Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 26.11.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
Düğün, tatil, mezuniyet, tamirat ve daha pek çok neden yüzünden acil nakit ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu türden sürprizler için bir B planına sahip olmalı ve kendinizi hazırlamalısınız. Dilerseniz acil paraya ihtiyacınız olan durumlarda neler yapabileceğiniz konusunda bir araya getirdiğimiz önerileri inceleyebilir ve uygulayabilirsiniz.

İş Yeri için Kredi Seçeneklerini Değerlendirin


Acil nakit ihtiyacı her zaman kişisel olmayabilir. İşletmeniz için acil nakit ihtiyacınız olduğunda farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin; ihtiyaç kredisi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Özellikle bankadan çektiğiniz krediler, nakit ihtiyacınızı anında ve bütçenize uygun bir şekilde karşılamanıza yardımcı olur. Çünkü kredi yolu ile hızlıca nakit ihtiyacını gidermek, sonraki dönemlerde bu borcu ikame etme üzerine plan yapabilmenizin de yolunu açar. Eğer İş Bankası müşterisiyseniz ticari kredi seçenekleri arasından size en uygun olanları inceleyebilirsiniz.

İş Bankası’ndan Ek Hesap Açın


Yine bireysel ihtiyaçlarımızda başvurabileceğimiz bir çare en sık kullandığımız finansal kurumlar olan bankalardır. Bankaların acil para ihtiyacınızı karşılamak için hazırladığı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin; İş Bankası müşterisiyseniz acil para ihtiyaçlarınız için Ek Hesap hizmetinden yararlanabilirsiniz. Ek Hesap vadesiz hesabınıza bağlı birkredili mevduat hesabıdır. Acil nakit ihtiyaçlarınızda limitiniz dahilinde istediğiniz kadar kullanabileceğiniz, kullanmadığınız zaman ise faiz işlemeyen yapıda olan bu hizmet; nakit çekimlerde, alışverişlerde ve fatura ödemeleri gibi  düzenli ödemelerinizde rahatlıkla kullanılabilir. Vadesiz hesabınıza para girişi olduğunda ise sadece kullandığınız  süre için işleyen faizi, sizin belirlediğiniz ödeme / tahsilat gününde hesabınızdan tahsil edilir. Dilerseniz tahsilat gününü beklemeden borcunuzu tek seferde istediğiniz gün ödeyebilirsiniz. Ek Hesap’a İşCep, İnternet Şube ve Bankamatiklerden kolayca başvurabilirsiniz.

ek hesap kullandırım 

Bunun yanı sıra İş Bankası’nın Taksitli Ek Hesap hizmeti size geri ödeme konusunda 12 aya kadar kolaylık sunar. 20.000 TL’ye kadar isterseniz tek seferde Ek Hesap’ınızı kullanılabilir limitin tamamı kadar kullanabileceğiniz Taksitli Ek Hesap’ı ihtiyaçlarınız için İşCep, İnternet Şubesi, Bankamatikler ya da 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubesi’nden hızlıca kullanabilirsiniz.

Nakit Avans ve Taksitli Nakit Avans Hizmetlerinden Yararlanın


Diğer bir alternatif ise  ise kredi kartınızdan Nakit avans çekmektir üzerinden gerçekleştirebileceğiniz Nakit Avans uygulamasıdır. Nakit avans birçoğumuzun faydalandığı kredi kartının nakit limiti kadar acil nakit ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz hızlı ve etkin yöntemlerdendir. Maximum Kart’ınızla günün her saati Maximum Mobil’den ve İşCep’ten Nakit Avans​ kullanabilirsiniz. İş Bankası aracılığı ile kolayca ve cazip oranlarda sunulan bu hizmet, isterseniz  aylık gelir dengeniz içerisinde Taksitli Nakit Avans​ olarak 12 aya kadar vadeye yayılabilir. Acil nakit ihtiyaçlarınız için başvuru yapmanıza ve beklemenize gerek kalmadan Maximum Kart'ınızla Taksitli Nakit Avans ​çekip 12 aya varan taksitlerle kolayca ödeyebilirsiniz.

Birikimlerinizden Yararlanın


Acil para ihtiyaçlarında sık kullanılan diğer bir yöntem de kişinin veya ailenin birikmişinden yararlanmak, biraz da yastık altı birikimleri gün yüzüne çıkarmaktır. İhtiyacın büyüklüğüne ve aciliyetine göre en hızlı yöntemlerden birisi birikimleri o süreç için likide edip sonrasında mümkünse yerine koymaktır. En nihayetinde birikimlerin amacı da gelecekte oluşabilecek bu türden zorlukları aşmakta yardımcı olmasıdır. Elbette birikimler en efektif geri dönüşü uzun vadede yapmaktadır. O yüzden her başımız sıkıştığında değil, gerçekten kişiyi ve ailesini zorlayan durumlarda başvurmak en makbulüdür.

Unutmayın, plansız bir şekilde hareket etmek acil nakit ihtiyaçlarında sizi endişeye sürükleyebilir. Bu nedenle acil nakit ihtiyacınızda önce içinde bulunduğunuz durumu detaylıca değerlendirip, daha sonra önerilerimizden hangisinin size en uygun seçenek olduğuna karar vermek daha akıllıca bir yol olabilir.


İçerikte yer alan bilgiler yayınlanma tarihine göre hazırlanmıştır.

​​Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir.​​