Yayınlanma Tarihi Logosu Yayınlanma Tarihi: 02.04.2020
Okuma Süresi Logosu Okuma Süresi: 4 dakika

​Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs önlemleri kapsamında birçoğumuz işimizi artık evden yürütüyoruz ve çocuklarımız da eğitimine evden devam ediyor.

Bu süreç yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de zor geçiyor.  Sosyal hayatlarında kısıtlanma olan, arkadaşlarından, parklardan ve okul ortamından uzak kalan çocukların psikolojisini iyi tutmak ve onların evde geçirdiği zamanı en verimli hale getirmek biz yetişkinlerin sorumlulukları arasında.

Çocuklarınıza Neden Evde Olduklarını Anlatın


Çocuklara bugünlerde neden evde kalınması gerektiğini anlayacağı bir dille anlatın. Çocuğunuz, salgın durumunun farkında olmalı ve bu konuyla ilgili alabileceği önlemleri mutlaka bilmelidir. Çocuğunuzla konuşurken sakin ve kendinizden emin bir iletişim dili tercih edin. Unutmayın ki çocuklar sesinizdeki paniği ya da tedirginliği hemen fark ederler ve bu durum onları da paniğe sürükler.

Neden evde olduğunu, bu dönemi nasıl geçireceğini ve Coronavirüs’e karşı ne tarz önlemler alınacağını bilen çocuk, yetişkinlerin de yardımıyla bugünleri çok daha iyi bir şekilde atlatacaktır.

Rutinler Oluşturun


Salgın dönemi boyunca hissedilen belirsizlik, paniğe sebep olur. Panik de kaygıyı beraberinden getirir. Bu durum hem sizin hem de çocuğunuzun sağlığını büyük ölçüde etkiler.  Belirsizlikten kurtulmak için mutlaka rutinler oluşturun. Sabah kaçta uyanacağınız, kahvaltının ne zaman yapılacağı, hangi saatler arasında ders çalışılacağı ya da ne zaman ailece bir aktivite yapılacağı belli olsun. Günü hatta haftayı planlayabilirsiniz. Çocuklar bir hafta boyunca evde ne zaman ne yapılacağını bilirlerse kendilerini güvende hissederler.

Eğitime Devam


Bu dönemin tatil olmadığını ve derslerin devam ettiğini çocukların idrak etmesi büyük önem taşıyor. Şu an ülkemizde yeni bir eğitim çeşidi deneyimleniyor. Çocukların bu sürece uyum sağlamasına yardımcı olmak ve uzaktan eğitimi en verimli hale getirmek ebeveynlerin de alması gereken bir sorumluluktur. Evde okul düzenini devam ettirin ve çocuğunuzun uzaktan eğitimini destekleyecek şekilde çalışmalar yapmasını sağlayın.

 uzaktan dijital eğitim

Kumbara Zamanı


Çocukların bilgi bankası olan Kumbara Dergisi, tüm çocukların erişimine ücretsiz olarak sunulan bir platform.  Her hafta yenilenen içeriğiyle okul çağındaki çocuklar için kaynak niteliği taşıyor. Çocuğunuzun evde kaldığı bugünleri hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmesini istiyorsanız Kumbara tam da aradığınız platform.

Geleceğin Bilim İnsanları İçin Bilim ve Yaşam Kategorisi!


Kumbara, Bilim ve Yaşam kategorisinde, çocuklar üzerinde yaşadıkları dünyayı daha yakından tanıyor. Çocuklar, dünya üzerinde yaşayan ilginç hayvanlardan, rüzgarların nasıl oluştuğuna; uzaydan ve gökyüzünden yıldızlara kadar birçok konuda fikir sahibi oluyorlar.

Gökyüzü ve Uzay​ kategorisinde çocuklar gökyüzünde neler olduğunu ay ay takip edebiliyor.
 
 uzaktan dijital eğitim

Sanat Aşkı Çocukluktan Başlar!


Kültür - Sanat kategorisi çok eğlenceli! Genç okurun dünyasına her ay yeni yeni kitaplar giriyor. Buradaki tavsiye kitapların hepsi çocuğunuz için özenle seçiliyor.
Kültür bölümünde çocuğunuzun anlayabileceği şekilde yazılmış bir sürü yazı yer alıyor. Evde olduğu zamanı iyi değerlendirmek isteyen çocuklarınız, kültür bölümünde sanat dünyasına dair bir sürü yeni şey öğrenebilir!

Ayrıca; çocuğunuz “Sizden Gelenler” bölümü için resim yapıp Kumbara Dergisi’ne gönderebilir. Kendi eserinin dergide yer aldığını görmek, çocuğunuza kendisini iyi hissettirecek ve evdeki zamanını verimli geçirmesi için teşvik edecektir.

Aktiviteler Çok Eğlenceli!


Evde yapılabilecek en güzel şeylerden biri de aktiviteler. Çocuğunuzun hem zekasını hem de becerisini geliştirecek birbirinden eğlenceli aktiviteleri Zeka ve Beceri kategorisinde bulabilirsiniz. 

Bulmacalardan hoşlanan ve gizli kelimeleri bulmaktan keyif alan çocuklar “Aklınızı Kullanın” bölümüne bayılıyor.

Satranç Eğitimi


Satranç, birçok çocuğun oynamaktan çok hoşlandığı ve çocukların gelişimi açısından oldukça faydalı bir oyun. Çocuğunuz satranca dair merak ettiği her şeyi Kumbara’da bulabilir. Satrançta savunma yöntemleri piyon geriye gider mi? Peki şah hangi karede durur? Hepsinin cevabı Satranç kategorisinde.

Satrancın Çocuğunuz Üzerindeki Etkilerini Keşfedin​ isimli blog içeriğimizde satrançın tarihi ve çocuklara kattığı becerileri okuyabilirsiniz.

 çocuklara satranç nasıl öğretilir

Küçük Yazılımcılar Geliyor


Dönem teknoloji ve internet dönemi. Çocuğunuzun şimdiden kodlama ile ilgili çalışmalar yapmasını ve bu dile hakim olmasını ister misiniz? Kumbara’da “Scratch 3.0 ile Kodlama Eğitimleri” de var. Eğlenceli ve öğretici şekilde hazırlanan bu eğitimler çocuğunuz için çok faydalı olacak.

Kumbara Dergisi'ni  detaylı incelemek için buraya​ tıklayabilirsiniz. Çocuğunuza şimdiden keyifli zamanlar dileriz.



 çocuklara kodlama nasıl öğretilir


​"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. B​u nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. İşbu blog sayfası aracılığı ile sunulan tavsiyelere dayanarak alınan/alınacak yatırım kararlarının ve yapılan/yapılacak alım satım vb. işlemlerinden ve bu işlemlerin olası neticelerinden Türkiye İş Bankası A.Ş. herhangi bir surette sorumlu değildir."​​​​​​​