Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 16.05.2022
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 3 Dakika
​Kendi işinin sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren iş fikirleri yazısı size ilham verebilir. Sektör fark etmeksizin özel ve benzersiz bir iş fikrine sahip olmak girişim için ilk adım sayılabilir. Ayrıca kendi işini kurarken özgün fikirlere sahip olmak avantaj sağlayabilir.

Girişimcilik Kavramı ve Girişimcilik İş Fikirleri


Girişimcilik, bir şirket ya da iş kurma ile bu işten kar elde etme adına ölçeklendirme eylemi olarak nitelendirilebilir. Aynı zamanda, modern girişimcilik de büyük problemleri çözme ve küresel anlamda iyileşmeyi ve dönüşmeyi sağlama şeklinde ifade edilebilir. Girişimcilik; sosyal medyadaki yenilikleri takip etmeyi de gerektirir.

Yenilikçi bir ürün olan sosyal medya, küresel anlamda insanlığın hayatını değiştiren bir çözüm sunar. Girişimcilik iş fikirleri ve girişimcilik programı bu temel üzerine meydana getirilen yenilikleri kapsar. Ayrıca işin temelinde yaratıcılık olduğundan farklı iş fikirleri ortaya çıkar. Bu fikirler üzerine yapılan bir organize çalışma gelecekte tüm insanlığın hayatına dokunacak bir faydayı beraberinde getirir. Bu doğrultuda, fikirlerin bir anlam kazanmasını ve desteklenmesini sağlayan girişimci bankacılığı kişilerin yatırımcılara ulaşmasını da oldukça hızlandırır.

Girişimciler için Yeni İş Fikirleri Ararken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yeni iş fikirleri; girişimcilerin ve liderlerin özel ilgi alanlarından veya farklı ilgilerinden doğabilir.  Siz de bir girişim ve en yeni iş fikirleri arasından seçim yapmak istiyorsanız seslendiğiniz hedef kitlenin ihtiyaçlarını, finansman imkânlarını ve o fikrin tüketiciler tarafından ne kadar benimseneceğini dikkate almalısınız. Hedef kitlenin ihtiyaçlarını doğru belirlemek, size uzun vadede fayda sağlar; çıktığınız yolun tam da ortasındayken fikirlerinizden vazgeçmenizi önler. İş fikirleri ararken uzun bir yola çıktığınızı kabullenmeli, yapacağınız iş için bolca analiz yapmalı, kararlı ve en önemlisi de sabırlı olmalısınız. Yeterince sermaye ve sürecin başından sonuna kadar bolca gözlem sayesinde ideallerinize ulaşmanız mümkündür. İş fikirleri az sermayeli olarak da girişimcileri harekete geçirebilir. Girişimci adaylarının bu noktada kendilerine en uygun olana yönelmeleri gerekebilir.

iş kurma fikirleri

Girişimcilere Özel İş Fikirleri Nelerdir?


Shopify ile Dropshipping: Shopify ile yalnızca 1 saat gibi kısa bir sürede kendi alışveriş sitenize sahip olabilirsiniz. İş fikirleri sermayesiz olarak gerçekleştirilmek istendiğinde, depo, stok masrafı ve kargolama masrafı olmayan ticaret modelleri benimsenebilir.

Çağımızın belki de en kazançlı alanlarından biri olan danışmanlık sektörü, girişimcilik dünyası içinde de yerini alır. Az sermaye ile iş açma fikirleri arayanlar için alternatif olabilir. Küçük bir ofis açarak ya da ilk etapta evden çalışarak danışmanlık hizmeti verebilir, kendinize bir müşteri portföyü yaratabilirsiniz. Burada en önemli nokta, vereceğiniz hizmetin hangi alanda olacağıdır. Sermayesiz iş fikirleri arasında bulunan danışmanlık da diğerleri gibi iyi bir araştırma süreci gerektirir.

Kazançlı iş fikirlerinden biri olan organizasyon şirketi, bilhassa buna yatkın olan kişiler için uzun vadede yüksek kazanç getirebilir ancak bunun sorumluluk gerektirdiğini hatırlatmakta da fayda vardır. İş esnasında yapılan ufak bir hatanın bile tüm organizasyon sürecini etkilemesi mümkündür.

Gereken izinleri aldıktan sonra bebek kıyafeti mağazası açmak karlı olabilir. Az sermaye ile kurabileceğiniz giyim mağazası ile oldukça yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Kişiye özel tasarımlı ürünler dükkânı açmak da faydalı bir girişim örneği olabilir. Günümüzde kullanıcılar kişiye özel ürünlere ve tasarım hediyelik ürünlere oldukça yoğun ilgi gösterir. Potansiyeliniz olduğunu düşünüyorsanız yeni iş fikirleri arasında bunu değerlendirebilirsiniz.

KOSGEB Destekli İş Fikirleri Nelerdir?


Motosiklet dükkânı açmak: KOSGEB, motosiklet ile alakalı aksesuar ve parçaların ticaretinden bakım ve onarımına varana kadar pek çok konuda girişimcilere destek sunar. Bu konuda bir düşünceniz bulunuyorsa belli markalardan bayilik alabilirsiniz.

Doğal kozmetik ürün satışı yapmak: KOSGEB destekli iş fikirleri arasında kimyasal olmayan saf ürünler üretmek de mevcuttur. Bu sektörde iş yapma düşünceniz bulunuyorsa el kreminden sabuna kadar birçok kozmetik ürünü satışı gerçekleştirerek girişimci olabilirsiniz.

Bayilik almak: KOSGEB desteğiyle bayilik alınabilecek çeşitli marka vardır. Gıda sektöründe bayilik veren birçok firma KOSGEB desteği sayesinde girişimcilere iş kurma desteği sunabilir.

Paketleme işleri: Paketleme işleri çoğunlukla firmalara fason şeklinde yapılır.Bu nedenle paketleme sektöründe iş kurmak istiyorsanız  KOSGEB’den destek alabilirsiniz. İşinizi büyütmek için gerekli olan makine desteklerini de temin edebilirsiniz.

Web Ağı: KOSGEB iş fikirleri arasında bulunan web ağı fikrini değerlendirebilir; ilk masrafların büyük kısmının karşılanacağını dikkate alabilirsiniz. Burada önemli olan girişimcilik fikrinizin iyi inşa edilmiş olmasıdır. Sektör kapsamında KOSGEB kredileri​ de size avantaj sağlayabilir.

Oyuncak üretimi yapmak: Oyuncak işinde benzersiz bir fikre sahip olduğunuzu düşünüyorsanız KOSGEB desteği almak üzere başvuru yapabilirsiniz.

Çanta üretimi: Çanta imalatı da devlet tarafından desteklenen sektörlerin arasında yer alır. Çanta imalatında kullanacağınız makineler için kolaylıkla destek alabilirsiniz.

İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.


​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​​