Ardından bu menüdeki Fatura alt bölümünden Ödeme Talimatı Verme veya Anında Fatura Ödeme seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

İşCep Şubesi Üzerinden Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?


İşCep üzerinden faturalarınızı kolayca ödeyebilmek için Ödemeler menüsünde Fatura bölümünü seçebilirsiniz. Bu menü üzerinden tek seferlik Anında Fatura Ödeme seçeneğini tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda Ödeme Talimatı Verme özelliği ile otomatik talimat da verebilirsiniz. Böylece her ay hesabınızdan faturalarınızın otomatik olarak ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Maximum Mobil Üzerinden Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?


Hayatınızı kolaylaştıran çözümler sunan İş Bankası, Maximum Mobil uygulaması üzerinden de fatura ödeme hizmeti sunar. Faturanızı ödemeyi kolaylaştırmak için bunu faturalarınızı kredi kartı veya banka kartıyla da yapabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizle giriş yaptığınız Maximum Mobil Ödemeler menüsünden tüm banka kartlarını kullanarak Anında Fatura Ödeme ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir?


Otomatik ödeme talimatı, bankanıza faturalarınızın ödenmesi için belirli bir tarihte ve belirli bir miktarda para aktarması için yetki verme eyleminden oluşur. Otomatik ödemeler bir banka hesabı veya kredi kartı ile yapılır. Hesabınız üzerinden otomatik ödeme talimatı vermeniz için İnternet Şubesi veya İşCep üzerinden Ödemeler menüsüne gitmeniz ve Fatura bölümünde Ödeme Talimatı Verme seçeneğini tercih etmeniz gerekir. Kredi kartınızı kullanarak da otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Çevrimiçi hesabınıza giriş yapmanız ve kredi kartı bilgilerinizi girip ödemesi için bir tarih seçerek otomatik bir ödeme planlamanız yeterli.

Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Durdurulur?


Otomatik öd​eme ​tali​matı​​​ verilen bir fatura işlemini durdurmak en az başlatmak kadar kolay bir işlem. İnternet Şubesi veya İşCep mobil bankacılık uygulaması üzerinden Ödemeler bölümündeki Fatura talimatları arasından yinelenen ödemeyi kolayca iptal edebilirsiniz. Benzer şekilde Telefon Bankacılığı üzerinden de bu işlemin iptalini gerçekleştirebilirsiniz.

internetten fatura odeme 

Otomatik Ödeme Talimatını Neden Kullanmalısınız?


Otomatik ödemeler, günlük hayatın koşturmacasında fatura ödeme gibi rutin ancak önemli işleriniz için ayarla ve unut seçeneği sunar. Faturaları hatırlamanız için kendinizi stres dolu hissetmenize gerek kalmadan faturalarınız her ay zamanında ve düzenli olarak ödenir. Böylece her ay düzenli olarak giderlerinizin de planlanmasına katkı sağlayabilirsiniz. Yaklaşmakta olan otomatik ödemeleri takip ederek hesabınızda kalan parayı da kontrol edebilirsiniz.

Hemen şimdi faturalarınızı dakikalar içerisinde ödemek veya otomatik talimat oluşturmak için İş Bankası İnternet Şubesi veya mobil bankacılık uygulamalarını ziyaret edin!


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​​


Etiketler:
Faturalar