Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 05.03.2024
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika
2024 vizesiz ülkeler vize almanıza gerek kalmadan gidebileceğiniz ülkeleri içeriyor. Dünyanın farklı yerlerine seyahat etmek, tarihi ve doğal güzellikleri yakından tanımak, ufkunuzu açacak bir gezi gerçekleştirmek için tatil planlıyor olabilirsiniz. Ancak ülke dışına seyahat etmek istediğiniz taktirde diğer ülkelerin ülkeye giriş izni olarak da değerlendirdikleri vize almanız gerekir. 

Vize almak zorlu, masraflar ve uzun bir süreç olabilir. Bununla uğraşmak istemiyor ya da vaktinizin olmadığını düşünüyorsanız bu durumda vize talebi istemeyen ülkelere seyahat ederek seyahatinizi daha konforlu hâle getirebilir, planlamayı basitleştirebilirsiniz. 

Vize talebinde bulunmayan ülkeler isimlerinden de anlaşılacağı üzere ülkeye giriş iznine ihtiyaç duymadan seyahat edebileceğiniz ülkelerdir. Yalnızca pasaportunuz veya kimliğiniz ile bu ülkelere seyahat edebilirsiniz.

Vize Şartı Aramayan Ülkeler


Vize almak o ülkeye giriş izni almak anlamına geliyor. Vize süreci uzun sürmesinin yanında olumsuz da sonuçlanabildiğinden gezi planlarınızın aksamasına yol açabilir. Bu durumda ise vize istemeyen ülkeleri değerlendirebilirsiniz. Oldukça geniş bir listeye sahip vize şartı aramayan ülkeler, 2024 itibariyle şu şekilde sıralanabilir:

Arjantin
Azerbaycan
Bahamalar
Barbados
Belarus
Bolivya
Bosna-Hersek
Brezilya
Britanya
Virjin Adaları
Dominika
Ekvador
Endonezya
Fiji
Fas
Guatemela
Güney Kore
Gürcistan
İran
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Japonya
Jamaika
Karadağ
Katar
Kazakistan
Kırgızistan
Kosova
Küba
Kostarika
Lübnan
Makau
Makedonya Cumhuriyeti
Malezya
Marshall Adaları
Moldova
Özbekistan
Panam
Peru
Sırbistan,
Singapur
Sudan
Surinam
Şili
Tayland
Togo
Ukrayna
Uruguay
Ürdün
Venezuela

Vizesiz Gidilebilen Avrupa Ülkeleri?


Tarihi ve kültürü ile bambaşka bir deneyim sunan ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Avrupa kıtasında da vizesiz gidebileceğiniz ülkeler bulunuyor. Böylelikle vize almak ile uğraşmadan yalnızca pasaportunuz ile ülkelere giriş yapabilir, keyifli bir seyahat planlayabilirsiniz. Vize ihtiyacı duymadan gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri:

Makedonya
Ukrayna
Kosova
Arnavutluk
Sırbistan
Bosna-Hersek 
Yunan Adaları

Vizesiz şekilde seyahat edebileceğiniz ülkelerde konaklama sürenizin ülkelere bağlı olarak değiştiğini bilmeli, seyahatiniz öncesi bu gibi etkenleri göz önünde bulundurmalısınız. 

Vizesiz Gidilebilecek Balkan Ülkeleri


Etnik kökenleri ve turistik açıdan sundukları farklı olanaklar ile Balkan ülkeleri hem yaz hem kış aylarında ziyaret ediliyor. Balkan ülkelerini ziyaret etmek için vize ile uğraşmak istemiyorsanız Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Makedonya, Kosova ve Sırbistan’ı ziyaret edebilirsiniz. Coğrafi ve kültürel açıdan dikkat çekici bir bölge olarak değerlendirilen ve Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde bulunan Balkan ülkeleri, keyifli bir seyahat imkânı tanıyor. 

Bu ülkeler aynı zamanda Türk kültürüne de yakınlık gösterdikleri için Balkan ülkelerinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Vizesiz Asya Ülkeleri


Asya’nın birbirinden güzel doğasını keşfetmek, yeni kültürler tanımak ve unutulmaz tatil deneyimi yaşamak için Asya kıtasında da gidebileceğiniz pek çok ülke bulunuyor.  Kendilerine ait farklı alışkanlıkları, etnik kökenleri, tarihleri ve mutlaka görülmesi gereken turistik yerleri ile Asya ülkeleri vazgeçilmez bir turistik rotadır. 

Vize talebinde bulunmayan Asya ülkeleri ise şu şekilde sıralanabilir:

Azerbaycan
Brunei
Sri Lanka (Online veya sınır kapısında vize)
Ürdün
Ermenistan
Kırgızistan
Kazakistan
Japonya
İran
Lübnan
Gürcistan
Irak (Sınır kapısında/havalimanında vize)
Katar (Sınır kapısında vize)
Filipinler
Hong Kong
Bahreyn (Sınır kapısında 15 günlük vize)
Güney Kore
Özbekistan
Moğolistan
Doğu Timor (Sınır kapısında 30 günlük vize)
Endonezya (Sınır kapısında 30 günlük vize)
Tayland
Singapur
Kamboçya (Sınır kapısında vize)
Makau Özel İdare Bölgesi
Maldivler
Malezya
Suriye
Tayva

Bu ülkelerden bazıları kapıda vize talebinde bulunuyor olsalar da kapıda vize almak ilgili vize ücretini ödeyerek hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Vizesiz Seyahat Süreci Nasıl İşler?


Türkiye'den vize istemeyen ülkeler sayesinde siz de keyifli bir seyahat yaşayabilirsiniz. Vize talebinde bulunmayan bu ülkelere giriş için kimlik veya pasaport gerektiğini de unutmamalısınız. Bu ülkelere giriş yapmak için konsolosluğa gitmek veya evrak toplamak gerekmez. Yalnızca pasaportunuz ile ülkelere giriş yapabilirsiniz. Bununla birlikte bazı ülkelerin Türkiye Vatandaşı kimliğiniz ile de giriş yapabilmenize de imkân tanıyor. 

Ülkeye giriş yaptıktan sonra sınırda bulunan polisler ve kontrol memurları pasaportunuzu veya kimliğinizi kontrol eder, eğer gerekiyorsa bir damga yapıştırır. Daha sonra ülkeye girişiniz gerçekleşir. Dolayısıyla oldukça pratik bir süreçtir, evraklar ile ilgilenmeniz veya uzun süre vakit harcamanız gerekmeden tatilinize başlayabilirsiniz.

Kimlikle Gidilebilen Ülkeler Hangileridir?


Vizesiz seyahat edilebilen ülkeler, genellikle pasaport ile giriş yapmanıza imkân tanıyan ülkelerdir. Eğer pasaportunuz yoksa ve çıkartmak ile uğraşmak istemiyorsanız pasaport değil, nüfus cüzdanı yani kimliğiniz ile giriş yapabildiğiniz ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Gürcistan
Ukrayna
Moldova
Azerbaycan
Sırbistan
Bosna-Hersek

Bu ülkelerin sınır kapılarında yalnızca kimliğiniz kontrol edilir. Kimliğinizin ise yeni kimliklerden olması gerektiğini unutmamalısınız. Çipli olarak ifade edilen bu kimliğiniz ile bahsedilen ülkelere kolayca giriş yapabilirsiniz. Kimlik kontrolü sırasında kimliğinizin deforme olması, fotoğrafınızın eşkaliniz ile uyuşmaması gibi durumlar ise sorun yaratabilir. Bu yüzden kimliğinizin yeni ve sorunsuz olduğuna dikkat etmelisiniz.

Türk Pasaportu ile Kaç Ülkeye Vizesiz Gidilir?


Türk pasaportu ile toplamda 118 ülkeye vizesiz olacak şekilde ziyarette bulunabilirsiniz.

Vizesiz Seyahatte Sınır Kapısında Ücret Ödenir mi?


Vize istemeden seyahat etmeye imkân tanıyan ülkelerin sınır kapısında ücret ödenip ödenmeyeceği ülkenin taleplerine bağlı olarak değişiyor. Bu yüzden seyahat öncesi bilgi sahibi olmanız önerilir.

İş Bankası’nın Maximum’dan Ucuzabilet.com’da Peşin Fiyatına 9 Aya Varan Taksit Fırsatı Kampanyası’na göz atabilirsiniz. 

Yurtdışı seyahatlarinizde karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlar için yurt dışı seyahat sigortası​​ yaptırarak önlem alabilirsiniz. 



“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri 
tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun 
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan 
tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir 
surette sorumlu değildir."