Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 29.01.2024
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

​Tatil zamanlarında daha az bütçe ile daha fazla yer keşfetmek, gezi rotasının dolgun olması, gidilen yerlerde konaklama ve diğer ihtiyaçların daha uygun fiyatlarla yapılması yeni yerler keşfetmeyi seven birçok kişinin istek ve hedefleri arasındadır. Uygun fiyatlı tatil yapmak içinse takip edilmesi gereken ilk adım yıl içindeki bütçe kontrolüdür. 


Kira, faturalar ve zorunlu masraflar dışında şehir içindeki keyfi harcamalar kontrol altında tutulup, zorunlu ihtiyaçlar da minimum seviyede karşılanırsa tatil için ayrılan bütçe de aynı miktarda artabilir. Tatile gidilecek bölgeyle ilgili daha önceden araştırma yapmak; bu yer yurtdışındaysa fiyatları kur üzerinden değerlendirmek, erken rezervasyon olanaklarını kaçırmamak gibi kapsamlı araştırmalar da tatil için ayrılan bütçenin verimli şekilde kullanılmasını sağlar. 

Uygun Fiyatlı Seyahat Nasıl Yapılır?


Çok gezen, yeni yerler keşfetmeyi seven ve bütçe kontrolü de isteyen biriyseniz uygulayacağınız bazı adımlarla daha fazla yer görerek daha az para harcayabilirsiniz. 

Tatil için Bütçenin Belirlenmesi


Hesaplı tatil yapmak için izlenmesi gereken ilk adım tatile ayrılacak bütçenin belirlenmesidir. Tatil anında farklı ihtiyaçlar ve kontrol dışında gelişen durumlardan dolayı belirlenen bütçe aşılabilir olsa da başlangıçta tatilin gereksinimlerini iyi analiz etmek ve bütçe belirlemek daha kontrollü harcama yapmanızı sağlar.

Kampanyalar için Anlık Takipte Kalın


Tatil ve seyahat planlarında genellikle ne kadar erken rezervasyon yapılırsa o kadar uygun fiyat durumu geçerli olsa da zaman zaman tatil veya ulaşım firmaları kampanyalar düzenleyebiliyor. Bu nedenle ulaşım ve konaklama gibi ihtiyaçlar için düzenli kontrolde kalmak uygulanan kampanyalardan yararlanmanızı sağlayabilir. İş Bankası’nın ETS Tur ile yapmış olduğu Erken Rezervasyon İndirimlerine Ek Anında %5 İndirim Fırsatı kampanyasını inceleyebilirsiniz.

Çalışarak Gezebilirsiniz


Çalıştığınız iş fiziksel ortama ihtiyaç duymayan uzaktan çalışma şeklinde gerçekleştirilebiliyorsa bilgisayarınızı yanınıza alarak kısa bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Bu gibi işlerde ortam değişikliği iyi gelmekle birlikte tatil zamanlarını beklemeden hem para kazandığınız hem de yeni yerler keşfettiğiniz bir zaman dilimine sahip olabilirsiniz. 

Büyük Bavullar Yerine El Bagajını Tercih Edin


Tatile giderken ihtiyaç olabilir kaygısıyla aslında tatilde kullanmadığımız birçok ürünü yanımıza alarak büyük bavullar doldururuz. Ancak tatilin yeni yerler görmek, yeni kültürler keşfetmek ve sabit yaşam alanından uzaklaşarak zihni açmak gibi etkileri ikinci değil temel tatil ihtiyaçlarıdır. Bu nedenle ön plana eşyalar yerine kendinizi koyarsanız küçük bir el bagajıyla çok daha konforlu bir tatil elde edebilirsiniz. El bagajı konforlu bir tatil sunmakla birlikte daha az bagaj ücreti ödemenizi ve havaalanında çok daha az vakit geçirmenizi sağlar. 

Pahalı Restoranlar Yerine Sokak Lezzetlerini Tercih Edin


Gittiğiniz lokasyon özellikle yurtdışındaysa kur farkından dolayı yemeklere gerekenden çok daha fazla para harcayabilirsiniz. Bunun için her gün lüks veya normal restoranlara gitmek yerine zaman zaman sokak lezzetlerine de fırsat verin.  

Konaklamayı En Uygun Şekilde Çözün


Yıl içinde yalnızca bir kez tatile çıkabiliyorsanız her şey dâhil konseptte hizmet veren otellerden yana tercih yapabilirsiniz. Ancak sürekli gezgin olmak, kısa aralıklarla seyahat etmekten hoşlanmak veya yeni yerleri yıl içinde aktif olarak keşfetmek istiyorsanız konaklama için pansiyon, butik otel veya havalar iyiyse kamp yapmayı tercih edebilirsiniz. 

Şehirler arası otobüs yolculuğu 
​​

Uygun Fiyatlı Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Uyguna seyahat etmek için kampanyaları olan uygulamaları kullanmak, erken rezervasyon imkânlarından yararlanmak ve daha uygun ulaşım olanaklarıyla ilgili kapsamlı araştırma yapmak ulaşım için ayrılan bütçenin kontrol altında tutulmasını sağlar. Yurtiçi veya yurtdışı seyahatinde hava yolunu tercih edeceksiniz mutlaka biletinizi aylar öncesinden alın. Bu şekilde neredeyse yarı yarıya fiyat ödeyebilirsiniz. 


Yurtdışı seyahatlarinizde karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlar için yurt dışı seyahat sigortası​ yaptırarak önlem alabilirsiniz. 

Maximum Kart Seyahat Ayrıcalıkları


Maximum kartın anlaşmalı olduğu firmalardan hizmet alarak erken rezervasyon imkanları, otel konaklamalarında hediye indirimler, 2000 TL’ye varan MaxiPuan, ertelemeli ödeme ve taksit gibi ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz. 

İş Bankası’nda geliri ağırlıklı olarak turizme dayanan ve sezonsallık gösteren ticari müşteriler için geliştirilen Maximum Business Turizm Kart’ın detaylarını inceleyerek, kart başvurusunda bulunabilirsiniz.



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."​